Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή αγροτών στα μπλόκα με κλιμάκωση κινητοποιήσεων

image_print

Την κλιμάκωση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών αποφάσισε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, καταγγέλλοντας την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης.

Μάλιστα με άγριες διαθέσεις επιτέθηκαν αγρότες του νομού Κιλκίς στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Παραστατίδη κι ευτυχώς την ύστατη στιγμή οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα.

Κακήν κακώς απομακρύνθηκε από το μπλόκο της Νίκαιας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο πάλαι ποτέ αγροτοσυνδικαλιστής και μοναδικός αγρότης του Κοινοβουλίου δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από τους αγρότες των μπλόκων, οι οποίοι τον κάλεσαν να αποχωρήσει και να παραιτηθεί.

Κλείσιμο δρόμων από το μεσημέρι προγραμματίζουν και για τη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία.

Δίωροι αποκλεισμοί προγραμματίζονται από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι και ωριαίους ή και μεγαλύτερης διάρκειας σε ορισμένα μπλόκα από τις 19.00 μμ το απόγευμα.

Στο χορό των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, κόντρα στις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό συμμετέχουν δυναμικά και φορτηγατζήδες, νταλικιέρηδες, οδηγοί ταξί και τουριστικών λεωφορείων, ακόμα και εμποροϋπάλληλοι.

Κλείνουν τα τελωνεία

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, παραμένουν συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ και το μπλόκο ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και τη Δευτέρα από τις 12.00 έως τις 14.00 θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν και τη Δευτέρα συμβολικά τον δρόμο, «εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο».

Στο νομό του Κιλκίς το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τερζή, και 12.00-14.00 θα γίνει ή συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος ή θα αποκλειστεί το τελωνείο Δοϊράνης στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Στο νομό Πέλλας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και θα γίνουν αύριο συμβολικοί αποκλεισμοί από τις 12.00 μέχρι και τις 14.00. Τα μπλόκα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά -Έδεσσα, στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν από τη γέφυρα στα Σέρβικα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.

Στην είσοδο της Χαλκηδόνας είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 600 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς το χρονικό διάστημα 12.00-14.00 και το απόγευμα από τις 19.30 και για μία ώρα.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και την Κυριακή εντάχθηκαν στο μπλόκο περισσότεροι από 100 νταλικιέρηδες και φορτηγατζήδες, αλλά και ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Θα μπλοκάρουν το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ.

Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 τρακτέρ και αύριο, κατά τις ώρες 12.00-14.00, θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός. Στο μπλόκο συμμετέχουν και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας.

Σε συζητήσεις βρίσκονται οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας και νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν σήμερα δυναμικά και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια Άννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του Άργους Ορεστικού της Καστοριάς, κατευθύνθηκε το μεσημέρι προς το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και έγινε δίωρος αποκλεισμός» την Κυριακή.

Περισσότερα από 400 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στους κόμβους Νέων Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας και σήμερα από 12.00 έως 14.00 θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό.

Στα Βασιλικά αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τη Δευτέρα θα κατευθυνθούν στα πράσινα φανάρια, στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Επίσης τη Δευτέρα, οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ, στις 10 το πρωί.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συνάντηση εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στα Τέμπη.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζευγάρι Ρώσων σκαρφάλωσε στο Empire State Building και έκανε πρόταση γάμου με πανό για την ειρήνη

Η Angelina Nikolau και ο Iván Kuznetsov έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν μετά την αναρρίχηση στο Empire State Building
image_print

Σκαρφάλωσαν στο Empire State Building και άνοιξαν πανό για την ειρήνη

Η Angelina Nikolau, 33 ετών, γνωστή ως Angela, και ο Iván Kuznetsov, 32 ετών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την παράτολμη ενέργειά τους να σκαρφαλώσουν στο Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

Το ζευγάρι των Ρώσων κατάφερε να ξεγελάσει τους φρουρούς ασφαλείας και να φτάσει στην κορυφή του εμβληματικού ουρανοξύστη, όπου άνοιξε ένα μεγάλο πανό από την κεραία του κτιρίου με μήνυμα υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης.

