Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Ο Ανέστης Αντωνιάδης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του ως Γ.Γ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ως Γ.Γ της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ο Ανέστης Αντωνιαδής παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στο Xanthipress.gr

Πολλές φορές ο ερχομός του νέου συνοδεύεται και με αλλαγές, θα δούμε αλλαγές στην ΝΕ Ξάνθης και η αλλαγή θέτεται ως προτεραιότητα;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία. Όντως πολλές φορές ο ερχομός του νέου συνοδεύεται και με αλλαγές. Αυτό όμως δεν σημαίνει πάντα ότι οι αλλαγές έχουν θετικό αποτέλεσμα. Κλασικό και τωρινό παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε ως νέο, ως ένα κόμμα που θα έφερνε σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική και την κοινωνία και το μόνο που κατάφερε να φέρει ήταν ένα νέο δεξιότερο και χωρίς πυξίδα μνημόνιο.                          

Αλλαγές θα έχουμε ως λειτουργία της νέας Ν.Ε. Θα επικεντρωθούμε στις εξής σε σχέση με τον παρελθόν: Εξωστρέφεια, Στοχευμένες και κοστολογημένες προτάσεις σε τοπικά θέματα, επανεκκίνηση των σχέσεων μας με τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας και τέλος συμμετοχή όλων των μέλλων μας στις δράσεις του κόμματος. Αυτή η Ν.Ε. δεν θα είναι του ενός ανδρός, αλλά θα δείτε στην μετέπειτα πορεία, την συμμετοχή όλων σε κάθε θέμα που αφορά των τομέα ευθύνης τους.

Φυσικά ο χρόνος θα δείξει εάν τα παραπάνω δεν μείνουν μόνο σε προθέσεις και εξαγγελλίες, αλλά και εάν θα λάβουν και χωρά, πετυχαίνοντας το μέγιστο για το χώρο και τον τόπο μας, μέσα από την δική μας συμβολή. Φυσικά ζητάμε από εσάς να είστε αμείλικτοι μαζί μας και να μας ασκείτε και κριτική, αλλά και να μας επιβραβεύεται οπού κρίνετε.

Ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη έχει μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αρκετή η απογοήτευση του από την κυβερνητική πολιτική για να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ;

Ο κόσμος δεν είναι μόνο από τις «αυταπάτες» του ΣΥΡΙΖΑ απογοητευμένος, αλλά από όλους γιατί εδώ και μια εξαετία δεν συνεργαστήκαμε να βγάλουμε από την μέγγενη των μνημονίων, όπως έπραξαν οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι αλλά κυρίως οι Κύπριοι. Σε κάθε δημοσκόπηση ένας στους 3 δεν τοποθετεί τον εαυτό του πουθενά πολιτικά και εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας.

Ενώ η κυριά στρατηγική της Χαρίλαου Τρικούπη είναι να επικεντρωθούμε στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ, εμείς θεωρούμε ότι μια τέτοια στρατηγική δεν αρκεί από μονή τους. Το κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι ο πολίτης που απέχει, ο πολίτης που θέλει να ακούσει προτάσεις πως θα βγει από το αδιέξοδο. Ο κεντρώος κυρίως πολίτης, που όλοι κόπτονται για την πολιτική του έκφραση από τον Κυριακό μέχρι ακόμα και τον Λαφαζάνη, αλλά κανένας δεν του λέει στην  ουσία πως θα ανακτήσει την οικονομική και κοινωνική του αξιοπρέπεια.

 

Τους λόγους της μετακίνησης αυτή όσο αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή είναι λίγο πολύ γνωστοί, τοπικά τι έφταιξε;

Τοπικά, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εξαίρεση από τον πανελλήνιο. Αλλά για να επικεντρωθούμε και στα τοπικά μας χαρακτηριστικά ήταν αναμενόμενο. Ένα ΠΑΣΟΚ, οπού δεν υπήρχε καμία συνεννόηση των οργάνων με τον βουλευτή και με τεράστιες παλινωδίες στις επιλογές των ψηφοδελτίων και τον Ιανουάριο, αλλά και το Σεπτέμβριο, με κύρια ευθύνη των κεντρικών. Ένα ΚΙΔΗΣΟ επίσης με αρκετό κόσμο στο νομό, το οποίο μας μείωσε και άλλο την δύναμη μας. Μια ΝΔ η οποία έχει τα ιδιά πρόσωπα εδώ και χρονιά, οπού η παντοκρατορία του κ. Κοντού να έχει κουράσει και τους Νεοδημοκράτες, αλλά και τους Ξανθιώτες γενικότερά, τα αποτελέσματα τα είδαμε το Σεπτέμβριο, όλα αυτά συνετέλεσαν σε πεδίο δόξης λαμπρό, για να αλωνίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Έταξε τα πάντα στους πάντες πανελλαδικά και φυσικά και εδώ στην Ξάνθη. Δεν θα ξεχάσω στα πάνελ όταν βρέθηκα με τον κ. Γιαννακίδη και τον κ. Χατζηθεοδώρου έρρεαν τα χρήματα από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όπως επίσης είμαι σίγουρος για τους κάτοικους του ορεινού όγκου τώρα που έκαναν τος δηλώσεις τους στο λογιστή, θυμήθηκαν σιγουρά στις ανεδαφικές υποσχέσεις του κ. Ζεϊμπέκ που εισέπρατταν στα καφενεία από τα χείλη του.

