Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά… εννέα συλλήψεις για ναρκωτικά μέσα σε λίγες ώρες στην Καβάλα!

Από 19 έως 35 ετών οι συλληφθέντες, όλοι κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης.

Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου 22 και τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Ιουλίου 2017 στον νομό Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας 35, 32, 31, 30, 30, 27, 27, 26 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 11,6 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο 32χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή και την οικία του εννέα (9) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7,45 γραμμαρίων, μία (1) νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους 1,7 γραμμαρίων και μικροποσότητα ναρκωτική ουσίας MDMA.

Στην τρίτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένα 27χρονο, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,5 γραμμαρίων και εννέα (9) καραμέλες εμποτισμένες με ναρκωτική ουσία LSD.

Στην τέταρτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 11,5 γραμμαρίων.

Στην πέμπτη περίπτωση, συνελήφθη ο 19χρονος, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 6,6 γραμμαρίων.

Στην έκτη περίπτωση, συνελήφθη ο ένας 30χρονος, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην έβδομη περίπτωση, συνελήφθη ο δεύτερος 30χρονος, διότι εντοπίστηκε να κατέχει δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4,7 γραμμαρίων.

Στην όγδοη περίπτωση, συνελήφθη και ο δεύτερος 27χρονος, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην ένατη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι εντοπίστηκε να κατέχει μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Κατασχέθηκαν όλες οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 kavalapost

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τροχαίο στην Πειραιώς | Σε κρίσιμη κατάσταση ο 5χρονος – Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός, «πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά μου»

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της ΕΛΑΣ για το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην οδό Πειραιώς, όπου 26χρονος οδηγός ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε δυο γυναίκες, 53 και 33 ετών, μητέρα και κόρη αντίστοιχα, και τα τρία παιδιά της 33χρονης , δύο αγόρια 10 και 5 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος οδηγός στην κατάθεση του υποστήριξε ότι τα άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Παράλληλα η Τροχαία Πειραιά, που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, παίρνει καταθέσεις και από άλλους μάρτυρες προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά.

Αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το 5χρονο αγοράκι διακομίστηκε αρχικά στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη συνέχεια στο Παίδων Αγ. Σοφία. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Τα αδέλφια του, ένα αγόρι 10 ετων και ένα κορίτσι 8 ετών μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Παίδων Αγ. Σοφία όπου διαπιστώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμό τους. Νοσηλεύονται σε χειρουργική κλινική και είναι εκτός κινδύνου.

Η 53χρονη και η 33χρονη νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ερυθρός με κατάγματα γόνατος και κνήμης αντίστοιχα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | 50χρονη παρήγγειλε 113 κροτίδες από την Πολωνία και συνελήφθη – Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς

Στη σύλληψη μίας 50χρονης γυναίκας για παραλαβή απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών προέβη το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα είχε παραγγείλει ενόψει του Πάσχα συνολικά 113 κροτίδες από την Πολωνία και το σχετικό δέμα έφτασε σε κατάστημα ταχυμεταφορών. Υπήρξε καταγγελία για ύποπτο δέμα και οργανώθηκε ειδική επιχείρηση από αστυνομικούς, οι οποίοι και προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς. Συνέλαβαν τη γυναίκα κατά την παραλαβή του δέματος.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

«Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι»

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. εντατικοποιεί τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας κατά την περίοδο του Πάσχα και μέσω ανακοίνωσης υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η καύση βεγγαλικών, όπως επίσης η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, συσκευών εκτόξευσης κροτίδων και κάθε είδος πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

«Τα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ απευθύνεται έκκληση στους γονείς ανηλίκων να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ , naftemporiki.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πτολεμαΐδα | Συνελήφθη ο «εισπράκτορας» μετά από τηλεφωνική απάτη με θύμα 81χρονη και λεία 30.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας στην Κοζάνη, τηλεφωνική απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος 81χρονης στις 24 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα. Συγκεκριμένα, η 81χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της προσποιούμενος τον γιατρό νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι ο γιος της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε και την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ σε άτομο που έφτασε έξω από το διαμέρισμά της.

Διαπιστώθηκε ότι το άγνωστο άτομο που μετέβη στην οικία της, έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα», ήταν ο 36χρονος Έλληνας που συνελήφθη την 26-04-2024 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας για 8 περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών σε Γρεβενά και Φλώρινα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του άγνωστου συνεργού του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:  

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  • Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  • Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

πηγή: newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en