Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ομόφωνη έγκριση για προμήθεια ανταλλακτικών στα μηχανήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης της ΑΜ-Θ (video)

image_print

Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Ανάπτυξης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη δαπάνη για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα τρία μηχανήματα μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (24/4), ενώ ο πρόεδρος της και αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, προέβη σε σχετικές δηλώσεις προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Νομίζω ότι η περιοχή θα βρει τον δρόμο της και με καλή συνεργασία τοπικής κοινωνίας, τοπικής και κεντρικής διοίκησης και των βιομηχανιών, θα ανταποκριθούμε όλοι στα υπαρκτά προβλήματα και τις λογικές αντιδράσεις των συμπολιτών μας»

«Εγκρίναμε την ανάθεση για τα ανταλλακτικά των τριών μηχανημάτων μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Π.Ε. Καβάλας. Εγκρίθηκε ομόφωνα η δαπάνη και μέσω αυτής της διαδικασίας θα βρει η Π.Ε. Καβάλας τον δρόμο της για τη μέτρηση των ρύπων. Είμαι κάτοικος της Νέας Καρβάλης, όπου υπάρχει ένα θέμα έντονο με τη μυρωδιά, υπάρχει άρα μια περιβαλλοντική ευαισθησία παραπάνω. Νομίζω ότι είμαστε δικαιολογημένοι, καθώς το χωριό μας περιβάλλεται από δυο μεγάλες και βαριές βιομηχανίες με τεράστια σημασία για την εθνική και την τοπική οικονομία. Από εκεί και πέρα οι ευαισθησίες των πολιτών για θέματα υγείας και περιβάλλοντος προστατεύονται από το σύνταγμα που είναι ο οδικός χάρτης για όλους τους νόμους. Νομίζω ότι με όλα αυτά η περιοχή θα βρει τον δρόμο της και με καλή συνεργασία τοπικής κοινωνίας, τοπικής και κεντρικής διοίκησης και των βιομηχανιών, θα ανταποκριθούμε όλοι στα υπαρκτά προβλήματα και τις λογικές αντιδράσεις των συμπολιτών μας», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

«Μπορούν και τα δυο εργοστάσια να δείξουν κοινωνική ευθύνη απέναντι στους πολίτες – Πρέπει να υπάρχει αμοιβαία συνεργασία και επικοινωνία και να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των πολιτών»

Σε ερώτηση γιατί γίνεται τώρα όλη αυτή η προσπάθεια για να επιδιορθωθούν τα μηχανήματα μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης απάντησε: «Το τελευταίο διάστημα οι μυρωδιές ήταν πολύ πιο έντονες στην περιοχή. Η Νέα Καρβάλη έχει αποδείξει τις ευαισθησίες της όσον αφορά το περιβάλλον. Μη ξεχνάμε την αντίδραση για το εργοστάσιο πετροχημικών που δεν έγινε και τις αντιδράσεις στο LNG. Έχουμε συλλόγους, τα κίνητρα μας είναι αγνά και αυθεντικά και σχετίζονται με την υγεία των πολιτών, δεν είναι κάτι άλλο. Ο κόσμος πρέπει να είναι ενημερωμένος. Πολλά μπορούν να γίνουν, υπάρχουν λύσεις, η Ε.Ε. έχει προγράμματα και μπορεί να υπάρχουν μελέτες και νέα μηχανήματα και εμείς να ελέγχουμε με τις υπηρεσίες μας. Υπάρχει μια δυσπιστία, το καταλαβαίνουμε, δικαιολογημένη τις περισσότερες φορές. Μπορούν και τα δυο εργοστάσια να δείξουν κοινωνική ευθύνη απέναντι στους πολίτες γιατί κι αυτοί ζουν δίπλα τους. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαία συνεργασία και επικοινωνία. Πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των πολιτών και να μην είμαστε απέναντι σε αυτές».

Να σημειωθεί τέλος ότι η Επιτροπή Ανάπτυξης ενέκρινε ομόφωνα δυο ακόμη θέματα που έχουν τοπικό ενδιαφέρον, πρώτον την παράταση ωραρίου των καταστημάτων για τη «Λευκή Νύχτα» στην Ελευθερούπολη που θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου και επιπλέον την ενίσχυση των εκδηλώσεων στον Ζυγό στις 29 Απριλίου για την εκδήλωση «Ορεινές Διαδρομές».

