Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ομιλία Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Επίκαιρη Επερώτηση για την αδιαφάνεια στο Δημόσιο

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κυρία Υπουργέ, ήλθατε πριν από δύο χρόνια, για να τα φτιάξετε όλα, και κάθε μέρα που περνάει εδραιώνεται η πεποίθηση σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού ότι είστε εδώ για να τα διαλύσετε όλα.

Τα δύο χρόνια της διακυβέρνησής σας αντιμετωπίζονται από τον ελληνικό λαό όχι ως χαρμόσυνα γενέθλια, αλλά ως θλιβερό μνημόσυνο, μνημόσυνο της οικονομίας που στο τέλος του 2014 διέκρινε κάποιο φως στο σκοτάδι, αλλά τώρα πορεύεται εντελώς στο σκοτάδι των capital controls, του διαλυμένου τραπεζικού συστήματος, της διαλυμένης επιχειρηματικότητας όλων αυτών, της υπερφορολόγησης, βέβαια, αλλά θλιβερό μνημόσυνο και στην οικονομία, το ασφαλιστικό σύστημα, την παιδεία και τη δημόσια διοίκηση.

Κάποτε κάνατε λόγο για ανάγκη βαθιάς αλλαγής των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης, ώστε να στηριχθεί, λέει, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Εδώ γέλωτας! Στην πράξη, αυτό, που κάνετε είναι να υπερφορολογήσετε τον ιδιωτικό τομέα, για να χρηματοδοτήσετε τη διόγκωση του Δημοσίου, γιατί αυτή είναι βασική ιδεολογικοπολιτική σας επιλογή και δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο επ’ αυτού και ας λέει ο Υπουργός Ανάπτυξης ότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων δεν έχει τίποτα να κάνει με την υπερφορολόγηση. Κατά τα άλλα αμερικανοτραφής! Μας απογοήτευσε.

Οι μισθολογικές δαπάνες της κεντρικής διοίκησης κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2016 αυξήθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κατά 144 εκατομμύρια και περιμένουμε να δούμε στο τέλος της χρονιάς πόσο θα είναι το συνολικό ποσό. Έπεται συνέχεια και σίγουρα η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Είχατε συμφωνήσει με τους δανειστές να αποκομματικοποιήσετε τη δημόσια διοίκηση. Και εδώ γελάνε δυνατά! Ήταν η περίοδος της αυταπάτης. Η απάτη δεν είχε αποκαλυφθεί ακόμα και δεν την είχαν καταλάβει και οι δανειστές, εκτός από τον ελληνικό λαό.

Μα, για ποια αποκομματικοποίηση μιλάτε; Εσείς επιχειρείτε απροκάλυπτα δύο πράγματα, που, βέβαια, είναι αλληλένδετα μεταξύ τους: τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και την άλωση του δημόσιου τομέα.

Δημιουργείτε έναν στρατό διορισμένων κομματικών φίλων και στέλνετε τον λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο. Δημιουργείτε νέες δομές, παρατείνετε συμβάσεις συμβασιούχων, αναπληρωτές, γενικοί γραμματείς, σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι, μετακλητοί. Εξ όσων γνωρίζω, η τελευταία νέα δομή, που προτίθεσθε να δημιουργήσετε, πριν από την ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα τα εξηγεί όλα αυτά, είναι τα ΚΕΠ, λέει, για τα «κόκκινα» δάνεια. Υποθέτω ότι θα διορίσετε κάποιους φίλους σας στα ΚΕΠ για τα «κόκκινα» δάνεια και επειδή δεν έχει ακόμη ψηφιστεί ο νόμος για τα «κόκκινα» δάνεια, ο κάθε δανειολήπτης, που θα πηγαίνει εκεί ζητώντας εξηγήσεις, αναρωτιέμαι τι είδους απαντήσεις θα παίρνει. Περιμένετε να ψηφίσουμε τον νόμο; Ίσως μερικοί να του συστήσουν και να μην πληρώσει, αν και αυτά, αυτές οι μέρες και αυτές οι συμπεριφορές, πέρασαν.

Και τα κάνατε όλα αυτά χρησιμοποιώντας ένα σωρό τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, που όχι μόνο καταστρατηγούν κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, λογοδοσίας και διαφανούς διαδικασίας, αλλά παραβιάζουν ευθέως και διατάξεις του Συντάγματος, με την τήρηση του οποίου κάποιες φορές μου δίνετε την εντύπωση ότι δεν αισθάνεστε και τόσο καλά. Βέβαια, αναφέρομαι στο ζήτημα της μετατροπής εργασιακών σχέσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και έργου εργαζόμενων με το Δημόσιο σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η μετατροπή αυτή, ως γνωστόν, αντίκειται στο άρθρο 103 παράγραφος 8 του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις ειδικού νόμου. Ο αρμόδιος Υπουργός ζητάει διευθέτηση κατά παρέκκλιση –άκουσον, άκουσον!- κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, καθιστώντας στην ουσία την προτροπή για παραβίαση του Συντάγματος και άλλων σχετικών νόμων, κυβερνητική εντολή –παρακαλώ!- κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής και γενικής διάταξης. Καταργήστε τους κανόνες. Εγώ είμαι εδώ.

Στα τεχνάσματά σας εμπλέκετε και τη δικαιοσύνη. Παρεμβαίνετε και κάνετε συστάσεις στην ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ωσάν να είναι αυτό το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, ένα από τα τρία, κάποια δημόσια υπηρεσία που περιμένει οδηγίες από τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου, βέβαια, να εγκρίνει κονδύλια για τη μισθοδοσία συμβασιούχων.

