Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκλήρωση του Έργου DACIAT από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

image_print

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δράσεις του έργου «Improving the existing competences and developing new ones in the aquaculture and fish products trade sector/ Βελτίωση των υφιστάμενων ικανοτήτων και ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και της εμπορίας των αλιευτικών προϊόντων» και ακρωνύμιο “DACIATκαι συμμετείχε στο συνέδριο λήξης που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο Εταιρικό Σχήμα συμμετείχαν και συνεργάστηκαν οι φορείς:

  1. Danube Delta National Institute for Research and Development (Ρουμανία)
  2. Fishing Areas Federation (Ρουμανία)
  3. Association of Cross-border Cooperation “Lower Danube Euroregion” (Ρουμανία)
  4. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ελλάδα)
  5. Karadeniz Technical University Faculty of Marine Sciences (Τουρκία)
  6. Agency of Sustainable Development and European Integration “Lower Danube Euroregion” (Ουκρανία)

Κατά την υλοποίηση του έργου, οι επιχειρηματίες του τομέα της υδατοκαλλιέργειας είχαν την ευκαιρία, μέσω εργαστηρίων και  επιτόπιων επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων του τομέα, τόσο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  όσο και στις χώρες  των εταίρων του προγράμματος, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές  πρακτικές ενθαρρύνοντας  τη δημιουργία νέων συνεργασιών στον εν λόγω τομέα.  Επίσης δημιουργήθηκε ένα Εικονικό Κέντρο Δεξιοτήτων Ιχθυοκαλλιέργειας, το οποίο αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης, όπου  επιχειρηματίες του κλάδου μπορούν να την επισκεφθούν και να  αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες, πρότυπα, συνδέσμους, ειδήσεις και καλές πρακτικές στον τομέα των υδατοκαλλιεργειών ή να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.

Το Έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα CrossBorder Cooperation Black Sea Basin Program 2014-2020”. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://daciat.ro/ .

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζευγάρι Ρώσων σκαρφάλωσε στο Empire State Building και έκανε πρόταση γάμου με πανό για την ειρήνη

Η Angelina Nikolau και ο Iván Kuznetsov έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν μετά την αναρρίχηση στο Empire State Building
image_print

Σκαρφάλωσαν στο Empire State Building και άνοιξαν πανό για την ειρήνη

Η Angelina Nikolau, 33 ετών, γνωστή ως Angela, και ο Iván Kuznetsov, 32 ετών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά την παράτολμη ενέργειά τους να σκαρφαλώσουν στο Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

Το ζευγάρι των Ρώσων κατάφερε να ξεγελάσει τους φρουρούς ασφαλείας και να φτάσει στην κορυφή του εμβληματικού ουρανοξύστη, όπου άνοιξε ένα μεγάλο πανό από την κεραία του κτιρίου με μήνυμα υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης.

Το μήνυμα στο πανό

Το πανό που άνοιξαν έγραφε:

«Όταν η δύναμη της αγάπης υπερνικά την αγάπη για την εξουσία, ο κόσμος γνωρίζει ειρήνη».

Η παράτολμη ενέργεια συνδυάστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και με πρόταση γάμου, δίνοντας στην υπόθεση έναν απρόσμενο ρομαντικό χαρακτήρα.

Ελεύθεροι υπό δικαστική επιτήρηση

Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο οδηγήθηκαν στο δικαστήριο του Μανχάταν, το οποίο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι υπό επιτήρηση δικαστικής αρχής.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, αντάλλαξαν ένα παθιασμένο φιλί μπροστά στις κάμερες, πριν κατέβουν τις σκάλες του μετρό.

Νέα εμφάνιση στο δικαστήριο τον Αύγουστο

Η περιπέτειά τους με τη Δικαιοσύνη δεν έχει τελειώσει, καθώς και οι δύο θα πρέπει να εμφανιστούν ξανά στο δικαστήριο στις 24 Αυγούστου, προκειμένου να δικαστούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η ενέργειά τους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αλλά και διεθνές ενδιαφέρον, καθώς συνδύασε ακτιβισμό, ρίσκο και μια πρόταση γάμου στην κορυφή ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια του κόσμου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΝΔ κατηγορεί την Αριστερά για τα φονικά γκαζάκια: «Ανεχόταν καταλήψεις και τη βία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
image_print

Η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους μετά τη φονική επίθεση

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινείται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τη φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, με τη Νέα Δημοκρατία να αποδίδει πολιτικές και ηθικές ευθύνες στην Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι επί χρόνια επέδειξε ανοχή απέναντι σε φαινόμενα βίας, καταλήψεων και ακραίων ομάδων.

Παρότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αρκούν χωρίς σαφή αποκήρυξη όσων χαρακτηρίζουν ως πολιτική ανοχής στη βία.

