Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ορεστιάδα | Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,52 παρ. 2, 103,104,105 και 109 του Ν. 2696/99 (ΦΕΚ Α-57) «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις νεότερες διατάξεις του Ν.3542/07 (ΦΕΚ-Α-50).
  2. Το άρθρο 420 Ποινικού Κώδικα.
  3. Το υπ’ αριθμό ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΒΜΜ/ΤΕ 389142/38099/3072 από 27-09-2017 έγγραφο της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.
  4. Την υπ’ αριθ. 4512/17/1920827 από 27-09-2017 αναφορά του Α.Τ. Διδυμοτείχου.
  5. Την υπ’ αριθμό 4512/17/1927530 από 28-09-2017 αναφορά του Α.Τ. Διδυμοτείχου.
  6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και

αποσκοπούντες στην ομαλή – ασφαλή κυκλοφορία των πεζών – οχημάτων και την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

Την διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσης οχημάτων και την διέλευση των πεζών στην πόλη του Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα επί των οδών:

(α) 28ης Μαΐου (από το ύψος της οδού Δημοκρατίας μέχρι την οδό Θεοτοκοπούλου)

(β) Δημοκρατίας (από το ύψος της οδού Κόρζωνος μέχρι την οδό 28ης Μαΐου) πλην των οχημάτων ΤΑΞΙ

(γ) Θεοτοκοπούλου και

επί της Πλατείας Δημοκρατίας Διδυμοτείχου, για λόγους ασφαλείας.

Άρθρο 2ο

Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών θα διεξάγεται μέσω των οδών Βασιλέως Αλεξάνδρου, Μπουμπουλίνας, Υψηλάντου και Κόρζωνος.

Άρθρο 3ο

α) Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης ισχύουν από σήμερα 28-09-2017 και μέχρι την 05-10-2017.

β) Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου και εφαρμόζεται από την τοποθέτηση των υπό του Κ.Ο.Κ. προβλεπόμενων πινακίδων απαγόρευσης κυκλοφορίας, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διδυμοτείχου.

γ) Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων 3,4,16,34,103 του Ν.3542/2007 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

δ) Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

    Ορεστιάδα 28 Σεπτεμβρίου 2017

 Ο Δ ι ε υ θ υ ν τ ή ς

Πασχάλης Κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ

Αστυν. Διευθυντής

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιλκίς | Επιτέθηκε σε αστυνομικούς με τσεκούρι όταν πήγαν να τον συλλάβουν για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Άνδρας, 51 ετών, καταγγέλθηκε από την ηλικιωμένη μητέρα του για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν τούς επιτέθηκε με τσεκούρι, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμό.

Προς στιγμήν διέφυγε, προκαλώντας με το ίδιο τσεκούρι φθορές στο περιπολικό της αστυνομίας και τελικά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι, αποπειράθηκε να εκ νέου να επιτεθεί στους αστυνομικούς με δεύτερο τσεκούρι, αλλά εκείνοι κατάφεραν αυτή τη φορά να τον αφοπλίσουν.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης σε χωριό του Κιλκίς, με τον 51χρονο να οδηγείται ένα 24ωρο αργότερα στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών που του απήγγειλε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, ενδοοικογενειακή βία, παραβάσεις του νόμου περί όπλων κ.ά. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, Μ. Παρασκευή.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τροχαίο στην Πειραιώς | Σε κρίσιμη κατάσταση ο 5χρονος – Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός, «πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά μου»

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της ΕΛΑΣ για το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην οδό Πειραιώς, όπου 26χρονος οδηγός ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε δυο γυναίκες, 53 και 33 ετών, μητέρα και κόρη αντίστοιχα, και τα τρία παιδιά της 33χρονης , δύο αγόρια 10 και 5 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος οδηγός στην κατάθεση του υποστήριξε ότι τα άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Παράλληλα η Τροχαία Πειραιά, που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, παίρνει καταθέσεις και από άλλους μάρτυρες προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά.

Αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το 5χρονο αγοράκι διακομίστηκε αρχικά στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη συνέχεια στο Παίδων Αγ. Σοφία. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Τα αδέλφια του, ένα αγόρι 10 ετων και ένα κορίτσι 8 ετών μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Παίδων Αγ. Σοφία όπου διαπιστώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμό τους. Νοσηλεύονται σε χειρουργική κλινική και είναι εκτός κινδύνου.

Η 53χρονη και η 33χρονη νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ερυθρός με κατάγματα γόνατος και κνήμης αντίστοιχα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | 50χρονη παρήγγειλε 113 κροτίδες από την Πολωνία και συνελήφθη – Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς

Στη σύλληψη μίας 50χρονης γυναίκας για παραλαβή απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών προέβη το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα είχε παραγγείλει ενόψει του Πάσχα συνολικά 113 κροτίδες από την Πολωνία και το σχετικό δέμα έφτασε σε κατάστημα ταχυμεταφορών. Υπήρξε καταγγελία για ύποπτο δέμα και οργανώθηκε ειδική επιχείρηση από αστυνομικούς, οι οποίοι και προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς. Συνέλαβαν τη γυναίκα κατά την παραλαβή του δέματος.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

«Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι»

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. εντατικοποιεί τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας κατά την περίοδο του Πάσχα και μέσω ανακοίνωσης υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η καύση βεγγαλικών, όπως επίσης η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, συσκευών εκτόξευσης κροτίδων και κάθε είδος πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

«Τα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ απευθύνεται έκκληση στους γονείς ανηλίκων να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ , naftemporiki.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΒΡΟΣ

Ορεστιάδα | Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4, 52 παρ. 2, 103,104,105 και 109 του Ν. 2696/99 (ΦΕΚ Α-57) «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με νεότερες διατάξεις του Ν. 3542/07 (ΦΕΚ-Α-50).
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3481/2006 (ΦΕΚ Α-162) «Τροποποιήσεις στη νομοθεσία για το Εθνικό Κτηματολόγιο, την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων έργων και μελετών και άλλες διατάξεις».
  3. Το Φ.Ε.Κ. Β’ -2970/ 30.08.2017 που αφορά έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτροπή κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ορεστιάδας – Φυλακίου για τις ανάγκες κατασκευής του υποέργου «Αποκατάσταση φθορών οδικού άξονα Ορεστιάδα – Βάλτος – Φυλάκιο» (τμήμα χ.θ.15+300 έως χ.θ.22+150) της αναδόχου εταιρίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε..
  4. Tο υπ’αριθ. Η-8226 από 04-09-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
  5. Τις εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος που θα εκτελεστούν, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας – ασφάλειας και την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας.
  6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και

αποσκοπούντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην εδαφική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

  1. Εγκρίνουμε τις παραπάνω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν επεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών και φθορών επικίνδυνων σημείων του οδικού άξονα «Ορεστιάδα – Βάλτος – Φυλάκιο» (τμήμα χ.θ. 15+300 έως χ.θ. 22+150).
  2. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του Επαρχιακού Οδικού δικτύου Βάλτου – Ορεστιάδας, Επαρχιακού Οδικού δικτύου Φυλακίου – Ριζίων – Κόμβου Καστανεών και Επαρχιακού Οδικού δικτύου Κυπρίνου – Μεγάλης Δοξιπάρας – Χανδρά – Βάλτο.
  3. Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει με σήμανση όπου θα είναι σαφής ο ορισμός της ζώνης έργων και θα διασφαλίζεται η ομαλή ροή των διερχόμενων οχημάτων, για την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων.
  4. Για την ενημέρωση της παράκαμψης θα τοποθετηθεί πληροφοριακή πινακίδα «ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΒΑΛΤΟΣ – ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ. ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΠΟ Ε.Ο. 51 -ΡΙΖΙΑ».