Κατασκευάζετε νομικά εκτρώματα, όπως αυτό της συγγνωστής νομικής πλάνης, για την οποία έκανε λόγο ο προλαλήσας και την ανέλυσε πολύ καλά, αλλά συγγνωστή νομική πλάνη, παρακαλώ, για το μέλλον, όταν υποτίθεται ότι θα έχουμε λάβει εξηγήσεις και θα κατανοούμε ποιο ήταν το λάθος μας, ώστε να πλανηθούμε. Πάλι πλάνη στο πρόγραμμα! Υποδεικνύετε στο Ελεγκτικό Συνέδριο συγκεκριμένο νομικό χαρακτηρισμό από τώρα σε υποθέσεις που θα προκύψουν στο μέλλον. Αν είναι δυνατόν, δηλαδή! Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

Καταφεύγετε και σε άλλες πονηριές, αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Συγκεκριμένα στο ζήτημα της μετατροπής των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, πάλι ιδιωτικού δικαίου, σε συμβασιούχους αορίστου χρόνου επινοήσατε δύο νέους τύπους δικαστικών αποφάσεων:

Πρώτον, την αμετάκλητη πρωτόδικη απόφαση, όπου με τροπολογία Βουλευτών «κατά παρέκκλιση… κλπ» θεωρήθηκαν οι συμβάσεις ως αορίστου χρόνου, παρότι είχαν εξοπλιστεί με πρωτόδικες και μόνον αποφάσεις. Ως γνωστόν, ο νόμος για τη μετατροπή αυτών των συμβάσεων απαιτεί εκδοθείσα αμετάκλητη απόφαση, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την ηγεσία του Υπουργείου και τους νομομαθείς, προφανώς, του Υπουργείου.

Ο δεύτερος νέος τύπος απόφασης είναι η αμετάκλητη απόφαση, κατόπιν παραλήψεως των κατά το νόμο προβλεπόμενων και επιβεβλημένων ενεργειών του δημοσίου. Εδώ, ο αρμόδιος φορέας του δημοσίου με εντολή της διοίκησης παραιτείται από τα ένδικα μέσα, η υπόθεση δεν οδηγείται στην ανώτερη βαθμίδα δικαιοδοσίας, δηλαδή στο ανώτερο δικαστήριο, για να κρίνει οριστικά και αμετάκλητα σε μια νέα δίκη και τελικά προκύπτει η μετατροπή της σύμβασης αορίστου χρόνου, χωρίς να κριθεί από το ανώτερο ή ανώτατο δικαστήριο –πολύ όμορφα και πολύ ωραία.

Οι πρακτικές αυτές καταδεικνύουν αφενός κυνική σκοπιμότητα και αφετέρου μια βαθιά περιφρόνηση προς κάθε έννοια διαφανούς και χρηστής διοίκησης. Έτσι κατάλαβαν την άσκηση της εξουσίας.

Και αν, όπως μαθαίνω, καταφέρατε να τακτοποιήσετε τον λογαριασμό προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, φέρνοντας σύντομα προς ψήφιση σχετική τροπολογία για την κάλυψη των μισθολογικών δαπανών από τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, επειδή κάποιοι δήμοι αγωνιούν, αφού δεν ξέρουν πώς θα καλυφθούν και θα πληρώσουν αυτούς που εσείς προτίθεστε να διορίσετε, υπάρχει και ο άλλος λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει ο απλός φορολογούμενος πολίτης.

Αυτός θα έρθει είτε με τη μορφή αυξημένων δημοτικών τελών, που αναπόφευκτα κάποιοι δήμαρχοι θα αναγκαστούν να θεσπίσουν είτε με τη μορφή άλλων φόρων, που ήδη καλείται ο πολίτης να πληρώσει ή ενδεχομένως θα κληθεί να πληρώσει στο μέλλον. Γιατί για εσάς η διοικητική μεταρρύθμιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά να βάλετε τους φίλους σας στο δημόσιο και να στείλετε τον λογαριασμό στους πολίτες.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι –κλείνω– η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσωπικά, εργάστηκε σκληρά για μια πραγματική μεταρρύθμιση, αποσκοπώντας στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Πήρε δύσκολες αποφάσεις, ανέλαβε κόστος –χωρίς ανάληψη κόστους, να το ξέρετε, δεν νοείται προσπάθεια μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση– ψήφισε άρτιους νόμους για αντικειμενικά συστήματα κρίσης και αξιολόγησης.

Ενδεικτικά αναφέρω: Αρχές ανοιχτής διακυβέρνησης, έλεγχος γνησιότητας δικαιολογητικών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη υπαλλήλων στο δημόσιο, σύστημα επιλογής προϊσταμένων δημοσίου βάσει ουσιαστικών προσόντων, αυστηροποίηση πειθαρχικού δικαίου δημοσίων υπαλλήλων κ.α.

Ξέρετε, δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας παρακολουθούμε να κομματικοποιείτε τη δημόσια διοίκηση, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, ενώ είχατε αναλάβει να την αποκομματικοποιήσετε και μάλιστα εγγράφως. Αυταπατάστε, αν νομίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία θα σας παρακολουθήσει σε αυτό σας το έργο.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι μπορούν να επανεξεταστούν, δεν είναι τελεσίδικες

Για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας αλλά θίγοντας τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή επισημαίνοντας δε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μία μεταρρύθμιση η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη θεραπεύοντας παθογένειες που κάνουν τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υπόθεση της δίκης για το Μάτι και τις ποινές, τονίζοντας πως πρόκειται για κρίσεις οι οποίες εάν η Δικαιοσύνη το αποφασίσει μπορούν να επανεξεταστούν και πως δεν είναι τελεσίδικες. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι ποινές επήλθαν από ένα ευμενέστερο πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και πως εάν ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση οι ποινές θα ήταν αυστηρότερες. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι εθνικές τραγωδίες δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται και να κρίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Οικονομία λέγοντας πως η παρούσα Κυβέρνηση είναι αυτή που στηρίζει εμπράκτως το εισόδημα των πολιτών όσο το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά όρια συμπληρώνοντας πως όταν η ακρίβεια υποχωρήσει οι αυξήσεις αυτές θα είναι που θα έχουν μείνει μόνιμα. Σημείωσε δε πως αποτελεί επιτυχία για την χώρα που έχει ανάπτυξη πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο τηρώντας παράλληλα τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως βάζει μία τάξη καθώς στόχος είναι να επιταχυνθεί η απόδοση της Δικαιοσύνης σε μία χώρα που έχει περισσότερους δικαστές σε σχέση με τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά την ίδια ώρα καθυστερεί αισθητά σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ στην έκδοση αποφάσεων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Εκσυγχρονίζουμε τη Δικαιοσύνη και την προσαρμόζουμε στις ανάγκες της κοινωνίας

Την επίλυση μιας «μεγάλης χρόνιας εκκρεμότητας» που διαμορφώνει «ένα σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης, πραγματικά κοντά στον πολίτη», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι με αυτόν «αντιμετωπίζουμε το κρίσιμο ζήτημα της επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης και αξιοποιούμε καλύτερα το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της. Ξεπερνάμε και στην περίπτωση αυτή μία ακόμα από τις σημαντικές παθογένειες της χώρας και τις διαχρονικές εσωτερικές αδυναμίες του συστήματος, ενώ ενισχύουμε το Κράτος Δικαίου».