Χώρος για το ΚΙΔΗΣΟ υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης;

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει χώρος σε κάθε σπίτι για τα αδέρφια του. Φυσικά, εφόσον όμως απαγκιστρωθούμε από τις παλαιές έριδες Παπανδρεικών – Βενιζελικών και καταλάβουμε ότι στην αναγέννηση του χώρου μας βεντέτες δεν χωρούν, δεν υπάρχει καν ερώτημα εάν υπάρχει χώρος του ΚΙΔΗΣΟ στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Είστε νέο πρόσωπο και από την εκλογική διαδικασία αλλά και από τις μετέπειτα αντιδράσεις φάνηκε ότι ο κόσμος το δέχτηκε θετικά. Θα δούμε άλλα νέα πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης;

Όπως τόνισα και στην αρχή όλη την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, θα την πλαισιώσουν όλα τα μέλη της νομαρχιακής. Δεν είναι όμως μόνο μέλημα μας αυτό. Στόχος μας είναι να πλαισιώσουν και νέα άτομα το τοπικό ΠΑΣΟΚ που είναι πολιτικοποιημένα δε, μη κομματικοποιημένα δε. Όσον αφορά τις θετικές αντιδράσεις του κόσμου, που το βλέπουμε ήδη και στην καθημερινότητα μας είναι κάτι που μας χαροποιεί αλλά μέχρι εκεί. Μέσα από τις πράξεις, τις δράσεις και κυρίως την γλώσσα ευθύνης και αλήθειας που θα εκπέμψουμε στο κόσμο της Ξάνθης, ευελπιστούμε για ακόμα θετικότερη ανταπόκριση από τον κόσμο στη συνέχεια.

Πως κρίνεται την μέχρι τώρα απόδοση των βουλευτών της Ξάνθης;

Εάν δεν κάνω λάθος το μόνο επίτευγμα των βουλευτών της Ξάνθης μέχρι στιγμής είναι ότι κατάφεραν τα παιδιά του 1ο ΓΕΛ που πέτυχαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής να εξασφαλίσουν κάποια προνομία για αυτό τους το επίτευγμα και ορθώς έπραξαν οι βουλευτές. Πέραν τούτο πέραν από κάτι υπερωτήσεις, που οι υπερωτήσεις πλέον στην βουλή είναι ένα ωραίο παραμύθι, όπως οι εξεταστικές στην βουλή ένα ωραίο μυθιστόρημα και αντίστοιχα οι ΕΔΕ στο δημόσιο μια ωραία νουβέλα, δεν υπάρχει έργο και απόδοση αυτή τη στιγμή. Εδώ ο Δήμος Αβδήρων και ο Δήμος Τοπείρου είναι εκτός αναπτυξιακού νόμου για τις παραμεθόριες περιοχές και ενώ στην αρχή κατηγορούσαμε ότι κακώς οι Δήμαρχοι ξυπνήσαν αργά και δεν συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις, τώρα δείχνουμε συμπαράσταση και κάνουμε διαβήματα στον υπουργό κ. Σταθάκη. Όπως έχει στηθεί ένα θέατρο του παράλογου στην πολιτική σκηνή πολιτικά, το ίδιο συνεχίζεται και εδώ στο νομό μας. Κανένας προγραμματισμός, καμία επαφή με την κοινωνία, πάρα μόνο εάν γίνει καμία φυσική καταστροφή, όπως ο ανεμοστρόβιλος στην Γενισέα, θα θυμηθούμε μετά από δέκα μέρες να κάνουμε την εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο. Αυτή την στιγμή για να πούμε τα πράγματα έξω από τα δόντια η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού είναι στο χειρότερο επίπεδο από ποτέ.

