Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οριστικό «όχι» από Γεννηματά για εκλογικό νόμο

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι ο πρωθυπουργός εμφάνισε μία πρόταση για τον εκλογικό νόμο χωρίς τα τρία από τα πέντε σημεία που τέθηκαν στη μεταξύ τους συνάντηση. Παράλληλα εκτίμησε ότι η κυβερνητική πρόταση «καθιστά ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή» και αναρωτήθηκε γιατί βιάζεται ο πρωθυπουργός στο θέμα του εκλογικού νόμου.

«Σκοπεύει να αποδράσει το φθινόπωρο και θέλει άλλο εκλογικό νόμο; Και γιατί δεν τον ψήφισε αυτόν τον εκλογικό  νόμο πέρυσι όταν τον καταθέσαμε εμείς; Στο τραπέζι του ΠτΔ όταν 5 κόμματα βάλαμε πλάτη για μη βγει η χώρα από το ευρώ και την Ευρώπη του είπαμε να φέρει τώρα την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. Με 250 βουλευτές μπορούσαμε να το περάσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι όταν φτάσουμε σε εκλογές η χώρα θα κυβερνηθεί με ευρύτατες συνεργασίες. Τότε ο κ. Τσίπρας γύρισε την πλάτη και στην απλή αναλογική και στο σπάσιμο των περιφερειών. Επέλεξε το bonus των 50 εδρών για να επανεκλεγεί και να ξανακυβερνήσει μαζί με τη ακροδεξιά απόφυση;» είπε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Για το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε η κ. Γεννηματά, δύο θέματα είναι σημαντικά: Να εξασφαλιστεί κυβερνησιμότητα και σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρόσθεσε, θα καταθέσει το δικό της σχέδιο νόμου.

πηγη: ethnos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι μπορούν να επανεξεταστούν, δεν είναι τελεσίδικες

Για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας αλλά θίγοντας τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή επισημαίνοντας δε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μία μεταρρύθμιση η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη θεραπεύοντας παθογένειες που κάνουν τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υπόθεση της δίκης για το Μάτι και τις ποινές, τονίζοντας πως πρόκειται για κρίσεις οι οποίες εάν η Δικαιοσύνη το αποφασίσει μπορούν να επανεξεταστούν και πως δεν είναι τελεσίδικες. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι ποινές επήλθαν από ένα ευμενέστερο πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και πως εάν ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση οι ποινές θα ήταν αυστηρότερες. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι εθνικές τραγωδίες δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται και να κρίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Οικονομία λέγοντας πως η παρούσα Κυβέρνηση είναι αυτή που στηρίζει εμπράκτως το εισόδημα των πολιτών όσο το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά όρια συμπληρώνοντας πως όταν η ακρίβεια υποχωρήσει οι αυξήσεις αυτές θα είναι που θα έχουν μείνει μόνιμα. Σημείωσε δε πως αποτελεί επιτυχία για την χώρα που έχει ανάπτυξη πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο τηρώντας παράλληλα τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως βάζει μία τάξη καθώς στόχος είναι να επιταχυνθεί η απόδοση της Δικαιοσύνης σε μία χώρα που έχει περισσότερους δικαστές σε σχέση με τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά την ίδια ώρα καθυστερεί αισθητά σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ στην έκδοση αποφάσεων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Εκσυγχρονίζουμε τη Δικαιοσύνη και την προσαρμόζουμε στις ανάγκες της κοινωνίας

Την επίλυση μιας «μεγάλης χρόνιας εκκρεμότητας» που διαμορφώνει «ένα σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης, πραγματικά κοντά στον πολίτη», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι με αυτόν «αντιμετωπίζουμε το κρίσιμο ζήτημα της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης και αξιοποιούμε καλύτερα το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της. Ξεπερνάμε και στην περίπτωση αυτή μία ακόμα από τις σημαντικές παθογένειες της χώρας και τις διαχρονικές εσωτερικές αδυναμίες του συστήματος, ενώ ενισχύουμε το Κράτος Δικαίου».

