Quantcast
Connect with us

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ομόφωνο «όχι» στο καρναβάλι της Κομοτηνής είπαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης

Απόφαση – ντροπή…

«Θεωρούμε ζημιογόνες για μας τις εκδηλώσεις της Κομοτηνής και δεν θέλουμε να γίνονται» ήταν κάποιες από τις απόψεις που ακούστηκαν

Σε μια απόφαση – ντροπή που παραπέμπει σε άλλες εποχές όπου επικρατούσαν τα τοπικιστικά κίνητρα και η οποία κατακεραυνώνει την περιβόητη «περιφερειακή συνείδηση» που κάποιοι, μάταια όπως αποδεικνύεται, προσπαθούν να «χτίσουν» εδώ και χρόνια οδηγήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων της Ξάνθης.

Σε συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/2) με μοναδικό θέμα τη συμμετοχή ή μη καρναβαλικών συλλόγων στις εκδηλώσεις «Κom on Party» του ερχόμενου Σαββάτου στην Κομοτηνή, αποφασίστηκε να μην λάβουν μέρος οι Σύλλογοι της Ξάνθης στις εκδηλώσεις, στις οποίες προσκάλεσαν οι Trellacademy, λόγω παράλληλων εκδηλώσεων στις ΘΛΕ, ενώ αποφασίστηκε επίσης σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει και σχετική προσθήκη στον κανονισμό του Καρναβαλιού που να προβλέπει αυτές τις περιπτώσεις.

Αρνητικός στην συμμετοχή των Ξανθιωτών στην παρέλαση της Κομοτηνής και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης κ. ΛύρατζηςΑρνητικός στην συμμετοχή των Ξανθιωτών στην παρέλαση της Κομοτηνής και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης κ. Λύρατζης

ΞΑΝΘΗ - ΘΛΕ

«Θεωρούμε ζημιογόνες τις εκδηλώσεις της Κομοτηνής»

Οι απόψεις ωστόσο που ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα εις βάρος της Κομοτηνής και του δικαιώματος των κατοίκων της στην διασκέδαση αλλά και στην ανάπτυξη ήταν κάτι παραπάνω από προσβλητικές για την περιοχή συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Απόψεις οι οποίες πηγάζουν από έντονη τοπικιστική διάθεση και μπορούν να αποδοθούν, εκτός από τα οικονομικά κίνητρα, και σε κάποιου είδους απύθμενου κόμπλεξ εναντίον της πόλης της Κομοτηνής. Λησμονώντας οι εκπρόσωποι των Συλλόγων της Ξάνθης ότι εδώ και χρόνια το καρναβάλι τους κατάφερε να «γιγαντωθεί» χάρη και στην σημαντική συνδρομή των Κομοτηναίων που το στηρίζουν μαζικά κάθε χρόνο τόνισαν ότι «οι εκδηλώσεις της Κομοτηνής είναι ζημιογόνες» ενώ εξέφρασαν και την παράλογη επιθυμία αυτές να μην πραγματοποιούνται καν.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του κ. Ιντζέ, εκπροσώπου των καφέ μπαρ της Ξάνθης που υποστήριξε ότι «οι 27 Σύλλογοι του Καρναβαλιού δημιουργούν αυξημένη κίνηση στις τοπικές επιχειρήσεις τους» ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα ήθελε να γίνονται εκδηλώσεις στην Κομοτηνή γιατί μπορεί σε 3 χρόνια να γιγαντωθεί και να μετακινηθεί η κίνηση από την Ξάνθη στην Κομοτηνή.

ΞΑΝΘΗ - ΘΛΕ

ΞΑΝΘΗ - ΘΛΕ

Ακόμα πιο επιθετική συμπεριφορά επέδειξε ο Σύλλογος «Θάμυρις» ο οποίος ζήτησε μέχρι και την αποβολή του κομοτηναίικου συλλόγου «Trelacademy» από την παρέλαση του ξανθιώτικου καρναβαλιού. «Μετά από σχετική ενημέρωση, θα ήθελα να καταγγείλω τον σύλλογο Trelacademy για τις κινήσεις του (KOM-ON-PARTY), οι οποίες είναι ζημιογόνες ( άμεσα και μελλοντικά) για το καρναβάλι της πόλης μας. Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος και ως εκ τούτου ζητώ την αποβολή του εν λόγω συλλόγου από την παρέλαση του 2017! Κατ’ επέκταση καταλαβαίνετε ότι από αυτές τις κινήσεις ζημιώνονται όλοι οι καρναβαλικοί σύλλογοι του Ξανθιώτικου καρναβαλιού, επομένως αν δεν επιληφθείτε του θέματος ως αρχή, θα κινηθούμε νομικά, ζητώντας τις ανάλογες αποζημιώσεις» ανέφερε ο Σύλλογος στην επιστολή του.