Το μήνυμα στο πανό

Το πανό που άνοιξαν έγραφε:

«Όταν η δύναμη της αγάπης υπερνικά την αγάπη για την εξουσία, ο κόσμος γνωρίζει ειρήνη».

Η παράτολμη ενέργεια συνδυάστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και με πρόταση γάμου, δίνοντας στην υπόθεση έναν απρόσμενο ρομαντικό χαρακτήρα.

Ελεύθεροι υπό δικαστική επιτήρηση

Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο οδηγήθηκαν στο δικαστήριο του Μανχάταν, το οποίο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι υπό επιτήρηση δικαστικής αρχής.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, αντάλλαξαν ένα παθιασμένο φιλί μπροστά στις κάμερες, πριν κατέβουν τις σκάλες του μετρό.

Νέα εμφάνιση στο δικαστήριο τον Αύγουστο

Η περιπέτειά τους με τη Δικαιοσύνη δεν έχει τελειώσει, καθώς και οι δύο θα πρέπει να εμφανιστούν ξανά στο δικαστήριο στις 24 Αυγούστου, προκειμένου να δικαστούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η ενέργειά τους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αλλά και διεθνές ενδιαφέρον, καθώς συνδύασε ακτιβισμό, ρίσκο και μια πρόταση γάμου στην κορυφή ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια του κόσμου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Η Αντιτρομοκρατική εστιάζει σε DNA, βίντεο και δίκυκλο για τη φονική εμπρηστική επίθεση

Αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες σε σημείο εμπρηστικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.
image_print

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη φονική εμπρηστική επίθεση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς στη Θεσσαλονίκη, μία από τις οποίες είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα και τον τραυματισμό ακόμη τεσσάρων ανθρώπων.

Οι Αρχές εξετάζουν νέα ευρήματα και αναλύουν πρόσθετο βιντεοληπτικό υλικό, με στόχο την ταυτοποίηση των δραστών και όσων ενδεχομένως συμμετείχαν στην οργάνωση της επίθεσης.

Στο επίκεντρο μονωτική ταινία και δίκυκλο

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε υπολείμματα μονωτικής ταινίας που εντοπίστηκαν σε έναν από τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν πάνω στο υλικό δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA), το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν ένα δίκυκλο μικρού κυβισμού, το οποίο θεωρείται πιθανό μέσο μετακίνησης των δραστών πριν και μετά τις επιθέσεις.

Βιντεοληπτικό υλικό και πιθανός αριθμός δραστών

Από την ανάλυση των καταγραφών από κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι στην επιχείρηση ενδέχεται να συμμετείχαν τρεις ή ακόμη και τέσσερις δράστες, οι οποίοι φέρονται να κινήθηκαν με δύο μοτοσικλέτες και μέσα σε περίπου δέκα λεπτά τοποθέτησαν τους μηχανισμούς στα τρία σημεία-στόχους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις:

  • δύο ύποπτοι φαίνεται να φορούσαν κράνη,
  • τρίτο άτομο εμφανίζεται με κουκούλα και εκτιμάται ότι είχε υποστηρικτικό ρόλο,
  • εξετάζεται η πιθανότητα ύπαρξης και τέταρτου συνεργού.

Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό οι φυσικοί αυτουργοί να είναι ηλικίας περίπου 25 έως 30 ετών, ενώ δεν αποκλείεται να στρατολογήθηκαν από πρόσωπα που είχαν οργανωτικό ή καθοδηγητικό ρόλο.