Μαρινάκης: «Να πέσουν οι μάσκες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι για χρόνια υπήρξε ανοχή σε καταλήψεις πανεπιστημίων και δημόσιων χώρων, οι οποίες –όπως ανέφερε– μετατρέπονταν σε ορμητήρια εγκληματικών ενεργειών.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες όσων χαρακτήριζαν επιθέσεις σε σπίτια ή γραφεία ως «παρεμβάσεις» ή «ακτιβισμό», τονίζοντας ότι «όσο σημαντικό είναι να βγαίνουν οι κουκούλες, τόση αξία έχει να πέφτουν και οι μάσκες».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν συνδέει νομικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη δολοφονική επίθεση, αλλά έκανε λόγο για διαχρονική πολιτική ανοχής στη βία, προσθέτοντας πως «είναι πολύ αργά για δάκρυα για κάποιους».

Στο στόχαστρο και ο Αλέξης Τσίπρας

Αντίστοιχη γραμμή ακολούθησαν ο γραμματέας της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι άσκησαν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι υπήρξε διαχρονική αντίθεση της Αριστεράς σε αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας, ενώ έκανε λόγο για «κουλτούρα ανοχής απέναντι στην πολιτική βία».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι απαιτείται ουσιαστική πολιτική απομόνωση κάθε μορφής βίας, ανεξάρτητα από την ιδεολογική της προέλευση, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά απέναντι στην ακροδεξιά και την ακροαριστερή βία.

Η πολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται

Η κυβέρνηση επιμένει ότι η συζήτηση δεν αφορά μόνο την καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, αλλά και τη συνολική στάση απέναντι σε φαινόμενα πολιτικής βίας των τελευταίων ετών.

Με αυτό το πλαίσιο, η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεχιστεί με επίκεντρο τόσο τη δημόσια ασφάλεια όσο και τη ρητορική γύρω από τα ακραία φαινόμενα βίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λαϊκό Λαχείο: Σε Αττική, Ιωάννινα, Βόλο και Καβάλα οι μεγάλοι νικητές Μαΐου και Ιουνίου

Λαχνοί του Λαϊκού Λαχείου και μεγάλα κέρδη σε Αττική, Ιωάννινα, Βόλο και Καβάλα
image_print

Τέσσερις μεγάλοι νικητές στο Λαϊκό Λαχείο

Τέσσερις μεγάλους νικητές ανέδειξε το Λαϊκό Λαχείο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με κάθε έναν από τους υπερτυχερούς να κερδίζει από 250.000 ευρώ.

Οι τυχεροί λαχνοί αγοράστηκαν από λαχειοπώλες σε Αττική, Βόλο, Ιωάννινα και Καβάλα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η τύχη μπορεί να χαμογελάσει σε κάθε γωνιά της χώρας.

Χιλιάδες μικρότεροι νικητές

Πέρα από τους τέσσερις μεγάλους νικητές, το ίδιο διάστημα το Λαϊκό Λαχείο ανέδειξε ακόμη 2.042 νικητές, οι οποίοι κέρδισαν έπαθλα από 100 έως 15.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην 26η κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 19:00.

Κέρδη έως 2 εκατ. ευρώ στην επόμενη κλήρωση

Στην επόμενη κλήρωση, οι παίκτες του Λαϊκού Λαχείου διεκδικούν συνολικά κέρδη που μπορούν να φτάσουν έως και τα 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το παιχνίδι της Allwyn προσφέρει 50% πιθανότητες για κέρδη τουλάχιστον 10 ευρώ στην πεντάδα, όταν ο μονός ή ζυγός λήγοντας του λαχνού αντιστοιχεί στο τελευταίο ψηφίο του Μεγάλου Λαχνού της κλήρωσης.

Τα μικρότερα έπαθλα

Εκτός από το μεγάλο έπαθλο του τρίδυμου λαχνού, η κλήρωση της Τετάρτης θα μοιράσει και μικρότερα ποσά στους παίκτες.

Λαχνοί που έχουν τον ίδιο αριθμό με τον Μεγάλο Λαχνό σε άλλες σειρές, εκτός από τον τρίδυμο, θα κερδίσουν από 15.000 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους 139 λαχνούς κάθε σειράς, τα κέρδη κυμαίνονται από 50 έως 5.000 ευρώ.

Πώς μπορούν να παίξουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι παίκτες μπορούν να προμηθεύονται λαχνούς από το δίκτυο καταστημάτων Allwyn και από λαχειοπώλες σε όλη την Ελλάδα.

Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά πεντάδα και 2 ευρώ ανά λαχνό.

Για την κλήρωση της Τετάρτης είναι διαθέσιμη και η εκτυπωμένη μορφή, με δυνατότητα επιλογής λήγοντα και χιλιάδας, καθώς και επιλογής τυχαίου μονού ή ζυγού λήγοντα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en