Πρόσφατα ο κ. Μαλάκης είχε ολομέτωπη επίθεση με την ΝΟΔΕ τι έχετε να μας πείτε επ’ αυτού και ειδικότερα για την ΝΔ στην Ξάνθη;

 Η ΝΔ στην Ξανθή έχει σοβαρότατο πρόβλημα, όπως και πανελλαδικά. Έχει δημιουργηθεί ένα κατεστημένο στο κόμμα, οπού δεν αφήνει νέα πρόσωπα να εξελιχθούν στο κόμμα και το χειρότερο από όλα, ανατρέπει και σε αλλά να λάβουν μέρος στις διεργασίες του. Ίσως είναι καιρός ο κ. Κοντός να αποσυρθεί και να αφήσει το κόμμα να αναπνεύσει τοπικά. Δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι άλλο στην παράταξη της ΝΔ. Δεκαπέντε χρονιά βουλευτής ήταν. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μιλάει για 12 ετής θητείες και από την άλλη να έχεις υποψήφιους που ήταν ή είναι 15 και 20 χρονιά βουλευτές. Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για την δική μου παράταξη. Καλές οι εξαγγελίες για μεταρρυθμίσεις και για αλλαγές, αλλά όταν φτάνουμε στην πρακτική του θέματος υπάρχει πρόβλημα εφαρμογής. Από εκεί και πέρα εάν κάτσουμε ιστορικά να κρίνουμε την ΝΔ στο νομό, πέρα του αείμνηστου Φίλιππά Μαυρίδη, οπού προερχόταν από τον χώρο αυτό και πρόσφερε στο τόπο, δεν υπάρχει κάτι αξιομνημόνευτο από κάποιο άλλο πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, που να άφησε για παρακαταθήκη στο νομό. Αρκετοί εξυμνούν τον κ. Κοντό για την διαχείριση του στην ΣΕΚΕ, ξεχνάνε όμως πως επιώ υπουργίας του έκλεισαν όλα τα αλλά συνεταιριστικά εργοστάσια στο νομό. Μην το ξεχνάμε αυτό. Το ποσό μεγάλο πρόβλημα έχει η ΝΔ τοπικά φαίνεται από το γεγονός ότι στις πρόσφατες αντίστοιχες διαδικασίες για την ανάδειξή των οργάνων τους δεν έγινε στην ουσία καμία διαδικασία, αλλά ορισμός. Αυτό μιλάει από μόνο του.

πηγη: xanthipress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή 46χρονος Ανθυπασπιστής – Διεκομίσθη στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης

Σε ηλικία 46ετών έφυγε από τη ζωή στέλεχος του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, πρόκειται για τον ΕΜΘ Ανθυπασπιστή Πεζικού Χ.Σ, 46 ετών ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση εκτός οργανικής δύναμης (ΕΟΘ), με μακρά αναρρωτική άδεια.

Ο άτυχος Ανθυπασπιστής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να διακομίσθηκε αρχικά στο 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε.

kranosgr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Διέρρηξε επιχείρηση και έκλεψε μία τηλεόραση – Προσπάθησε να «ανοίξει» άλλες δύο!

Συνελήφθη την 28-04-2024 το μεσημέρι στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης ένας ημεδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας διέρρηξε με αιχμηρό αντικείμενο μία επιχείρηση στην Ξάνθη προκαλώντας φθορές και αφαίρεσε από το εσωτερικό της μία τηλεόραση, ενώ ακολούθως επιχείρησε να διαρρήξει με τον ίδιο τρόπο δύο καταστήματα της πόλης χωρίς να τα καταφέρει, προκαλώντας επίσης φθορές. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη την 28-04-2024 το μεσημέρι σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης ένας ημεδαπός, διότι έπειτα από σχετική καταγγελία εντοπίσθηκε στον αύλειο χώρο της οικίας του ένα (1) δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς (σκύλος), για το οποίο δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του. Επιβλήθηκαν στον δράστη τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 28-04-2024 το πρωί στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Ενεργείται προανάκριση από τον Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

Συνελήφθη την 28-04-2024 το μεσημέρι σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου μία ημεδαπή, η οποία όπως διαπιστώθηκε νωρίτερα αφαίρεσε από ανασφάλιστη οικία έτερης ημεδαπής, ένα χρυσό σταυρό με χρυσή αλυσίδα λαιμού, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή της δράστιδας και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Πηγή: xanthinea.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανείπωτη τραγωδία στην Ξάνθη | 17χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του!

Ο 17χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του παίρνοντας χάπια – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άφησε δυο σημειώματα στα οποία εξηγεί τους λόγους που προέβη στο απονενοημένο διάβημα .

Ανείπωτη τραγωδία στην Ξάνθη το Σάββατο 27 Απριλίου – Ο 17χρονος  διέμενε σε οικοδομή στην οδό Καβάλας με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον 17χρονο εντόπισε ο πατέρας του ενώ στο σπίτι ο αυτόχειρας άφησε δυο σημειώματα στα οποία εξηγεί τους λόγους που προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

xanthipost.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en