Όσα προβλέπει το παρόν νομοσχέδιο, σημείωσε, «θα υλοποιηθούν με την τεχνική βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας με εξασφαλισμένα 493.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ναι, του Ταμείου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπήρξε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και για το οποίο υποστηρίζετε ότι τα χρήματά του προορίζονται για τους λίγους και ισχυρούς. Και για μία ακόμη φορά εκτίθεστε. Διότι μόνο για τους λίγους και ισχυρούς δεν υλοποιούνται τα έργα ψηφιοποίησης διαδικασιών και αρχείων, τα νέα δικαστικά κτίρια, η καλύτερη στελέχωση και κατάρτιση δικαστικών λειτουργών και δικαστικών βοηθών».

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «με τα νέα δεδομένα, μειώνεται ο συνολικός χρόνος εκδίκασης σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας κατά 30%, δηλαδή κατά 450 ημέρες», ενώ ειδικά για την Καβάλα, υπογράμμισε ότι διατηρείται το Πρωτοδικείο, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Παράλληλα, ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Καβάλας ορίζονται το Παγγαίο και η Θάσος, στην κατά τόπο αρμοδιότητά τους.

Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα με την κάλυψη των δύο κενών οργανικών θέσεων γραμματέων στο νησί της Θάσου».

H Δικαιοσύνη, επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «την οποία όλοι οφείλουμε να εμπιστευόμαστε σε απόλυτο βαθμό και όχι α λα καρτ, με την παρούσα πολιτική, θεσμική και με κοινωνικό πρόσημο μεταρρύθμιση εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη την υπόσχεσή της για ταχύτερη, ποιοτικότερη, αποδοτικότερη, διαφανή και αξιόπιστη απονομή της. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το δικαστικό σύστημα ενισχύεται και η καθημερινότητα του πολίτη βελτιώνεται. Σε αυτή την προσπάθεια, καλό για τον τόπο θα ήταν να πορευτούμε από κοινού, αφήνοντας στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ να ψηφίσουμε μαζί το παρόν νομοσχέδιο».

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιάννης Καλλιάνος | Τι απαντά για τα 50 τηλέφωνα στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Απηύδυσα, ήθελα να μάθω πότε κάποιος μπαίνει σε ΜΕΘ»

Οι νέες δηλώσεις του Γιάννη Καλλιάνου έρχονται σε συνέχεια των όσων είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μόλις χθες, Μεγάλη Δευτέρα (29.04.24).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως ο Γιάννης Καλλιάνος τον πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί δεν προβλεπόταν.

Μιλώντας σήμερα στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στα τηλέφωνα που έκανε στον υπουργό Υγείας.

«Με το που πήγε ο πατέρας μου στο Αττικό, ήταν σε ένα ράντζο και περίμενε. Δεν πήρα κανένα τηλέφωνο, άφησα τον πατέρα μου να του συμπεριφερθούν, όπως συμπεριφέρονται στον κάθε άνθρωπο.

Απηύδησα, τις τελευταίες δυο ημέρες πήρα τον Άδωνι Γεωργιάδη τηλέφωνο για να δούμε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ. Ο Άδωνις μου είπε πως έγινε ιατρικό συμβούλιο και είναι όλα υπέροχα. Του λέω ‘’Άδωνι θα πεθάνει ο πατέρας μου’’ και μου λέει ‘’Γιάννη δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος που θα βάλει τον πατέρα σου στη ΜΕΘ’’. Δεν έχω χρησιμοποιήσει τη θέση μου πότε για τίποτα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Χάθηκε ένα πολύτιμο χρονικό διάστημα. Γονυπετείς παρακαλούσαμε τον διευθυντή να τον βάλει σε πλατφόρμα. Όταν το αποφάσισε, μετά από λίγες ώρες πέθανε», συμπλήρωσε.

Και επεσήμανε: «Δεν θέλω να καταστρέψω την καριέρα κανενός. Μετά από επαναλαμβανόμενα μηνύματα που έλεγα πως πεθαίνει ο πατέρας μου χωρίς να λαμβάνω απάντηση, είπα πως αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα. Ασφαλώς με τα μηνύματα μου δεν ήθελα να προκαλέσω κακό στον καθηγητή».

Πηγή: newsit.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Ομιλία Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Επιτροπή της Βουλής για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης

Ομιλία του Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα ημερήσιας διάταξης: “Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής σχετικά με θέματα εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού νόμου (ν.4387/2016), καθώς και για τρέχουσες εξελίξεις σε συνταξιοδοτικά θέματα:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Κύριε Υπουργέ, σ’ αυτή την Επιτροπή τουλάχιστον, βλέπουμε και εμείς ότι η αντιπαράθεση γίνεται σε βάση ουσίας και ενδεχομένως, ωφελιμότητας. Ο διάλογος είναι στους σωστούς τόνους, χωρίς κορόνες και ουσιαστικός.

Προχθές, κατά τη συζήτηση της ψήφισης των προαπαιτούμενων, πάλι σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα στην Επιτροπή, διατύπωσα τον προβληματισμό και την ανησυχία ότι το ασφαλιστικό, πριν ενεργοποιηθούν οι προβλέψεις του νέου νόμου, ήδη αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης. Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα και διατύπωσα αυτή την ανησυχία, βλέποντας κάποιες εξελίξεις τις τελευταίες μέρες. Δεν μιλάω μόνο για την ψήφιση του άρθρου 1, με την κατάργηση εκπτώσεων που δίνουν μια σταδιακή μετάβαση στο αυξημένο ποσοστό εισφορών κατά το ασφαλιστικό σας. Το συνδύασα με την έκθεση του ΔΝΤ που είδε τα φώτα της δημοσιότητας προ ολίγων ημερών, τη δήλωση της κυρίας Βελκουλέσκου, που είχε την εποπτεία της έκθεσης αυτής, ότι πρέπει να περικοπούν οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, προκειμένου να στηριχθούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έκανα τον λογικό σύνδεσμο, ότι εδώ η πρόταση είναι να κοπούν συντάξεις για να στηριχθεί, να χρηματοδοτηθεί μάλλον το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, του κοινωνικού εγγυημένου εισοδήματος. Υπάρχει τέτοια πρόθεση σχεδιασμού; Θα ήθελα την θέση από μέρους σας.

