ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε

Φράουλες: Οι φράουλες απορροφούν εύκολα παρασιτοκτόνα. Το φρούτο καθώς είναι ευάλωτο σε ασθένειες πολλοί καλλιεργητές χρησιμοποιούν ως και 500 κιλά παρασιτοκτόνων ανά στρέμμα. Σε έρευνα που έγινε αποδείχθηκε ότι κάθε φράουλα έχει στο εσωτερικό της τουλάχιστον ένα παρασιτοκτόνο.

Ασπρη σοκολάτα: Η σοκολάτα έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ενέργειες. Επίσης επιδρά θετικά στον εγκέφαλο. Όλα αυτά όμως για τα μαύρη σοκολάτα. Η επεξεργασία που δέχεται η λευκά σοκολάτα κάνει να χάνει πολλά από αυτά τα θετικά. Οπότε μείνετε κοντά στη μαύρη σοκολάτα. 

Λάχανα και χόρτα: Αναφερόμαστε στα μη μαγειρεμένα λάχανα και χόρτα. Αν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε σαλάτες, τα ωμά λαχανικά όσο και αν τα πλύνει κανείς πάντα κρατάνε πολλές χημικές ενώσεις από τα φυτοφάρμακα. Οπότε αν θέλετε να καταναλώσετε λάχανα και χόρτα, βράστε τα πολύ καλά πριν τα βάλετε στο πιάτο σας.

Κονσερβοποιημένες ντομάτες: Το πρόβλημα είναι στη κονσέρβα. Η ντομάτα φαίνεται να απορροφά κάποια μεταλλικά συστατικά από τη κονσέρβα. Οπότε αν είναι να καταναλώσετε επεξεργασμένες ντομάτες, προτιμήστε αυτές που βρίσκονται σε γυάλινες συσκευασίες.

Ξιφίες (φώτο): Τα ψάρια απορροφούν πολλά από τα επιβλαβή συστατικά που ρίχνει ο άνθρωπος στη φύση. Ο ξιφίας όμως απορροφά μεγάλες ποσότητες υδραργύρου. Αυτό είναι καλό για το περιβάλλον το οποίο «καθαρίζεται» από το πολύ επικίνδυνο χημικό, αλλά δεν είναι καλό για αυτούς που καταναλώνουν ξιφίες.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version