Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οριστική η διαφωνία Δήμου Καβάλας και Αστικού Κτελ Καβάλας για την συντήρηση των στάσεων (Video)

Σαφής και απόλυτα συγκεκριμένη είναι πλέον η διαφωνία Δήμου Καβάλας και Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας σχετικά με την υποχρέωση συντήρησης των στεγάστρων των στάσεων. Και οι δύο αναφέρονται στον ίδιο νόμο του 2963 του 2001. Ο Δήμος Καβάλας επικαλείται το άρθρο 15 του νόμου, το ΚΤΕΛ το άρθρο 21.

Η διοίκηση του Αστικού Κτελ Καβάλας παραχώρησε συνέντευξη τύπου το πρωί της Παρασκευής για να ξεκαθαρίσει την δική του θέση και την δική του επιχειρηματολογία.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Καβάλας επικαλείται το άρθρο 15, το οποίο αναφέρεται (μεταξύ άλλων) ότι «…οι συγκοινωνιακοί φορείς (ΚΤΕΛ) και τα όργανα αυτών διατηρούν σε καλή κατάσταση σταθμούς, πρακτορεία άφιξης και αναχώρησης λεωφορείων και στέγαστρα αναμονής επιβατών, τοποθετούν πινακίδες αφετηριών και στάσεων και λαμβάνουν γενικά κάθε μέτρο χρήσιμο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».
Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του Αστικού Κτελ Καβάλας υποστηρίζει πως το άρθρο 21 ξεκαθαρίζει την δική του θέση και ποιός τελικά πρέπει έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης. Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 21 αναφέρει : « Η διαφημιστική εκμετάλλευση των στεγάστρων και στάσεων που τοποθετούνται και συντηρούνται με μέριμνα και δαπάνες των φορέων γίνεται από τους τελευταίους, οι οποίοι υποχρεούνται στην καταβολή ανταποδοτικού τέλους υπέρ των ΟΤΑ που καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η διαφημιστική εκμετάλλευση στεγάστρων και στάσεων που τοποθετούνται και συντηρούνται με μέριμνα και δαπάνες των ΟΤΑ γίνεται από τους οικείους ΟΤΑ».
Ταυτόχρονα τέθηκε και το ζήτημα των διαφημίσεων, η διοίκηση του Αστικού Κτελ Καβάλας αναφέρθηκε συγκεκριμένα ότι τον 2017 ζήτησε από τον Δήμο Καβάλας την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των Αστικών Στάσεων από τις διαφημίσεις ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοσθένης Τουλκίδης είχε διαβιβάσει το συγκεκριμένο αίτημα στην Υπηρεσία Οικονομικών.Ωστόσο αξίζει να τονιστεί ότι η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα τόνισε πως το 2019 λήγει η σύμβαση με την συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία που είχε ορισθεί επί δημαρχίας Σιμιτσή και ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και να συζητήσει με την διοίκηση του Αστικού Κτελ Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άφθονο φαγητό και ποτό στο γλέντι για την Πρωτομαγιά στο Κοκκινόχωμα

Μετά από αρκετά χρόνια ξανά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, κάτοικοι αλλά και φίλοι του χωριού βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 7 Μαϊου στα Πλατάνια Κοκκινοχώματος Καβάλας να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Σούβλες, ψησταριές, άφθονο κρασί αλλά και καλή διάθεση πλαισίωσαν την σημερινή ημέρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πιέσεις του Περιφερειάρχη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το κάψιμο του Ιούδα στην Παναγία της Θάσου

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Έθιμο του Καψίματος του Ιούδα από το Σύλλογο, την Κυριακή του Πάσχα, με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας για να το παρακολουθήσει, μαζί με τη “λειτουργία της αγάπης”, τη μοναδική που πραγματοποιείται στο νησί της Θάσου, λόγω του εθίμου.

Όπως θέλει το έθιμο, προηγήθηκε η περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα στο χωριό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εκκλησία όπου και κάηκε με το άκουσμα του “Χριστός Ανέστη”.

Φυσικά υπήρχε και το κείμενο που συνοδεύει πάντα το έθιμο, με τον πύρινο λόγο του Ιούδα, ο οποίος καυτηρίασε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en