Διότι, πραγματικά η λογική αυτή είναι περίεργη. Από εκεί και πέρα είδαμε τις κινήσεις και του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ να προστρέξουν στο ΑΚΑΓΕ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με εσωτερικό δανεισμό για να καλύψουν τις συντάξεις του Νοεμβρίου –  Δεκεμβρίου. Είναι εδώ και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ. Μάλιστα ο ΟΑΕΕ τα κατάφερε. Αντίθετα το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ δεν τα κατάφερε. Εν πάση περιπτώσει η λογική αυτής της κίνησης δείχνει κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα διατύπωσα το παράδοξο να υπάρχει τέτοιου είδους πρόβλημα, δηλαδή να πρέπει να πάνε στο ΑΚΑΓΕ τα δύο μεγαλύτερα ταμεία της χώρας για να εξεύρουν κεφάλαια και να πληρώσουν συντάξεις σε χρονικό ορίζοντα δύο μηνών, την στιγμή που οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης κατά την έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού εμφανίζουν πλεονάσματα. Πώς συνδυάζονται αυτά τα πλεονάσματα με την ανάγκη των δύο ταμείων να προσφύγουν στο ΑΚΑΓΕ για να πληρώσουν τις συντάξεις; Ειδικά, όταν η εκτέλεση είναι πλεονασματική κατά την έκθεση προϋπολογισμού.

Όσον αφορά στον ΟΑΕΕ το πρόβλημα εκεί είναι ακόμα μεγαλύτερο, διότι ο ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν πληρώνει εισφορές. Πριν ενεργοποιηθούν τα αυξημένα ποσοστά του νέου ασφαλιστικού. Η πρόταση για το πάγωμα είχε απορριφθεί εξ’ όσων γνωρίζω. Θα επανέλθει με αυτή την πρόταση ή είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ακόμα το πάγωμα των οφειλών;

Όμως όταν ο ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν πληρώνουν, ήδη, πριν την ενεργοποίηση του νέου ασφαλιστικού, αυτή είναι μια κατάσταση εφιαλτική. Ξέρετε τι γίνεται; Δεν γίνεται πια αυτό με δόλο ή πρόθεση απόκρυψης εισοδήματος από πλευράς του επαγγελματία. Ξέρετε τι γίνεται; Πάει κάποιος να προστρέξει στις υπηρεσίες κάποιου δικηγόρου και του λέει ο δικηγόρος αυτό στοιχίζει 500 ευρώ, αλλά με το ΦΠΑ θα πληρώσεις άλλα 120 ευρώ, άρα 620 ευρώ, άρα λέει ο ίδιος ο πελάτης, ο οποίος θα έπρεπε να απαιτήσει την απόδειξη, όχι δεν θέλω, καλύτερα χωρίς ΦΠΑ. Επομένως, συμπράττουν και οι δύο, δηλαδή και ο πελάτης που αναζητά τις υπηρεσίες του ελεύθερου επαγγελματία ή επιστήμονα, αλλά και ο ίδιος ο ελεύθερος επιστήμονας. Συμπερασματικά, η απάντησή σας για να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα όσον αφορά στην πληρωμή των εισφορών είναι ακόμα περισσότερες εισφορές ή η κατάργηση των εκπτώσεων για νέους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ. κατά το άρθρο 1 του νομοσχεδίου που ψηφίσαμε προχθές. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Ενδεχομένως θα επιδεινωθεί, αλλά σίγουρα δεν θα λυθεί. Αν η εισπραξιμότητα αυτή τη στιγμή είναι η δυσκολότερη άσκηση οι νέες προβλέψεις θα κάνουν ακόμη πιο δυσεπίλυτη αυτή την άσκηση. Αυτό σας λέμε.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) υπάρχουν πολλά ζητήματα και ο χρόνος τελειώνει. Έτσι από την αρχή του έτους υποτίθεται θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ο ΕΦΚΑ. Οι ασκήσεις που πρέπει να λυθούν είναι πολλές, θεσμική ενοποίηση, λογιστική ενοποίηση, διοικητική ενοποίηση κ.λπ.. Συνεπώς βρίσκεστε, ήδη, σε ικανοποιητικό σημείο ή υπάρχει στο βάθος θέμα παράτασης της λειτουργίας του συστήματος ως έχει, μέχρι να πάμε σε μια μετάβαση; Και σε αυτό μια παραίνεση θα κάνω. Επειδή στη μέση του λογιστικού έτους είναι πάρα πολύ δύσκολο να προκύψει η ενοποίηση, δεδομένου ότι πηγαίνουμε από έτος σε έτος, όπως καταλαβαίνετε αν σκέφτεστε την παράταση σκεφτείτε την για ένα χρόνο και όχι για 3 ή 6 ή 8 μήνες, ώστε να καταστεί εφικτό και όχι ανέφικτο. Παρακαλώ θα ήθελα επ’ αυτού κάποια τοποθέτηση».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δειτέ ζωντανά στο Enachannel | Η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας

Δείτε καθημερινά από το ENACHANNEL σε απευθείας μετάδοση, τις ακολουθίες τις Μ. Εβδομάδας.

Μ. Τρίτη στις 19:30, σε ζωντανή μετάδοση η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Δείτε ζωντάνα εδώ:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Συνάντηση εργασίας με ομάδα στελεχών Φορέων από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας

Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Καβάλας-Chamber of Kavala με ομάδα στελεχών Φορέων από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, μαζί με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος σε μια κοινή προσπάθεια ένταξης των περιοχών μας σε Ευρωπαϊκά Χρημστοδοτικα Προγράμματα…

Από πλευράς των εταίρων συμμετείχαν:
1.South Bulgarian Maritime Education Center/SBMEC/ Marine capt. Georgi Sabev, team leader
2.Black Sea Institute Association
Mr. Milen Dimitrov – President Assoc. Prof Marusya Lyubcheva –Head of Risk Management Center
3.Glarus Association / Principal of SBMEC Dipl. Eng. Georgi Rusev
4. Port of Burgas JSC Mr. Stoycho Dimov – ‘Marketing, QMS and Euro integration’ Department..

