Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 16 διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων που αποθεώνουν όλοι!

Huffington Post: Σας ευχαριστούμε για τη φέτα… και τόσα άλλα

«Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να ευχαριστούμε τους Έλληνες. Σε αυτούς οφείλουμε τη Φιλοσοφία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Δημοκρατία. Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά αλλά πολύ περισσότερο είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα». Με αυτές τις φράσεις η Huffington Post, εισάγει ένα άρθρο-ύμνο στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Έλληνες έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής χάρη στο φαγητό.

Όπως αναφέρεται, οι Έλληνες έχουν διαμορφώσει και έχουν δείξει τον δρόμο για το πώς πρέπει να τρώμε σωστά, έναν τρόπο διατροφής που καμιά χώρα δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Όχι μόνον η ελληνική κουζίνα «κολυμπάει» στο ελαιόλαδο, στο κόκκινο κρασί και είναι γεμάτη από τους περίφημους μεζέδες αλλά, όπως τονίζει, είναι επίσης μια δίαιτα την οποία διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο μας προτείνουν ως τρόπο ζωή

Και ενώ οι υπόλοιποι λαοί προσπαθούν να τρώνε όπως οι Έλληνες και να ζουν ευτυχισμένοι, «οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα», επισημαίνει η εφημερίδα.

Δείτε τα 16 «παράσημα» της ελληνικής κουζίνας, όπως τα περιγράφει η Huffington Post:

1. Τυρί σαγανάκι

Μόνο ψητό τυρί, χωρίς να είναι απαραίτητο το ψωμί. Στην Ελλάδα είναι γνωστό ως σαγανάκι. Είναι κίτρινο τυρί – συνήθως γραβιέρα – τραγανό απ’ έξω και μέσα λιωμένο. Αποτελεί ουσιαστικά αυτό που θα ήθελε να είναι κάθε τυρί.

2. Τα Starbucks δεν είναι τίποτα μπροστά στον ελληνικό φραπέ

Το έκαναν πρώτοι, οπότε το κάνουν καλύτερα.

3. Μετέτρεψαν την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ελαιόλαδου σε υγιές χόμπι

Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τους ξεπληρώσουμε για αυτό.

4. Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι’ αυτό μην το προσπαθήσετε

Η ελληνική έχει ό,τι χρειάζεται κανείς: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και ελαιόλαδο – φυσικά..

5. Πρώτα το κρασί, μετά το νερό

Το κρασί δεν περιορίζεται σε γιορτές ή άλλες εκδηλώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής, όπως και το ελαιόλαδο, κάτι που ισχύει από την αρχαιότητα.

6. Η φέτα είναι η δική τους γαρνιτούρα

Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχει τη φέτα; Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν πως μπορούν να την προσθέσουν σχεδόν παντού.

7. Αυτό είναι γλυκό

Λουκουμάδες! Είναι η ελληνική εκδοχή του ντόνατ, ο οποίο σερβίρουν με μέλι σε ειδικές περιστάσεις.

8. Οι Έλληνες πήγαν το bar food σε άλλο επίπεδο

Δεν μιλάμε για φτερούγες κοτόπουλου με τηγανιτές πατάτες, αλλά μικρά πιάτα με ψητό χταπόδι, σαγανάκι, κεφτεδάκια, σάλτσες με ζεστές πιτούλες και τόσα πολλά ακόμη. Γνωστά ως μεζέδες, που σχεδόν πάντα συνοδεύονται με ούζο, κρασί ή μπύρα.

9. Δεν τους φοβίζουν τα πλοκάμια

Και είμαστε ευγνώμονες για πάντα. Γιατί όταν οι Έλληνες ψήνουν χταπόδι, το αποτέλεσμα είναι κάτι που θεωρούσαμε πιθανό μόνο στα όνειρά μας.

10. Το φύλλο τους δεν συγκρίνεται με κανένα

Κάθε ένα είναι βουτυρωμένο και έχει πολλά στρώματα. Σπανακόπιτες, μπακλαβάδες, με αυτό φτιάχνουν τα καλύτερα.

11. Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του γεύματος

Ξέρουν ότι είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να φάνε βιαστικά.

12. Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους

Ναι, ναι και ναι! Φτιαγμένο από γιαούρτι – οπότε είναι υγιεινό -, αγγούρια, σκόρδο και άνηθο, σερβίρεται με κρέατα και μεζέδες.

13. Ξέρουν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση με συγγενείς και φίλους

Στην Ελλάδα η οικογένεια είναι σημαντική, όπως και το φαγητό. Έτσι, έχει ιδιαίτερη σημασία το φαγητό με την οικογένεια.

14. Το μέλι που ρέει άφθονο

Σε γλυκά ή πάνω σε γιαούρτι, προέρχεται κυρίως από το νέκταρ οπωροφόρων δέντρων και εσπεριδοειδών.

15. Η γη τους είναι για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια

Για να φτιάχνουν φυσικά λάδι και κρασί, τα οποία παράγουν σε μεγάλες ποσότητες.

16. Το γιαούρτι

Που θα ήμασταν χωρίς αυτό; Το πρωινό δεν θα ήταν ίδιο. Στην Ελλάδα το τρώνε και ως γλυκό, με μέλι.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δράμα | Εξασφάλιση 15 Εκατομμυρίων Ευρώ για Έργα Υποδομών

O Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δράμα στο πλαίσιο επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει ένα ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη Δράμα. Έτσι, μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να οριστεί ο ανάδοχος του έργου για τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης. Ανακοινώθηκε επίσης ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί το τμήμα 8,5 χλμ της οδού Δράμας- Καβάλας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε αισιοδοξία για την εξέλιξη και δήλωσε: «Η ανάπτυξη των δύο έργων, που αποτελεί σταθερό αίτημα της Δράμας, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κινητικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους, αν και μακροπρόθεσμο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων στην περιοχή.»

Στη συνάντηση του Δημάρχου Δράμας με τον Υπουργό συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δ. Αναγνώπουλος, ο Βουλευτής Δράμας, Δ. Κυριαζίδης και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Δράμας, Δ. Αμαραντίδης.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες σε Παγγαίο και Νέστο | Ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες

Τις πληγές τους μετρούν και οι αγρότες στο Οφρυνιο Καβάλας μετά τη θεομηνία που έπληξε για σχεδόν μία ώρα την περιοχή προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε καλλιέργειες βερίκοκου.

Όπως λένε αγρότες που καλλιεργούν βερίκοκα «το 95% περίπου της παραγωγής έχει καταστραφεί, έπεσε στο έδαφος και πλέον δεν μπορεί ούτε να πωληθεί ούτε να δοθεί για κομπόστα ή για χυμό».

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί και όσοι καλλιεργούν ελιές και σιτηρά, ενώ, περιμένουν το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που θα πάει να εκτιμήσει την κατάσταση και να αρχίσει η διαδικασία απόδοσης των αποζημιώσεων καθώς όπως λένε τα έξοδα τρέχουν και η χρονιά πλέον είναι χαμένη γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ολική ζημιά σε ακτινίδια

Σε απόγνωση είναι οι καλλιεργητές ακτινιδίων στο Νέστο. Οι ισχυροί άνεμοι, τη Μεγάλη Παρασκευή, βρήκαν τα φυτά πάνω στην ανθοφορία, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της παραγωγής. Η ζημιά στα ακτινίδια αγγίζει το 80% και θα φανεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για το Μελάνωμα από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας, θα πραγματοποιήσει 50 προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα ΔΩΡΕΑΝ, στις ημερομηνίες από Τετάρτη 15/5 – Παρασκευή 24/5/2024.

 Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ.

 Προηγούνται οι ανασφάλιστοι και οι οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Τα γραφεία μας βρίσκονται Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Είμαστε ανοιχτά από Δευτέρα έως  Παρασκευή από τις 10 – 12πμ.

Τηλ. 2510 620 208

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en