Άρθρο 2ο

  1. Οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης ισχύουν από 04-09-2017 (έναρξη εργασιών), μέχρι την ολοκλήρωση – αποπεράτωση των ως άνω εργασιών (διάρκειας περίπου δύο μηνών), έως την 04-11-2017.
  2. Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στo Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας, το οποίο οφείλει να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία και εφαρμόζεται από την τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων, με μέριμνα του αναδόχου, ο οποίος επιπλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης.
  3. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Άρθρο 3ο

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 420 Π.Κ. και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103 και 104 του Ν. 2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν με τον Ν. 3542/2007 και τον Ν. 3904/2010.

 

Ορεστιάδα 04 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Δ ι ε υ θ υ ν τ ή ς

Πασχάλης Κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ

Αστυνομικός Διευθυντής

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

150 δέματα σε άπορες οικογένειες από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η επί του Σταυρού Θυσία του Θεανθρώπου για την σωτηρία των ανθρώπων υπήρξε διαχρονικά πηγή έμπνευσης των χριστιανών για έργα ευποιΐας, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.

Ακολουθώντας τα ίχνη του Κυρίου μας η Εκκλησία, με τις προνοιακές και κοινωνικές δομές της, σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την αγάπη Της, το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή Της στους αναγκεμένους αδελφούς μας στηρίζοντας άπορες, πολύτεκνες και εμπερίστατες οικογένειες ή και μοναχικά πρόσωπα, που έχουν ανάγκη μιας ιδιαίτερης φροντίδας.

Εν όψει, λοιπόν, των εορτών του Αγίου Πάσχα, την Μεγάλη Δευτέρα, 29η του μηνός Απριλίου ε.έ. παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, προνοία της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ʺΑποστολήʺ και την υπεραγορά ʺΜασούτηʺ διενεμήθησαν 150 δέματα σε ισάριθμες άπορες οικογένειες. Προνοία ωσαύτως της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ʺΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣʺ διενεμήθησαν άλλα 50 δέματα σε πολύτεκνες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Τέλος, επιδόθησαν από τον Σεβασμιώτατο προσωπικά σε 105 δικαιούχους τα επιδόματα, που χορηγεί η Εκκλησία της Ελλάδος στις τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες της Θράκης.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την αμέριστη και ανύστακτη φροντίδα του για την ακριτική Θράκη, και τους χορηγούς των δράσεων, ευχήθηκε στους ευεργετουμένους το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να πλημμυρίζει τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

evros24.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Κόμαρα Τριγωνου | Στολισμός Επιταφίου από τον Σύλλογο Γυναικών Κομάρων

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Εγκρίθηκε η αγορά του κτιρίου-φιλέτο της Τράπεζας Ελλάδος απ’ τον Δήμο

Εγκρίθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, η αγορά του κτιρίου-φιλέτο του πρώην υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στην παραλιακή οδό, από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Με ψήφους 21 ΥΠΕΡ, 5 ΚΑΤΑ και 2 ΛΕΥΚΑ, καλύφθηκε άνετα και το ποσοστό των 2/3 που απαιτείται να συναινεί για μια τέτοια απόφαση και μάλιστα παρ’ ότι απουσίαζαν και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποκτάει έτσι σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή και συγκεκριμένα 1.340.000 ευρώ, ένα κτίριο 1.012 τετραγωνικών, με δικαίωμα να κτιστούν άλλα 1.000 τετραγωνικά, στην καλύτερη και πιο ακριβή περιοχή της πόλης. Εκεί όπου με βάση τις εμπορικές αξίες οι οποίες υπάρχουν, αυτό κοστίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρεις φορές περισσότερο. Έτσι, ακόμα και αν και όποτε αποφασίσει κάποια μελλοντική δημοτική αρχή να το πουλήσει, το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο για τα ταμεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είναι άλλωστε γνωστό και έχει γραφτεί παλαιότερα, ότι αλυσίδες κορυφαίων επιχειρήσεων της Αθήνας ενδιαφέρθηκαν για την αγορά του (π.χ. η PUBLIC), προσφέροντας τιμές ακόμα και πέντε φορές μεγαλύτερες από το τίμημα με το οποίο το αποκτάει ο Δήμος.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης που χειρίστηκε εδώ και δυο χρόνια το θέμα, με προσεκτικές και αθόρυβες κινήσεις, κάνοντας συνεχείς συναντήσεις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και την διοίκηση και ανταλλάσσοντας 17 επιστολές συνολικά, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του κάνοντας την εισήγηση. Όπως ανέφερε, το κτίριο θα αποκτηθεί αντί 1.340.000 ευρώ που θα πληρωθούν σε δυο ισόποσες δόσεις, η πρώτη όταν υπογραφούν τα συμβόλαια και η δεύτερη στο τέλος της χρονιάς. Θα πληρωθεί χωρίς δάνειο από τα ταμεία του Δήμου. Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο-φιλέτο που έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία, ήθελαν να αποκτήσουν πολλοί, επιχειρήσεις και ιδιώτες, αλλά εξαρχής η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος είχε αποφασίσει να δοθεί προτεραιότητα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Όπως είπε ο κ.Ζαμπούκης, στόχος είναι το κτίριο αυτό να αποτελέσει:

“Εισηγούμαι την απ’ ευθείας αγορά του ακινήτου για την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. Αν και είναι μόνο 24 χρόνων, είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας. Είναι κτίριο ορόσημο που συνδέεται άμεσα με την σύγχρονη ιστορία της πόλης. Στόχος να γίνει ανοικτό προς την τοπική κοινωνία και τους χιλιάδες επισκέπτες που μας κατακλύζουν. Η σκοπιμότητα της αγοράς είναι να αποτελέσει ένα ανοικτό δυναμικό κέντρο δράσεων, διαλόγου και ανταλλαγή ιδεών. Να φιλοξενήσουμε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιστημονικές συναντήσεις, συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, πολύγλωσσες διασκέψεις, παρουσιάσει βιβλίων και ποιητικών συλλογών. Επίσης να φιλοξενήσουμε μόνιμες εκθέσεις διαφόρων ειδών.

Φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων και δράσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κειμηλίων. Φιλοξενία πολιτιστικών δραστηριοτήτων μουσικής διαφόρων ειδών. Δημιουργία αίθουσας υποδοχής υψηλών προσκεκλημένων από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Επίσης να αποτελέσει έναν χώρο φιλοξενίας δράσεων και σπουδαίων παραρτημάτων και διεθνώς αναγνωρισμένων ερευνητικών κέντρων”.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θύμισε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2022 είχε αποφασιστεί η αγορά ή μίσθωση του ακινήτου, αλλά όπως αποδείχθηκε η ενοικίαση θα κοστίσει βάση των αντικειμενικών κριτηρίων 44.00 ευρώ τον μήνα, άρα πάνω από 500.000 ευρώ τον χρόνο και με δεδομένο ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 12ετής η μίσθωση, θα στοιχίσει 6 εκατ. ευρώ, δηλαδή πέντε φορές περισσότερα από την τιμή αγοράς. Τόνισε τέλος, ότι συζητήθηκε με την Οικονομική Υπηρεσία και αποφασίστηκε ότι μπορεί να γίνει η αγορά χωρίς να χρειαστεί δανεισμός του Δήμου, όπως έγινε παλαιότερα για το Δημοτικό Σφαγείο ή τον φωτισμό LED”.

Ο κ.Ζαμπούκης επεσήμανε επίσης ότι οι εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης που θα χρειαστούν, μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα LEADER το οποίο θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο και μπορεί να αποφέρει έως 40.000 ευρώ χρηματοδότησης.

evros-news.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ορεστιάδα | Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Έχοντας υπόψη :

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4, 52 παρ. 2, 103,104,105 και 109 του Ν. 2696/99 (ΦΕΚ Α-57) «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με νεότερες διατάξεις του Ν. 3542/07 (ΦΕΚ-Α-50).
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3481/2006 (ΦΕΚ Α-162) «Τροποποιήσεις στη νομοθεσία για το Εθνικό Κτηματολόγιο, την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων έργων και μελετών και άλλες διατάξεις».
  3. Το υπ’ αριθμό Η-9122 από 20-09-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με θέμα «Έγκριση μελέτης εργοταξιακής σήμανσης και τροποποίηση κυκλοφορίας για την εκτέλεση του έργου Συντήρηση Επαρχιακού δικτύου Βορείου Έβρου – Ανατολική είσοδος Δ.Δ. Λάδης».
  4. Τις εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος που θα εκτελεστούν, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας και την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας.
  5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και
  6. Αποσκοπούντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην εδαφική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