Όσα προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο, σημείωσε, «θα υλοποιηθούν με την τεχνική βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας με εξασφαλισμένα 493.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ναι, του Ταμείου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπήρξε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και για το οποίο υποστηρίζετε ότι τα χρήματά του προορίζονται για τους λίγους και ισχυρούς. Και για μία ακόμη φορά εκτίθεστε. Διότι μόνο για τους λίγους και ισχυρούς δεν υλοποιούνται τα έργα ψηφιοποίησης διαδικασιών και αρχείων, τα νέα δικαστικά κτίρια, η καλύτερη στελέχωση και κατάρτιση δικαστικών λειτουργών και δικαστικών βοηθών».

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «με τα νέα δεδομένα, μειώνεται ο συνολικός χρόνος εκδίκασης σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας κατά 30%, δηλαδή κατά 450 ημέρες», ενώ ειδικά για την Καβάλα, υπογράμμισε ότι διατηρείται το Πρωτοδικείο, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Παράλληλα, ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Καβάλας ορίζονται το Παγγαίο και η Θάσος, στην κατά τόπο αρμοδιότητά τους.

Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα με την κάλυψη των δύο κενών οργανικών θέσεων γραμματέων στο νησί της Θάσου».

H Δικαιοσύνη, επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «την οποία όλοι οφείλουμε να εμπιστευόμαστε σε απόλυτο βαθμό και όχι α λα καρτ, με την παρούσα πολιτική, θεσμική και με κοινωνικό πρόσημο μεταρρύθμιση εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη την υπόσχεσή της για ταχύτερη, ποιοτικότερη, αποδοτικότερη, διαφανή και αξιόπιστη απονομή της. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το δικαστικό σύστημα ενισχύεται και η καθημερινότητα του πολίτη βελτιώνεται. Σε αυτή την προσπάθεια, καλό για τον τόπο θα ήταν να πορευτούμε από κοινού, αφήνοντας στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ να ψηφίσουμε μαζί το παρόν νομοσχέδιο».

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιάννης Καλλιάνος | Τι απαντά για τα 50 τηλέφωνα στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Απηύδυσα, ήθελα να μάθω πότε κάποιος μπαίνει σε ΜΕΘ»

Οι νέες δηλώσεις του Γιάννη Καλλιάνου έρχονται σε συνέχεια των όσων είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μόλις χθες, Μεγάλη Δευτέρα (29.04.24).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως ο Γιάννης Καλλιάνος τον πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί δεν προβλεπόταν.

Μιλώντας σήμερα στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στα τηλέφωνα που έκανε στον υπουργό Υγείας.

«Με το που πήγε ο πατέρας μου στο Αττικό, ήταν σε ένα ράντζο και περίμενε. Δεν πήρα κανένα τηλέφωνο, άφησα τον πατέρα μου να του συμπεριφερθούν, όπως συμπεριφέρονται στον κάθε άνθρωπο.

Απηύδησα, τις τελευταίες δυο ημέρες πήρα τον Άδωνι Γεωργιάδη τηλέφωνο για να δούμε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ. Ο Άδωνις μου είπε πως έγινε ιατρικό συμβούλιο και είναι όλα υπέροχα. Του λέω ‘’Άδωνι θα πεθάνει ο πατέρας μου’’ και μου λέει ‘’Γιάννη δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος που θα βάλει τον πατέρα σου στη ΜΕΘ’’. Δεν έχω χρησιμοποιήσει τη θέση μου πότε για τίποτα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Χάθηκε ένα πολύτιμο χρονικό διάστημα. Γονυπετείς παρακαλούσαμε τον διευθυντή να τον βάλει σε πλατφόρμα. Όταν το αποφάσισε, μετά από λίγες ώρες πέθανε», συμπλήρωσε.

Και επεσήμανε: «Δεν θέλω να καταστρέψω την καριέρα κανενός. Μετά από επαναλαμβανόμενα μηνύματα που έλεγα πως πεθαίνει ο πατέρας μου χωρίς να λαμβάνω απάντηση, είπα πως αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα. Ασφαλώς με τα μηνύματα μου δεν ήθελα να προκαλέσω κακό στον καθηγητή».

Πηγή: newsit.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en