Η υπόθεση διερευνάται πλέον ως ανθρωποκτονία

Η μετατροπή της υπόθεσης σε έρευνα για ανθρωποκτονία δίνει πλέον στις διωκτικές Αρχές πρόσθετες ανακριτικές δυνατότητες, όπως η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και η διεύρυνση των ερευνών για πιθανή ομάδα υποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για τον συντονισμό των ερευνών.

Η κατάσταση των τραυματιών

Ο σύζυγος της Βάγιας Νέστορα αναμένεται να λάβει εξιτήριο, ενώ ακόμη ένας τραυματίας αναμένεται επίσης να αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Μία ένοικος παραμένει νοσηλευόμενη για προληπτική παρακολούθηση μετά από καρδιολογικό επεισόδιο που υπέστη λόγω του σοκ της έκρηξης.

Η Αφροδίτη Νέστορα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου υποβάλλεται σε εξειδικευμένη θεραπεία για εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άκρα.

Σύμφωνα με την οικογένεια, η κηδεία της Βάγιας Νέστορα θα πραγματοποιηθεί όταν η κόρη της μπορέσει να πάρει εξιτήριο και να παραστεί στο τελευταίο αντίο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βενεζουέλα: Πάνω από 2.500 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς – Συνεχίζονται οι έρευνες για 50.000 αγνοούμενους

Διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια κτιρίου μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα.
image_print

Βενεζουέλα: Στους 2.595 οι νεκροί από τους καταστροφικούς σεισμούς

Βυθισμένη στο πένθος παραμένει η Βενεζουέλα, καθώς ο απολογισμός των δύο ισχυρών σεισμών που έπληξαν τη χώρα στις 24 Ιουνίου συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 2.595, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η υπηρεσιακή πρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροδρίγκες, διαβεβαίωσε ότι «κανένας δεν θα ενταφιαστεί σε ομαδικούς τάφους», ενώ ανακοίνωσε επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της μεγαλύτερης σεισμικής καταστροφής που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Ένας επιζών διασώθηκε μετά από οκτώ ημέρες

Μέσα στο βαρύ κλίμα, μια σπάνια αχτίδα ελπίδας ήρθε από την επιχείρηση διάσωσης του 43χρονου Ερνάν Χιλ, ο οποίος ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια οκτώ ημέρες μετά τους σεισμούς.

Η πολύπλοκη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Λα Γουάιρα, με τη συνεργασία διασωστών από επτά διαφορετικές χώρες, οι οποίοι επί τρεις ημέρες άνοιγαν δίοδο προς το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί.

Η σύζυγός του χαρακτήρισε τη διάσωσή του «πραγματικό θαύμα», ενώ η επιτυχία της επιχείρησης αναπτέρωσε προσωρινά τις ελπίδες για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων.

Ο ΟΗΕ εκτιμά έως και 50.000 αγνοούμενους

Παρότι οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημο αριθμό αγνοουμένων, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται ενδέχεται να φτάνουν ακόμη και τις 50.000.

Παράλληλα, οι τραυματίες ξεπερνούν τις 12.400, ενώ χιλιάδες κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ανθρωπιστική κρίση και ελλείψεις

Η καταστροφή έχει προκαλέσει τεράστιες ανθρωπιστικές ανάγκες. Χιλιάδες πολίτες έχουν μείνει χωρίς σπίτι και διαμένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς, χώρους στάθμευσης και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πολλοί επιζώντες καταγγέλλουν ότι η βοήθεια φτάνει με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) έχει απευθύνει επείγουσα έκκληση για χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να εξασφαλιστεί επισιτιστική βοήθεια σε περίπου 500.000 σεισμόπληκτους τους επόμενους τρεις μήνες.

Διεθνής κινητοποίηση

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν διασώστες από δεκάδες χώρες, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και εξειδικευμένο εξοπλισμό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τη σεισμική καταστροφή.

Παράλληλα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με φωτογραφίες και εκκλήσεις συγγενών που αναζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς η αγωνία για την τύχη χιλιάδων αγνοουμένων παραμένει έντονη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en