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Το τελικό ευρωψηφοδέλτιο των «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» απαρτίζεται από 34 υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι έχουν αποδείξει ήδη με το έργο τους ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας και να αγωνιστούν για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος:

  1. ΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου
  2. ΓΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Αθανασίου
  3. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του Συμεών
  4. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
  5. ΗΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντίνου
  6. ΚΑΠΡΙΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του Μιχαήλ
  7. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κων/νου
  8. ΚΑΡΑΛΑΖΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Δημητρίου
  9. ΚΟΛΙΛΑ ΜΟΝΤΙ του Νίκο
  10. ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ηλία
  11. ΚΟΥΡΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του Νικολάου
  12. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου
  13. ΛΑΒΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Νικολάου
  14. ΛΑΘΟΥΡΗ ΖΑΧΑΡΑΤΗ του Γεωργίου
  15. ΜΙΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
  16. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΣΟΦΙΑ του Αβράαμ
  17. ΜΠΕΛΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ) του Πολύκαρπου
  18. ΜΠΙΘΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ του Βασιλείου
  19. ΜΠΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Χρήστου

  20. ΝΑΡΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ιωάννη
  21. ΝΤΑΒΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
  22. ΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου
  23. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικήτα
  24. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΟΛΓΑ του Γρηγόριου
  25. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΟΜΝΙΚΗ του Θωμά
  26. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ιωακείμ
  27. ΠΕΤΣΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παρασκευά
  28. ΠΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αριστοτέλη
  29. ΤΡΙΚΕΡΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
  30. ΤΣΑΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημητρίου
  31. ΤΣΙΑΜΠΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου
  32. ΤΣΟΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Βασιλείου
  33. ΦΛΕΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αθανασίου
  34. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ

Ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ομιλία Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Επερώτηση για τα έργα ΕΣΠΑ

Ο Βουλευτής Ν.Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης 11 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα έργα προς μεταφορά και τα έργα phasing (γέφυρες) στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) ζήτησε διαβεβαιώσεις για την εξέλιξη των έργων υποδομής στο Νομό Καβάλας και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση απλά δεν μπορεί να βγάλει σε πέρας τη δουλειά.
Για δύο βασικούς λόγους:

Ο ένας είναι οι ιδεοληψίες σας, “τα μυαλά που κουβαλάτε”, οι κοσμοθεωρίες σας.

Ο άλλος είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια. Η αδυναμία σας να καταλάβετε ότι χρόνος δεν υπάρχει και να τρέξετε.

Για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να προκύψουν στη χώρα επενδύσεις.

Επενδύσεις που θα φέρουν πλούτο για νέες επενδύσεις, για νέες θέσεις εργασίας αλλά και για καλύτερους όρους στις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, δηλαδή αύξηση μισθών. Θα προκύψουν και άλλα, όπως η προοπτική ενός βιώσιμου ασφαλιστικού.

Έτσι γίνεται, δεν γίνεται αλλιώς.

Η νοοτροπία σας όμως είναι νοοτροπία κρατικίστικη και αντιεπιχειρηματική.

Και δεν είναι μόνο η εχθρική στάση απέναντι στην Eldorado Gold.

647 συγχρηματοδοτούμενα έργα μεταφέρονται ή συνεχίζονται στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), με αποτέλεσμα το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) να είναι κουτσουρεμένο κατά το ποσό των έργων που μεταφέρονται».

Ακολουθούν:

  • ο ενδεικτικός κατάλογος των έργων προς μεταφορά και των έργων phasing στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020), όπως εστάλησαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, με τη σημείωση πως επειδή πρόκειται για δυναμική εργασία, ο τελικός πίνακας των έργων είναι πιθανό να έχει μικρές διαφορές.
  • τα κείμενα της πρωτολογίας και δευτερολογίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη σημερινή συνεδρίαση

 

 

Έργα προς μεταφορά στην επόμενη προγραμματική περίοδο

 

Α/Α ΕΠ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ Π/Υ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020
09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Υψηλής Ζώνης πόλης Καβάλας 3.956.581

 

01

 

Ε.Π. Περιβάλλον –

Αειφόρος Ανάπτυξη

ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΟΦΡΥΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ 8.868.247

 

01

 

Ε.Π. Περιβάλλον –

Αειφόρος Ανάπτυξη

ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ Επέκταση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Νέστου 4.382.293

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 14 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

980.000

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Υψηλής Ζώνης πόλης Καβάλας 3.956.581

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Μέσης Κεντρικής Ζώνης πόλης Καβάλας 3.219.545

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΕΝΤΡΕΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ, ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ 787.747

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Κηπούπολης πόλης Καβάλας 2.532.219

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 2.116.128

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καβάλας (Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων και προμήθεια εξοπλισμού) 1.054.255

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού

Νοσοκομείου Καβάλας

483.000

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ Προμήθεια εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας 228.000

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β. ΣΤΗΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

1.050.000

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ Αναβάθμιση χώρων φιλοξενίας και εξωτερικών χώρων ψυχαγωγίας και προμήθεια εξοπλισμού στην Παιδόπολη

Καβάλας

2.296.380

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΚΤΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ 1.125.668

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ 410.000
09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας -Θράκης ΕΔΑ ΑΜΘ Μελέτες του τμήματος Δράμα-Καβάλα του Κάθετου άξονα 61 της Εγνατίας οδού “Σέρρες-Δράμα-Καβάλα 1.160.000

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

 

ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ

(ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ)

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2007/60/ΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ

ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ (ΕΚΤΟΣ

ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗ

1.137.842

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ

(ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ)

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2007/60/ΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ

ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ (ΕΚΤΟΣ

ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗ

469.158

 

 

 

Έργα phasing στην επόμενη προγραμματική περίοδο

 

 

Α/Α ΕΠ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ Π/Υ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΤΕΛΙΚΟΣ Π/Υ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020
01

 

Ε.Π. Περιβάλλον –

Αειφόρος Ανάπτυξη

ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

956.225 3.500.000

 

01

 

Ε.Π. Περιβάλλον –

Αειφόρος Ανάπτυξη

ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

632.155 2.500.000

 

01

 

Ε.Π. Περιβάλλον –

Αειφόρος Ανάπτυξη

ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ

ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

570.000 7.150.000

 

09

 

Π.Ε.Π. Μακεδονίας –

Θράκης

ΕΔΑ ΑΜΘ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ 4.810.558 3.145.331

 

 

 

Πρωτολογία Νίκου Παναγιωτόπουλου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, ο πρωτομιλών, όπως πάντα ήταν εξαιρετικά συνεπής ως προς τα νούμερα που ανέφερε σχετικά με τον ρυθμό μη υλοποίησης του προηγούμενου ΕΣΠΑ και τα θέματα μετάβασης στα επόμενα. Εγώ θέλω να επικεντρωθώ στα βασικά, γιατί τα βασικά τα ξεχνάμε.

