ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΟΛΚ | Δωρεάν το σχέδιο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων covid – 32 τα κρουαζιερόπλοια το 2022

Την προηγούμενη εβδομάδα υλοποιήθηκε μία σημαντική πρωτοβουλία που αφορά τον ΟΛΚ και την προσπάθεια της διοίκησης του Οργανισμού να αναβαθμίσει από  όλες τις πλευρές τις υπηρεσίες του. Δυστυχώς η πανδημία δεν έφερε αλλαγές μόνο στην καθημερινότητα των πολιτών άλλαξε πολλά και στην καθημερινότητα και τις απαιτήσεις που πρέπει να ανταπεξέλθουν και οι αρμόδιοι φορείς. Με την κατάλληλη υπευθυνότητα αλλά και την οργάνωση που χαρακτηρίζει την διοίκηση του ΟΛΚ την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία του ΟΛΚ ”έπεσαν” οι υπογραφές για ένα σημαντικό έργο που αφορά την αντιμετώπιση κρουσμάτων covid σε κάποιο από τα κρουαζιερόπλοια που πρόκειται να βρεθούν στο άμεσο μέλλον στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας.

Πιο συγκεριμένα ο ΟΛΚ υπέγραψε σχέδιο με εμπιστευτικό χαρακτήρα που αφορά συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν στην Καβάλα αν σε κάποιο από τα κρουαζιερόπλοια που θα αφιχθούν στην Καβάλα υπάρξει κάποιο περιστατικό covid. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχέδιο συμμετέχουν εκτός φυσικά από τον ΟΛΚ, το ΓΝΚ, το ΕΚΑΒ Καβάλας, το Λιμεναρχείο Καβάλας και η Διεύθυνση Υγείας. Μία σημαντική συνύπαρξη φορέων με πρωτοβουλία του ΟΛΚ για να ενισχυθούν οι παροχές αλλά και ο τρόπος που μπορεί να αντιμετωπίσει η Καβάλα ένα τέτοιο περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν δωρεάν και δεν υπήρξε κανένα κόστος για τον ΟΛΚ και δόθηκε από τον ειδικό σύμβουλο κρουαζιέρας που συνεργάζεται με τον ΟΛΚ, το Επιμελητήριο Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας, την Δημωφέλεια αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας για το μεγαλόπνοο σχέδιο προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων για την Καβάλα.

Η κα. Άννυ Θυσιάδου μάλιστα Δευθύνουσα Σύμβουλος ΟΛΚ τόνισε στις δηλώσεις της στο ENA CHANNEL ότι στόχος της είναι να υπάρξει η αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού σε όλους τους τομείς και φυσικά να τεθούν πλέον διεθνή και ευρωπαϊκά στάνταρ που θα αποτελέσουν πόλος έλξης για τον τουρισμό κρουαζιέρας αλλά και φυσικά η Καβάλα να γίνει ένα από τα λιμάνια που θα αποκτήσουν μία τεράστια αξία σε όλους τους τομείς. ”Ο  αγώνας είναι διαρκής , μεγάλος και θα συνεχίζουμε για το καλύτερο με όλους τους συνεργάτες μου’‘ τονίζει χαρακτηριστικά η κα. Θυσιάδου.

Ταυτοχρόνως η κα. Θυσιάδου αναφέρεται και για τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που πρόκειται να βρεθούν στην Καβάλα και είναι 32 στο σύνολό τους για το 2022. ‘Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ”Αυτό είναι μία ομαδική επιτυχία καθώς αρκετοί φορείς ”ενώθηκαν” για να το πετύχουμε και να προσφέρουμε το καλύτερο απότελεσμα για την Καβάλα μας”. Αν και η κατάσταση με την πανδημία και τον covid έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα και μία δύσκολη ψυχολογία στον τουρισμό το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΟΛΚ κατάφερε να προσελκύσει μαζί με όλους τους φορείς της Καβάλας που συνεργάστηκαν ένα σταθερό περιβάλλον εμπιστοσύνης και φυσικά να πιστέψει ότι μετά την πανδημία μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα στον τομέα του τουρισμό και όχι μόνο.

 

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΝΑ CHANNEL 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version