ΕΒΡΟΣ

Ορεστιάδα | Στο τραπέζι των συζητήσεων η ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. ΑΚΙΔΗ Ηλία, πραγματοποίησε την προηγούμενη Τετάρτη συνάντηση με το προεδρείο του δικηγορικού συλλόγου Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Στο τραπέζι τον συζητήσεων “έπεσε” μεταξύ άλλων η ίδρυση της δικαστικής αστυνομίας και η ελάφρυνση της ΕΛ.ΑΣ. από έναν μεγάλο όγκο πάρεργων (επίδοση δικογράφων, μεταγωγές – νοσηλεία ψυχασθενών) αλλά και η αναβάθμιση των δομών του ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, το οποίο κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή, προβλέπει ότι η Δικαστική Αστυνομία θα αποτελεί αυτοτελές σώμα που θα υπάγεται απευθείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα στελεχώνεται από ένστολο αλλά και πολιτικό προσωπικό.

Στα καθήκοντα του ένστολου προσωπικού, που θα φέρει οπλισμό, είναι η φύλαξη των δικαστικών κτιρίων και αιθουσών, και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων. Ετσι θα αποδεσμευθούν αστυνομικές δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες τώρα με αυτά τα καθήκοντα, προκειμένου να επιστρέψουν στο έργο της αστυνόμευσης.

e-evros.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version