Για να λυθεί το πρόβλημα της χώρας και να επανέλθουμε στους ρυθμούς που είχαμε πριν από λίγα χρόνια, προ κρίσης, πρέπει να μπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, εκεί που έστω και οριακά είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε στο τέλος του 2014, πριν μας προκύψετε εσείς, κύριοι της Κυβέρνησης. Για να περάσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει να προκύψουν στη χώρα επενδύσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη στιγμή που έχει χαθεί κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης από τις αγορές. Από τις επενδύσεις θα παραχθεί πλούτος -σας είπα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος- και από τον πλούτο θα προκύψει περίσσευμα και για νέες επενδύσεις –επανεπένδυση, δηλαδή- και για νέες θέσεις εργασίας αλλά και για καλύτερους όρους στις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, δηλαδή αυξήσεις μισθών. Έτσι γίνεται. Δεν γίνεται αλλιώς.

Θα προκύψουν κι άλλα όπως ας πούμε η προοπτική ενός πραγματικά βιώσιμου ασφαλιστικού ή η προοπτική για τη χρηματοδότηση ενός λειτουργικού κοινωνικού κράτους από το περίσσευμα του πλούτου. Η διαχείριση των ελλειμμάτων φέρνει νέα αδιέξοδα και τα νέα αδιέξοδα φέρνουν νέες περικοπές.

Τι έχουμε ως τώρα; Αφενός μια παρελκυστική τακτική και αφετέρου μια επικοινωνιακή διαχείριση στην οποία παραδέχομαι ότι είστε άριστοι. Όμως δεν λύνεται το πρόβλημα με το να λέγεται ότι η αριστερή Κυβέρνηση «το πολεμά», «διαπραγματεύεται», «δεν τα θέλει όλα αυτά», «κάνει αποκρατικοποιήσεις μετά πόνου ψυχής» και ότι δήθεν αντιστέκεται. Όπως δήθεν αντιστέκεται ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος χθες στο Βερολίνο τα βρήκε σε όλα με τον κ. Σόιμπλε. Το ΔΝΤ δεν φεύγει, αλλά μένει. Μου θυμίζει το γνωστό παραμύθι με τις βάσεις της δεκαετίας του ’80. Και όλως τυχαίως ο κ. Πωλ Τόμσεν σκάει ξανά μύτη στην Αθήνα για να δει πως θα «τρέξει» το ΔΝΤ τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων και τη συνέχεια του προγράμματος που έχετε συμφωνήσει. Δεν αρκεί η επικοινωνιακή διαχείριση σ’ αυτά.

Αυτή τη στιγμή ας παραδεχθούμε ότι το μόνο νέο χρήμα που υπάρχει στη χώρα δεν προέρχεται από επενδύσεις αλλά από τα distress funds, που οσονούπω θα προκύψουν στην πόρτα επιχειρήσεων των οποίων τις υποχρεώσεις έχουν αναλάβει, αφού εσείς τους ανοίξατε τον δρόμο, και από τις αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να «τρέξετε» γρήγορα. Η νοοτροπία σας όμως είναι νοοτροπία κρατικίστικη και αντιεπιχειρηματική.

Δεν είναι μόνο η εχθρική στάση απέναντι στην Eldorado Gold όπου το πρόστιμο των 1,7 εκατομμυρίων για περιβαλλοντικές παραβάσεις –τις οποίες ήξερε ο Υπουργός από τον Φεβρουάριο του περυσινού έτους- επιβλήθηκε πέντε ώρες μετά την απόφαση της εταιρείας να αναστείλει τις εργασίες της στις Σκουριές. Έτσι για να μάθει!

 Βέβαια, ο αρμόδιος Υπουργός είχε το θράσος -γιατί περί θράσους πρόκειται, έχει κάνει και Υπουργός Εργασίας, αν αγαπάτε!- να πει ότι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει την ταξική τους συνείδηση. Προφανώς, η φόρμουλά του είναι να τους κάνει να την ξαναβρούν στην ανεργία την ταξική τους συνείδηση. Αυτό κάνετε.

Τι γίνεται στο τοπίο του ΕΣΠΑ; Ποια είναι η εικόνα; Έχουμε εξακόσια σαράντα επτά συγχρηματοδοτούμενα έργα όλων των Επιχειρησιακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων που μεταφέρονται ή συνεχίζονται με τον τρόπο της γέφυρας, του phasing, στο νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ του 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 4,6 δισεκατομμύρια. Θα επιβαρύνουν αυτά τα 4,6 δισεκατομμύρια από πριν τον προϋπολογισμό του ΣΕΣ των 19,1 δισεκατομμυρίων. Αποτέλεσμα: το νέο ΕΣΠΑ θα είναι μειωμένο κατά το ποσό των έργων που μεταφέρονται. Καταφέρατε, δηλαδή, το νέο ΕΣΠΑ να συνεπάγεται για τη χώρα όχι 19 δισεκατομμύρια νέων κονδυλίων για έργα υποδομών, αλλά κάτω από 16.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αρνητική στη μεταφορά χρηματοδότησης στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Τι γίνεται εδώ; Το νέο ΕΣΠΑ, ως γνωστόν, δεν έχει σχεδιαστεί να χρηματοδοτήσει υποδομές εκεί που ήταν τα έργα του προηγούμενου προγράμματος. Έχει σχεδιαστεί για καινοτομικές δράσεις, για δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, όχι για έργα υποδομών. Πώς θα το λύσετε αυτό;

Υπάρχουν εκκρεμότητες από τα προγράμματα της περιόδου 2000 έως 2006 ακόμα, τρία προγράμματα πριν. Και για αυτά ισχύουν, ως γνωστόν, απαγορεύσεις στη συνέχιση της χρηματοδότησης. Εδώ τι γίνεται; Θα χαθούν; Θα τα επωμισθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να περικοπούν επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν αλλού από αυτό;

Δεν έχετε φροντίσει καν να υποβάλετε αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για αδράνεια και ανεπάρκεια.