Άρθρο 1ο

  1. Εγκρίνουμε τις παραπάνω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν επεμβάσεις αποκατάστασης βλαβών και φθορών επικίνδυνων σημείων του οδοστρώματος, στην Ανατολική είσοδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Λάδης.
  2. Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει με σήμανση, όπου θα είναι σαφής ο ορισμός της ζώνης έργων και θα διασφαλίζεται η ομαλή ροή των διερχόμενων οχημάτων, για την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων.

 

Άρθρο 2ο

  1. Οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης, ισχύουν από την δημοσίευση αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 109 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και θα διαρκέσουν μέχρι την 30-09-2016.
  2. Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στo Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, το οποίο οφείλει να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία. Η παρούσα εφαρμόζεται από την τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων, με μέριμνα του αναδόχου, ο οποίος επί πλέον υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης.
  3. Η απόφαση αυτή, να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

 

Άρθρο 3ο

  Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 420 Π.Κ. και τις διατάξεις των άρθρων 4,5 52, 103 και 104 του Ν.2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν με τον Ν. 3542/2007 και Ν.3904/2010.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιλκίς | Επιτέθηκε σε αστυνομικούς με τσεκούρι όταν πήγαν να τον συλλάβουν για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Άνδρας, 51 ετών, καταγγέλθηκε από την ηλικιωμένη μητέρα του για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν τούς επιτέθηκε με τσεκούρι, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμό.

Προς στιγμήν διέφυγε, προκαλώντας με το ίδιο τσεκούρι φθορές στο περιπολικό της αστυνομίας και τελικά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι, αποπειράθηκε να εκ νέου να επιτεθεί στους αστυνομικούς με δεύτερο τσεκούρι, αλλά εκείνοι κατάφεραν αυτή τη φορά να τον αφοπλίσουν.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης σε χωριό του Κιλκίς, με τον 51χρονο να οδηγείται ένα 24ωρο αργότερα στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών που του απήγγειλε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων, ενδοοικογενειακή βία, παραβάσεις του νόμου περί όπλων κ.ά. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, Μ. Παρασκευή.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τροχαίο στην Πειραιώς | Σε κρίσιμη κατάσταση ο 5χρονος – Στον εισαγγελέα ο 26χρονος οδηγός, «πετάχτηκαν ξαφνικά μπροστά μου»

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της ΕΛΑΣ για το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην οδό Πειραιώς, όπου 26χρονος οδηγός ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε δυο γυναίκες, 53 και 33 ετών, μητέρα και κόρη αντίστοιχα, και τα τρία παιδιά της 33χρονης , δύο αγόρια 10 και 5 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος οδηγός στην κατάθεση του υποστήριξε ότι τα άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Παράλληλα η Τροχαία Πειραιά, που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, παίρνει καταθέσεις και από άλλους μάρτυρες προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά.

Αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το 5χρονο αγοράκι διακομίστηκε αρχικά στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη συνέχεια στο Παίδων Αγ. Σοφία. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Τα αδέλφια του, ένα αγόρι 10 ετων και ένα κορίτσι 8 ετών μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Παίδων Αγ. Σοφία όπου διαπιστώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμό τους. Νοσηλεύονται σε χειρουργική κλινική και είναι εκτός κινδύνου.