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μηχανή άμεσης επέμβασης αποκτά το ΕΚΑΒ Καβάλας

image_print

Μία ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση για τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αναμένεται να αποκτήσει η Καβάλα μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς το ΕΚΑΒ της πόλης πρόκειται να εξοπλιστεί για πρώτη φορά με μηχανή άμεσης επέμβασης. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των διασωστών και των στελεχών της υπηρεσίας, καθώς μέχρι σήμερα ο Τομέας ΕΚΑΒ Καβάλας δεν διέθετε αντίστοιχο επιχειρησιακό μέσο, παρά τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στις συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χαρίλαος Λώτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια. Ο κ. Λώτης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της ταχύτερης ανταπόκρισης στα επείγοντα περιστατικά.

Η απόκτηση της μηχανής άμεσης επέμβασης αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου προσέγγισης σε περιστατικά που εκδηλώνονται εντός του αστικού ιστού, ιδιαίτερα σε σημεία με αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Παράλληλα, θα δώσει τη δυνατότητα στους διασώστες να φτάνουν γρηγορότερα στον τόπο ενός συμβάντος, παρέχοντας τις πρώτες κρίσιμες βοήθειες μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα : Έκθεση και Εσπερίδα για τη διαχρονική παρουσία του Στρατού

image_print

Μια ξεχωριστή ιστορική και πολιτιστική πρωτοβουλία παρουσιάζουν από κοινού η ΧΧ  Τεθωρακισμένη Μεραρχία και ο Δήμος Καβάλας, διοργανώνοντας την έκθεση με τίτλο «Η Καβάλα, το Διαχρονικό Μήλον της Έριδος».  Η έκθεση  θα φιλοξενηθεί  στη Μεγάλη Λέσχη από τις 25 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια πλούσια έκθεση τεκμηρίων, κειμηλίων, ιστορικών αντικειμένων και σπάνιων φωτογραφιών, που αποτυπώνουν την παρουσία των στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή.

Η διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ζωντανό ταξίδι μνήμης και γνώσης, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Καβάλα ως στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη στενή διαχρονική σχέση της πόλης με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Θάσο

image_print

Με σταθερούς ρυθμούς και αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική περίοδο, η Θάσος αρχίζει πλέον να υποδέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ακόμη δυναμικής καλοκαιρινής σεζόν. Οι πρώτες αφίξεις τουριστών έχουν ήδη δώσει ζωντάνια σε λιμάνια, παραλίες, καταστήματα και επιχειρήσεις εστίασης, δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα για τους επαγγελματίες του νησιού.

Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια καταγράφουν αυξημένες κρατήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ οι δημοφιλείς παραθαλάσσιες περιοχές της Θάσου αρχίζουν να αποκτούν την εικόνα που χαρακτηρίζει κάθε καλοκαίρι το «σμαραγδένιο νησί» του Βορείου Αιγαίου.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, οι οποίες αποτελούν διαχρονικά βασική αγορά για τη Θάσο. Παράλληλα, οι επαγγελματίες του τουρισμού εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η κορύφωση της σεζόν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία.

Οι πανέμορφες παραλίες, τα καταπράσινα τοπία, η γαστρονομία και η φιλοξενία των κατοίκων συνεχίζουν να αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα της Θάσου, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καθώς οι μέρες περνούν και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το νησί αποκτά ολοένα και πιο έντονους καλοκαιρινούς ρυθμούς. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι η τουριστική κίνηση αυξάνεται σταδιακά, με τη Θάσο να ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μεγάλο κύμα επισκεπτών των επόμενων εβδομάδων.

Η φετινή σεζόν ξεκινά με θετικές προοπτικές, με όλους τους εμπλεκόμενους στον τουριστικό κλάδο να ευελπιστούν ότι το καλοκαίρι του 2026 θα αποτελέσει μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά για το αγαπημένο νησί της Βόρειας Ελλάδας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en