Εν κατακλείδι, η Κυβέρνηση απλά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορεί να βγάλει εις πέρας τη δουλειά -αυτό είναι-για δύο λόγους βασικά. Ο πρώτος είναι οι ιδεοληψίες σας, τα μυαλά που κουβαλάτε, οι κοσμοθεωρίες σας, ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τα βασικά προβλήματα κυρίως όσον αφορά την κίνηση της οικονομίας. Απλά θέλετε να κρατάτε ικανοποιημένο το πολιτικό σας ακροατήριο. Εκεί είναι η προτεραιότητά σας.

Βάζω μια ρητορική ερώτηση στο τραπέζι. Άραγε άνθρωποι που γαλουχήθηκαν στις οργανώσεις της νεολαίας της Αριστεράς μπορούν να «τρέξουν» αποτελεσματικά αποκρατικοποιήσεις με τους δύσκολους όρους και τα χρονοδιαγράμματα που απαιτούν αυτές;

Άραγε άνθρωποι που γαλουχήθηκαν στις οργανώσεις της νεολαίας της Αριστεράς -το έχετε ακούσει ξανά, κύριε Σαντορινιέ, το ξέρω- μπορούν να κάνουν αυτό που πρέπει, για να προσελκυστούν επενδύσεις από το διεθνές κεφάλαιο;

Ξέρουμε τις απόψεις σας για το διεθνές κεφάλαιο. Να σας δω εδώ να παρακαλάτε να έρθουν διεθνή κεφάλαια για να «τρέξουν» δουλειές.

Εγώ απαντώ ότι δεν μπορούν καν να διατηρήσουν τις υφιστάμενες επενδύσεις στην Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο οι Σκουριές. Κύριε Υπουργέ, 60.000 και πλέον επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας κυρίως έχουν μεταφέρει μετά την επιβολή των capital controls τη φορολογική τους έδρα στη Βουλγαρία. Ξεκίνησαν με το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού, για να μπορούν να πληρώνουν οι άνθρωποι και να «τρέχουν» τις επιχειρήσεις τους, και τώρα πήγαν και τη φορολογική τους έδρα.

Τι σημαίνει άραγε αυτό; Είναι άραγε αμελητέος ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία, όπως είπατε εσείς, όταν υπάρχουν εφημερίδες στην Βουλγαρία που κάνουν λόγο για ευχαριστήρια στην Ελλάδα για τις 250.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από αυτό στην Βουλγαρία;

Μπορεί αυτό να είναι φουσκωμένη εκτίμηση, αλλά μην μου πείτε ότι δεν τρέχει τίποτα κι ότι είναι αμελητέος ο αντίκτυπος. Πηγαίνετε, αν θέλετε, στη Βόρειο Ελλάδα να δείτε τι λένε εκεί οι άνθρωποι που τρέχουν κάθε μέρα στη Βουλγαρία -καλά που είναι κοντά δηλαδή και τα σύνορα ανοικτά- για να λειτουργήσουν οι δουλειές τους. Η αγορά, λοιπόν, στενάζει και μελαγχολεί αναπολώντας το τέλος του 2014.

Το δεύτερό σας πρόβλημα -και κλείνω- είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια, η αδυναμία σας να καταλάβετε ότι χρόνος δεν υπάρχει και να τρέξετε. Προ ημερών, κύριε Υπουργέ, στην Κρήτη είπατε ότι τώρα θα έχουμε όλη την άνεση χρόνου να κάνουμε τον νέο μας σχεδιασμό. Μα, που την βρίσκετε την άνεση χρόνου; Η ανεπάρκεια, όμως, κοστίζει. Το νέο ΕΣΠΑ είναι κουτσουρεμένο κατά 4 περίπου δισεκατομμύρια. Ο πήχης έχει χαμηλώσει, όπως η Κυβέρνηση έχει χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών για την χώρα.

Όμως, πλέον, σας έχουν αντιληφθεί. Άνθρωποι που μέχρι πρότινος δεν υιοθετούσαν την κουλτούρα της διαμαρτυρίας -αναφέρομαι στους ελεύθερους επαγγελματίες- και οι οποίοι αισθάνονται ότι εξολοθρεύονται από τις νέες ρυθμίσεις για τις εισφορές τους, κατεβαίνουν στους δρόμους εναντίον σας, δεν σας ανέχονται. Τα είχαμε πει. Δεν μας άκουγαν όταν τα λέγαμε, αλλά τώρα μας ακούν. Αντί για αναπτυξιακή προοπτική και ευκαιρίες για προκοπή βλέπουν μπροστά νέα βάρη και μάλιστα νέα βάρη που ξεπερνούν κατά πολύ τις αντοχές τους.

Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη –να το πούμε κι αυτό- τους διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει έτσι, ότι από εδώ και πέρα όλες της οι δυνάμεις, όλη της η συγκέντρωση, όλος της ο σχεδιασμός θα είναι να στηρίζει τις δυνάμεις αυτές και τους ανθρώπους αυτούς που παράγουν στην Ελλάδα, αυτούς που κουράστηκαν να φτιάξουν κάτι στη ζωή τους κι έχουν σίγουρα τώρα κουραστεί να σας βλέπουν να το καταστρέφετε.

Σας ευχαριστώ.

http://www.youtube.com/watch?v=QCTH4uxDhVc

 

Δευτερολογία Νίκου Παναγιωτόπουλου

Θα ήθελα να πω από του Βήματος, κύριοι Υπουργοί, ότι η κριτική είναι όχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε πολιτικό. Έτσι πρέπει να είναι. Έτσι είναι, είναι σκληρή, αλλά είναι σε πολιτικό επίπεδο. Πιστέψτε το!

Είπαμε, η Νέα Δημοκρατία είναι η Νέα Δημοκρατία που αφήνει πίσω της διά παντός τον λαϊκισμό. Αυτό θα είναι το ύφος από εδώ και πέρα. Και νομίζω ότι αυτό είναι και αυτό που αντιλαμβάνεται ο κόσμος από εδώ και πέρα.

Επανέρχομαι: Την άνοιξη του 2015, εάν θυμάστε καλά, κύριε Υπουργέ, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για μία σειρά μεγάλων έργων υποδομών που παρουσιάζανε μεγάλη καθυστέρηση.

