ΕΒΡΟΣ

Ορεστιάδα | Δυσκολίες με την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης.

Προ μερικών ημερών ανακοινώθηκε ότι θα επαναλειτουργήσει το Εργοστάσιο Ορεστιάδας και, μάλιστα, ότι θα προσληφθούν 95 εποχικοί υπάλληλοι.

Ωστόσο, η καλλιέργεια των τεύτλων άργησε πολύ, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι πολύ ευνοϊκές και το εργοστάσιο έχει πολύ σοβαρά, αλλά όχι αξεπέραστα, προβλήματα επαναλειτουργίας, λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Να θυμήσουμε ότι το εργοστάσιο έχει να παράγει ζάχαρη από το 2013, ήτοι, δηλάδή, “πάγωμα” δύο ολόκληρων ετών.

Αναφορικά με τις προσλήψεις, αφού εγκρίθηκε η σχετική προκήρυξη, απομένει η επικύρωσή της από τον ΑΣΕΠ. Το έγγραφο έχει ήδη σταλεί και, απλά, περιμένουμε να ανοίξει ο δρόμος.

Τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας πιστοποιούν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα ήδη υπάρχοντα σχέδια της νέας Διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Βέβαια,εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας, της έλλειψης κεφαλαίων και του “παγώματος” που υπέστει και συνεχίζει να ταλανίζει την αγορά, μέλη της διοίκησης πρόκειται να συναντηθούν με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έτσι ώστε ναεπιβεβαιωθούν οι προθέσεις για συνέχιση της προσπάθειας που ξεκίνησε ο πρώην υπουργός, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

e-evros.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version