ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οχυρά Μπέλλες & Αγκίστρου | Από την ιστορία στο μέλλον

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα Οχυρά Μπέλλες Αγκίστρου «Από την ιστορία στο μέλλον» όπου παρουσιάστηκαν όλες οι προτάσεις για την αξιοποίηση της ιστορικής «Γραμμής Μεταξά».

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανέλαβε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άγκιστρο Δράση, όπου ο αντιπρόεδρος  κ Παναγιώτης Σαββίδης παρουσίασε την σημερινή κατάσταση των 21 οχυρών της «Γραμμής Μεταξά «από το Μπέλλες έως και την Ροδόπη.

Επίσης αναφέρθηκε και για τα οχυρά άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης κ . Μαρία Κόλλια Τσαρουχά όπου και η ημερίδα τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου. Η Υπουργός ενημέρωσε για το ενδιαφέρον και τη θέληση του Υπουργείου να κινηθεί προς την αξιοποίηση της οχυρωματικής γραμμής στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Στην εκδήλωση, επίσης, μίλησε ο κ Γιώργος Ζησιμάτος, Διευθυντής της νεοσύστατης Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, για την θέληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να σχεδιάσει την αξιοποίηση των έργων αυτών. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η επίσημη πρόταση της «Κοιν. ΣΕΠ Άγκιστρο Δράση» προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τη μετατροπή του, Οχυρού Καρατάς στις Σέρρες, σε θεματικό ιστορικό πάρκο, μοναδικό στην Ελλάδα. Την παρουσίαση έκανα η Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ κ.Αννίτα Κλέμου

fonh

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version