Η απάντηση και το ύφος ήταν περίπου στον ίδιο καθησυχαστικό τόνο, ότι κινδυνολογούμε, υπερβάλλουμε.

Μετά από 6-7 μήνες –εάν δεν απατώμαι- προέκυψαν απολύσεις στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, έργο  για το οποίο τότε είχαμε καταγγείλει ότι κακώς «πάγωνε». Επομένως, δεν κινδυνολογούσαμε. Και εν πάση περιπτώσει, τα επιχειρήματά μας δεν εδράζονταν σε μία κινδυνολογική διάθεση, αλλά σε έγγραφα του οργάνου τότε του Πανελληνίου Συνδέσμου των Εργοληπτών, οι οποίοι πραγματικά σε τραγικούς τόνους παρουσίαζαν ένα τοπίο πλήρους αδράνειας, μία εποχή των παγετώνων στα μεγάλα έργα στη χώρα. Από διάθεση να βοηθήσουμε για να ξεμπλοκάρει η κατάσταση ήρθαμε και μιλήσαμε εδώ.

Το νέο ΕΣΠΑ, λοιπόν, περίοδος 2014-2020, γνωρίζουμε ότι δεν θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση έργων υποδομών, αλλά άλλες δραστηριότητες. Γι’ αυτό υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σε όλη την Ελλάδα από έργα που έχουν «παγώσει» για το κατά πόσο θα επανεκκινήσουν. Και χρειάζονται και κάποιες διαβεβαιώσεις από τα πιο αρμόδια όργανα.

Στην εκλογική μου περιφέρεια, της Καβάλας για παράδειγμα, «τρέχουν» ήδη 4 μεγάλα έργα υποδομών που έχουν μπει στο καθεστώς γέφυρας, στο phasing δηλαδή, τρία από το ΕΠΠΕΡΑΑ, που δίνει προτάσεις για το περιβάλλον, υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων και λυμάτων σε Νέστο, στο Παγγαίο και στην Καβάλα και ένα από το ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης «Εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού», που εγώ θα έλεγα ότι είναι έργο κομβικής στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής σε μία μεγάλη αγροτική περιοχή.

Δεν μιλάω για τα άλλα δέκα οκτώ έργα που είναι σε καθεστώς μεταφοράς, που με άλλα λόγια θα πάνε στο μέλλον και δεν ξέρουμε πότε, αλλά μιλάω γι’ αυτά τα τέσσερα. Αυτά τα τέσσερα έργα έχουν «παγώσει» και ξέρουμε ότι θα «τρέξουν» στην επόμενη περίοδο με το καθεστώς της γέφυρας.

Αυτή τη στιγμή όμως, δεν γίνεται τίποτα και θέλουμε κάποιες διαβεβαιώσεις, όχι μόνο γι’ αυτά αλλά και για όλα τα παρομοίως φύσεως έργα που γίνονται σε όλη τη χώρα, για να ξέρουμε ότι κάτι θα γίνει. Απαντήσεις πάνω σε αυτά θέλουμε, χωρίς διάθεση –αν θέλετε- προσωπικής απαξίωσης, αλλά με πολλή διάθεση σκληρής πολιτικής κριτικής.

Σας ευχαριστώ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δειτέ ζωντανά στο Enachannel | Η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας

Δείτε καθημερινά από το ENACHANNEL σε απευθείας μετάδοση, τις ακολουθίες τις Μ. Εβδομάδας.

Μ. Τρίτη στις 19:30, σε ζωντανή μετάδοση η ακολουθία του Νυμφίου απο τον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Δείτε ζωντάνα εδώ:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Συνάντηση εργασίας με ομάδα στελεχών Φορέων από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας

Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Καβάλας-Chamber of Kavala με ομάδα στελεχών Φορέων από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, μαζί με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος σε μια κοινή προσπάθεια ένταξης των περιοχών μας σε Ευρωπαϊκά Χρημστοδοτικα Προγράμματα…

Από πλευράς των εταίρων συμμετείχαν:
1.South Bulgarian Maritime Education Center/SBMEC/ Marine capt. Georgi Sabev, team leader
2.Black Sea Institute Association
Mr. Milen Dimitrov – President Assoc. Prof Marusya Lyubcheva –Head of Risk Management Center
3.Glarus Association / Principal of SBMEC Dipl. Eng. Georgi Rusev
4. Port of Burgas JSC Mr. Stoycho Dimov – ‘Marketing, QMS and Euro integration’ Department..

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Το τελικό ευρωψηφοδέλτιο των «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» απαρτίζεται από 34 υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι έχουν αποδείξει ήδη με το έργο τους ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας και να αγωνιστούν για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος:

  1. ΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου
  2. ΓΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Αθανασίου
  3. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του Συμεών
  4. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
  5. ΗΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντίνου
  6. ΚΑΠΡΙΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ του Μιχαήλ
  7. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Κων/νου
  8. ΚΑΡΑΛΑΖΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Δημητρίου
  9. ΚΟΛΙΛΑ ΜΟΝΤΙ του Νίκο
  10. ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ηλία
  11. ΚΟΥΡΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του Νικολάου
  12. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου
  13. ΛΑΒΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Νικολάου
  14. ΛΑΘΟΥΡΗ ΖΑΧΑΡΑΤΗ του Γεωργίου
  15. ΜΙΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
  16. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΣΟΦΙΑ του Αβράαμ
  17. ΜΠΕΛΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ) του Πολύκαρπου
  18. ΜΠΙΘΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ του Βασιλείου
  19. ΜΠΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Χρήστου

  20. ΝΑΡΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ιωάννη
  21. ΝΤΑΒΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
  22. ΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου
  23. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικήτα
  24. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΟΛΓΑ του Γρηγόριου
  25. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΟΜΝΙΚΗ του Θωμά
  26. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ιωακείμ
  27. ΠΕΤΣΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παρασκευά
  28. ΠΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αριστοτέλη
  29. ΤΡΙΚΕΡΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαήλ
  30. ΤΣΑΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημητρίου
  31. ΤΣΙΑΜΠΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου
  32. ΤΣΟΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Βασιλείου
  33. ΦΛΕΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αθανασίου
  34. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ

Ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en