Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκλήρωση επίσημης επισκέψεως ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην Αυστρία

image_print

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Αυστρία, χθες Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, συμμετέχοντας μαζί με την Αυστριακή ομόλογό του κ. Κλαούντια Τάννερ σε ειδική ενημέρωση για τη διαχείριση της διελεύσεως συνόρων στο Άιζενσταντ.

Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί μετέβησαν σε συνοριακή διάβαση του ομοσπονδιακού κρατιδίου Μπούργκενλαντ και παρακολούθησαν επίδειξη περιφρουρήσεως συνόρων από μεικτά στρατιωτικά και αστυνομικά κλιμάκια.

Μετά το πέρας της δραστηριότητος, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Καλή μου φίλη και συνάδελφε κ. Κλαούντια Τάννερ,

άντρες και γυναίκες των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, Κυρίες και κύριοι,

είχαμε μια εξαιρετική ευκαιρία σήμερα το απόγευμα, να έρθουμε εδώ, στα ειρηνικά σύνορα της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, για να παρακολουθήσουμε μια εξαιρετική και πολύ αποτελεσματική επίδειξη των ικανοτήτων ελέγχου συνόρων των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με την Αυστριακή Αστυνομία. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Είχα την ευκαιρία και την τιμή να επισκεφθώ το Υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας και να ανταλλάξω απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας, το μέλλον της Ευρώπης στις ιδιαίτερα αιφνίδιες και δραματικές πολιτικές εξελίξεις και τη διμερή μας αμυντική συνεργασία. Όλα αυτά με την καλή μου συνάδελφο, την Υπουργό κ. Τάννερ. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο Κατανόησης για μια καλύτερη και πιο εκτεταμένη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας, στον τομέα της Άμυνας.

Όπως είχα την ευκαιρία να δηλώσω νωρίτερα, η Αυστρία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που έχουν μια πολύ φιλική και στενή σχέση, αφού πάνω-κάτω μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις και αξίες σε θέματα ασφαλείας και άμυνας και γενικότερα στη σταθερότητα στην περιοχή μας αλλά και αλλού. Αυτά τα στοιχεία σχεδόν μας υποχρεώνουν να βρούμε τρόπους να επεκτείνουμε την αμυντική μας συνεργασία και ακριβώς αυτό πρόκειται να κάνουμε μαζί με όλους τους εταίρους στην Ευρώπη αλλά και αλλού.

Έχουμε πάνω-κάτω τις ίδιες απόψεις στους τομείς Ασφάλειας και Άμυνας στον περιβάλλον μας. Στην συζήτησή μας δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην πιθανή εμφάνιση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την ανατολή προς τη δύση. Πιθανότατα, οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα οδηγήσουν σε εντατικοποίηση αυτών των ροών στο εγγύς μέλλον. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα όραμα της Ευρώπης περιτριγυρισμένης από τοίχους και φράχτες, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε την επαρκή προστασία των εθνικών μας συνόρων.

Στη δική μας εμπειρία πριν ένα χρόνο, μια εμπειρία κατά την οποία βοηθηθήκαμε σημαντικά από τους αυστριακούς φίλους μας, καταφέραμε να προστατεύσουμε και διαφυλάξουμε τα δικά μας σύνορα, που ταυτόχρονα είναι και τα σύνορα της Ευρώπης, ενάντια σε κάτι που προτιμώ να χαρακτηρίζω ως «οργανωμένη εισβολή». Έχοντας φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία μας, αναπτύσσοντας τη ροή πληροφοριών, εντατικοποιώντας την παρακολούθηση σε όλο το μήκος και το πλάτος των συνόρων μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να μπορούμε να αντιδράσουμε τακτικά στο πεδίο.

Και τελικά, έχοντας το προνόμιο να λαμβάνουμε άμεσα βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Μια από τις πρώτες χώρες που το έκανε αυτό ήταν η Αυστρία και γι’ αυτό θα ήθελα άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον και αυτό παρακολούθησα και σήμερα σε αυτήν την εξαιρετική επίδειξη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία της Αυστρίας. Για άλλη μια φορά, πολλές ευχαριστίες που μου κάνατε την τιμή και μου δώσατε την ευκαιρία να παρακολουθήσω τη συγκεκριμένη επίδειξη και επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να επαναλάβω την ανοιχτή μου πρόσκληση σε εσάς αγαπητή συνάδελφε να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτησή μας στην Αθήνα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Καβάλας

image_print

Με αισιοδοξία υποδέχεται η τοπική αγορά της Καβάλας την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, δίνοντας το έναυσμα για μια περίοδο σημαντικών προσφορών και αγορών.

Οι επαγγελματίες της πόλης ευελπιστούν ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές, θα ενισχύσουν την εμπορική δραστηριότητα και θα δώσουν νέα ώθηση στα καταστήματα.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών, ειδών σπιτιού και πολλών ακόμη κατηγοριών, επωφελούμενοι από σημαντικές εκπτώσεις.

Οι έμποροι καλούν το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει την τοπική αγορά, επισημαίνοντας ότι η επιλογή των καταστημάτων της Καβάλας συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να δίνουν προσοχή στην αναγραφή τόσο της αρχικής όσο και της τελικής εκπτωτικής τιμής των προϊόντων.Η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες εμπορικές ευκαιρίες του καλοκαιριού, με την αγορά της Καβάλας να προσδοκά αυξημένη επισκεψιότητα και έντονη αγοραστική κίνηση τις επόμενες εβδομάδες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Τιμήθηκαν οι λαμπαδηδρόμοι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Δράμα-παράδοση διπλωμάτων σε λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026
image_print

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026 πραγματοποίησε ο Δήμος Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν τα επίσημα διπλώματα συμμετοχής, τα οποία απεστάλησαν από την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Κραχτίδη, όπου τα διπλώματα παρέδωσε ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Παντελή Κρανά.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι οι Αθανάσιος Βαλαβάνης, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, Θεοδώρα Κιρμανίδη, Λάζαρος Μαρίγκος και Παναγιώτα Τσακίρη, η οποία δεν κατέστη εφικτό να παραστεί.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι η συμμετοχή των Δραμινών στη λαμπαδηδρομία αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και έμπρακτη συμβολή στις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, όπως η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός και η διεθνής συνεργασία.

Ο Δήμος Δράμας συγχαίρει τους αθλητές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που συμβολίζει η Ολυμπιακή Φλόγα.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en