ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6% έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπησητης Κάππα Research για το ΒΗΜΑ, η οποία διενεργήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 28,4%, με τα ποσοστά και των δύο κομμάτων να είναι ενισχυμένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 26,7% και η ΝΔ 26,2%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5,9%, ΚΚΕ με 5,5%, Ποτάμι με 5% και Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός οριακά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.

Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version