Αρνητικός στην συμμετοχή στο καρναβάλι της Κομοτηνής και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης κ. Λύρατζης ο οποίος επιχειρηματολογώντας είπε ότι η συμμετοχή συλλόγων σε πολλές πόλεις κάποια στιγμή θα αδυνατίσει το θεσμό της Ξάνθης, καθιστώντας πάντως σαφές ότι δεν τίθεται θέμα «τιμωρίας» ή αποβολής του Συλλόγου «Trellacademy».

Υπήρξαν ωστόσο και μετριοπαθείς προσεγγίσεις, αυτές από τους Συλλόγους «Κατασκηνωτές» και «Βίστωνες».  «Αν κάποιος θέλει να πάει, δεν μπορεί κανείς να του το απαγορεύσει εκτός αν αλλάξει σήμερα ο κανονισμός» είπαν οι «Κατασκηνωτές» ενώ οι «Βίστωνες» σημείωσαν ότι στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε πολλά καρναβάλια άλλων περιοχών και είναι θετικό αλλά πλέον αυτό είναι κάτι που μπορούν να κάνουν σύλλογοι με πιο νέους ανθρώπους ως μέλη. Παρόλα αυτά εξέφρασαν αντιρρήσεις για την ημέρα που επελέγη στην Κομοτηνή και δημιουργεί σύγχυση.

Μάταια προσπαθούσαν οι Trelacademy να πείσουν τους διοργανωτές ότι δεν έχουν σαν στόχο να ανταγωνιστούν το Καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο άλλωστε στηρίζουν έμπρακτα εδώ και χρόνιαΜάταια προσπαθούσαν οι Trelacademy να πείσουν τους διοργανωτές ότι δεν έχουν σαν στόχο να ανταγωνιστούν το Καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο άλλωστε στηρίζουν έμπρακτα εδώ και χρόνια

Σε θέση απολογούμενου οι «Trelacademy»

Σε θέση απολογούμενου βρέθηκαν όπως ήταν φυσικό ύστερα απ’ όλα αυτά οι «Trelacademy» οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να πείσουν τους διοργανωτές ότι δεν έχουν σαν στόχο να ανταγωνιστούν το Καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο άλλωστε στηρίζουν ενεργά εδώ και χρόνια με τη συμμετοχή τους. Σημείωσαν ότι έκαναν το αίτημά τους επίσημο, λόγω της εμπλοκής του Δήμου Κομοτηνής και ότι χαίρονται για τη συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια και ότι με δική τους πρωτοβουλία το ΚΤΕΛ Κομοτηνής φροντίζει εδώ και χρόνια να υπάρχουν 24ωρα δρομολόγια για το Καρναβάλι της Ξάνθης που πέρυσι έφτασαν στον αριθμό των 68.

Προς τιμήν τους, οι μοναδικοί που στήριξαν τους «Trelacademy» ήταν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου «Οι Βάτραχοι» οι οποίοι ανέφεραν πως «δεν θα μας κλέψουν και το Καρναβάλι» θεωρώντας ταυτόχρονα υπερβολική τη συζήτηση που εκτυλίχθηκε. Τόνισαν ότι ως Σύλλογος διατηρούν προσωπικές σχέσεις με τους «Trellacademy» και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εκτός αν οι σύλλογοι αποφασίσουν το αντίθετο οπότε θα πειθαρχήσουν στην απόφαση της Οργανωτικής και δεν θα βρεθούν στην Κομοτηνή συντεταγμένα.

Ύστερα από τις συζητήσεις, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να πει «Όχι» στις εκδηλώσεις της Κομοτηνής δημιουργώντας ως φυσικό επακόλουθο κλίμα δυσαρέσκειας, οργής αλλά και αντίδρασης με αρκετούς Κομοτηναίους πλέον να σκέφτονται σοβαρά μέχρι και το μποϊκοτάζ των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Ξάνθης.

Φωτογραφίες: thraki.com.gr

fonirodopis.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Χειμερινές Διακοπές | Αιτήσεις για Voucher Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ

Οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους. 

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ,  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.  

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos 

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αμμόλοφοι Καβάλας | To πρώτο μπάνιο για φέτος…με ”άρωμα” κορωνοϊού και χωρίς ξαπλώστρες

Δείτε τις φωτογραφίες 

Αυξημένη ηταν η κινηση στα beach bar των Αμμόλοφων , παρα το γεγονός οτι δεν υπηρχαν πουθενά ξαπλώστρες και αλκοόλ για τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αναμένουν το επομενο διαστημα ωστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν τις ξαπλώστρες σύμφωνα με τα μετρα ασφάλειας της κυβέρνησης.

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Με ελάχιστο κόσμο οι παραλίες στο Παλιό Καβάλας

Ελάχιστη ηταν οι λουόμενοι στο Παληό Καβάλας και στην αλάνα της νεας Ηρακλειτσας, καθώς τα λιγοστά beach bar που άνοιξαν δεν παρείχαν στους πελάτες ξαπλώστρες και αλκοόλ. Ενω οι ιδιοκτήτες των παραθαλάσσιων μπαρ φρόντισαν να διατηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en