Η 53χρονη και η 33χρονη νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ερυθρός με κατάγματα γόνατος και κνήμης αντίστοιχα.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | 50χρονη παρήγγειλε 113 κροτίδες από την Πολωνία και συνελήφθη – Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς

Στη σύλληψη μίας 50χρονης γυναίκας για παραλαβή απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών προέβη το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα είχε παραγγείλει ενόψει του Πάσχα συνολικά 113 κροτίδες από την Πολωνία και το σχετικό δέμα έφτασε σε κατάστημα ταχυμεταφορών. Υπήρξε καταγγελία για ύποπτο δέμα και οργανώθηκε ειδική επιχείρηση από αστυνομικούς, οι οποίοι και προσποιήθηκαν τους ταχυμεταφορείς. Συνέλαβαν τη γυναίκα κατά την παραλαβή του δέματος.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

«Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι»

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. εντατικοποιεί τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων, βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας κατά την περίοδο του Πάσχα και μέσω ανακοίνωσης υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η καύση βεγγαλικών, όπως επίσης η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, συσκευών εκτόξευσης κροτίδων και κάθε είδος πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

«Τα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ απευθύνεται έκκληση στους γονείς ανηλίκων να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ , naftemporiki.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Ορεστιάδα | Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

ΕΒΡΟΣ

150 δέματα σε άπορες οικογένειες από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η επί του Σταυρού Θυσία του Θεανθρώπου για την σωτηρία των ανθρώπων υπήρξε διαχρονικά πηγή έμπνευσης των χριστιανών για έργα ευποιΐας, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.

Ακολουθώντας τα ίχνη του Κυρίου μας η Εκκλησία, με τις προνοιακές και κοινωνικές δομές της, σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την αγάπη Της, το ενδιαφέρον και την συμπαράστασή Της στους αναγκεμένους αδελφούς μας στηρίζοντας άπορες, πολύτεκνες και εμπερίστατες οικογένειες ή και μοναχικά πρόσωπα, που έχουν ανάγκη μιας ιδιαίτερης φροντίδας.

Εν όψει, λοιπόν, των εορτών του Αγίου Πάσχα, την Μεγάλη Δευτέρα, 29η του μηνός Απριλίου ε.έ. παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, προνοία της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ʺΑποστολήʺ και την υπεραγορά ʺΜασούτηʺ διενεμήθησαν 150 δέματα σε ισάριθμες άπορες οικογένειες. Προνοία ωσαύτως της Ιεράς Μητροπόλεως και σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ʺΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣʺ διενεμήθησαν άλλα 50 δέματα σε πολύτεκνες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Τέλος, επιδόθησαν από τον Σεβασμιώτατο προσωπικά σε 105 δικαιούχους τα επιδόματα, που χορηγεί η Εκκλησία της Ελλάδος στις τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες της Θράκης.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την αμέριστη και ανύστακτη φροντίδα του για την ακριτική Θράκη, και τους χορηγούς των δράσεων, ευχήθηκε στους ευεργετουμένους το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να πλημμυρίζει τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

evros24.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Κόμαρα Τριγωνου | Στολισμός Επιταφίου από τον Σύλλογο Γυναικών Κομάρων

Στολισμός Επιταφιου Αγίου Δημητρίου Κομαρα

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Εγκρίθηκε η αγορά του κτιρίου-φιλέτο της Τράπεζας Ελλάδος απ’ τον Δήμο

Εγκρίθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, η αγορά του κτιρίου-φιλέτο του πρώην υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στην παραλιακή οδό, από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Με ψήφους 21 ΥΠΕΡ, 5 ΚΑΤΑ και 2 ΛΕΥΚΑ, καλύφθηκε άνετα και το ποσοστό των 2/3 που απαιτείται να συναινεί για μια τέτοια απόφαση και μάλιστα παρ’ ότι απουσίαζαν και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποκτάει έτσι σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή και συγκεκριμένα 1.340.000 ευρώ, ένα κτίριο 1.012 τετραγωνικών, με δικαίωμα να κτιστούν άλλα 1.000 τετραγωνικά, στην καλύτερη και πιο ακριβή περιοχή της πόλης. Εκεί όπου με βάση τις εμπορικές αξίες οι οποίες υπάρχουν, αυτό κοστίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρεις φορές περισσότερο. Έτσι, ακόμα και αν και όποτε αποφασίσει κάποια μελλοντική δημοτική αρχή να το πουλήσει, το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο για τα ταμεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είναι άλλωστε γνωστό και έχει γραφτεί παλαιότερα, ότι αλυσίδες κορυφαίων επιχειρήσεων της Αθήνας ενδιαφέρθηκαν για την αγορά του (π.χ. η PUBLIC), προσφέροντας τιμές ακόμα και πέντε φορές μεγαλύτερες από το τίμημα με το οποίο το αποκτάει ο Δήμος.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης που χειρίστηκε εδώ και δυο χρόνια το θέμα, με προσεκτικές και αθόρυβες κινήσεις, κάνοντας συνεχείς συναντήσεις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και την διοίκηση και ανταλλάσσοντας 17 επιστολές συνολικά, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του κάνοντας την εισήγηση. Όπως ανέφερε, το κτίριο θα αποκτηθεί αντί 1.340.000 ευρώ που θα πληρωθούν σε δυο ισόποσες δόσεις, η πρώτη όταν υπογραφούν τα συμβόλαια και η δεύτερη στο τέλος της χρονιάς. Θα πληρωθεί χωρίς δάνειο από τα ταμεία του Δήμου. Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο-φιλέτο που έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία, ήθελαν να αποκτήσουν πολλοί, επιχειρήσεις και ιδιώτες, αλλά εξαρχής η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος είχε αποφασίσει να δοθεί προτεραιότητα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Όπως είπε ο κ.Ζαμπούκης, στόχος είναι το κτίριο αυτό να αποτελέσει:

“Εισηγούμαι την απ’ ευθείας αγορά του ακινήτου για την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. Αν και είναι μόνο 24 χρόνων, είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας. Είναι κτίριο ορόσημο που συνδέεται άμεσα με την σύγχρονη ιστορία της πόλης. Στόχος να γίνει ανοικτό προς την τοπική κοινωνία και τους χιλιάδες επισκέπτες που μας κατακλύζουν. Η σκοπιμότητα της αγοράς είναι να αποτελέσει ένα ανοικτό δυναμικό κέντρο δράσεων, διαλόγου και ανταλλαγή ιδεών. Να φιλοξενήσουμε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιστημονικές συναντήσεις, συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, πολύγλωσσες διασκέψεις, παρουσιάσει βιβλίων και ποιητικών συλλογών. Επίσης να φιλοξενήσουμε μόνιμες εκθέσεις διαφόρων ειδών.

Φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων και δράσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κειμηλίων. Φιλοξενία πολιτιστικών δραστηριοτήτων μουσικής διαφόρων ειδών. Δημιουργία αίθουσας υποδοχής υψηλών προσκεκλημένων από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Επίσης να αποτελέσει έναν χώρο φιλοξενίας δράσεων και σπουδαίων παραρτημάτων και διεθνώς αναγνωρισμένων ερευνητικών κέντρων”.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θύμισε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2022 είχε αποφασιστεί η αγορά ή μίσθωση του ακινήτου, αλλά όπως αποδείχθηκε η ενοικίαση θα κοστίσει βάση των αντικειμενικών κριτηρίων 44.00 ευρώ τον μήνα, άρα πάνω από 500.000 ευρώ τον χρόνο και με δεδομένο ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 12ετής η μίσθωση, θα στοιχίσει 6 εκατ. ευρώ, δηλαδή πέντε φορές περισσότερα από την τιμή αγοράς. Τόνισε τέλος, ότι συζητήθηκε με την Οικονομική Υπηρεσία και αποφασίστηκε ότι μπορεί να γίνει η αγορά χωρίς να χρειαστεί δανεισμός του Δήμου, όπως έγινε παλαιότερα για το Δημοτικό Σφαγείο ή τον φωτισμό LED”.

Ο κ.Ζαμπούκης επεσήμανε επίσης ότι οι εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης που θα χρειαστούν, μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα LEADER το οποίο θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο και μπορεί να αποφέρει έως 40.000 ευρώ χρηματοδότησης.

evros-news.gr

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en