ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οριστική η διαφωνία Δήμου Καβάλας και Αστικού Κτελ Καβάλας για την συντήρηση των στάσεων (Video)

Σαφής και απόλυτα συγκεκριμένη είναι πλέον η διαφωνία Δήμου Καβάλας και Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας σχετικά με την υποχρέωση συντήρησης των στεγάστρων των στάσεων. Και οι δύο αναφέρονται στον ίδιο νόμο του 2963 του 2001. Ο Δήμος Καβάλας επικαλείται το άρθρο 15 του νόμου, το ΚΤΕΛ το άρθρο 21.

Η διοίκηση του Αστικού Κτελ Καβάλας παραχώρησε συνέντευξη τύπου το πρωί της Παρασκευής για να ξεκαθαρίσει την δική του θέση και την δική του επιχειρηματολογία.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Καβάλας επικαλείται το άρθρο 15, το οποίο αναφέρεται (μεταξύ άλλων) ότι «…οι συγκοινωνιακοί φορείς (ΚΤΕΛ) και τα όργανα αυτών διατηρούν σε καλή κατάσταση σταθμούς, πρακτορεία άφιξης και αναχώρησης λεωφορείων και στέγαστρα αναμονής επιβατών, τοποθετούν πινακίδες αφετηριών και στάσεων και λαμβάνουν γενικά κάθε μέτρο χρήσιμο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».
Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του Αστικού Κτελ Καβάλας υποστηρίζει πως το άρθρο 21 ξεκαθαρίζει την δική του θέση και ποιός τελικά πρέπει έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης. Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 21 αναφέρει : « Η διαφημιστική εκμετάλλευση των στεγάστρων και στάσεων που τοποθετούνται και συντηρούνται με μέριμνα και δαπάνες των φορέων γίνεται από τους τελευταίους, οι οποίοι υποχρεούνται στην καταβολή ανταποδοτικού τέλους υπέρ των ΟΤΑ που καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η διαφημιστική εκμετάλλευση στεγάστρων και στάσεων που τοποθετούνται και συντηρούνται με μέριμνα και δαπάνες των ΟΤΑ γίνεται από τους οικείους ΟΤΑ».
Ταυτόχρονα τέθηκε και το ζήτημα των διαφημίσεων, η διοίκηση του Αστικού Κτελ Καβάλας αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι τον 2017 ζήτησε από τον Δήμο Καβάλας την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των Αστικών Στάσεων από τις διαφημίσεις ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοσθένης Τουλκίδης είχε διαβιβάσει το συγκεκριμένο αίτημα στην Υπηρεσία Οικονομικών.Ωστόσο αξίζει να τονιστεί ότι η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα τόνισε πως το 2019 λήγει η σύμβαση με την συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία που είχε ορισθεί επί δημαρχίας Σιμιτσή και ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και να συζητήσει με την διοίκηση του Αστικού Κτελ Καβάλας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version