ΑΜΥΝΑ

Οι Τούρκοι εξυφαίνουν πολεμικά σενάρια στο Αιγαίο

Ενώ η Άγκυρα συνεχίζει αδιάκοπα τις προκλήσεις στο Αιγαίο, επιχειρώντας να τεστάρει τις αντιδράσεις αλλά και τα όρια ανοχής της Αθήνας, τα τουρκικά ΜΜΕ που στην πλειοψηφία τους λειτουργούν ως πειθήνια όργανα του Ταγίπ Ερντογάν, «πλάθουν» τρομολαγνικά σενάρια, περιγράφοντας θερμό επεισόδιο με βύθιση ελληνικού πλοίου από το τουρκικό ναυτικό.

Το πολεμικό σενάριο, που… εξυφάνθηκε από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», μόλις μια ημέρα από το επεισόδιο στη Ρω, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το συμβάν που έλαβε χώρα κοντά στα Ιμια, όταν τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος «Γαύδος», τη ναυαρχίδα του ελληνικού λιμενικού, που περιπολούσε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το άρθρο φέρει τον τίτλο «αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» και αναφέρεται στην πιθανότητα ενός ατυχήματος στο Αιγαίο, όπου ένα τουρκικό πλοίο να χτυπήσει και βυθίσει ένα ελληνικό. Μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, θα προκαλέσει την αντίδραση των ξένων δυνάμεων, Ευρώπης και ΗΠΑ, οι οποίες θα στραφούν εναντίον της Άγκυρας, θα δημιουργήσουν κοινό μέτωπο κατά της Τουρκίας, με απώτερο στόχο να προκαλέσουν πλήγμα στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Εμμέσως, ο αρθρογράφος, αφήνει να εννοηθεί ότι ένα τέτοιο περιστατικό στο Αιγαίο, θα μπορούσε να είναι και «προϊόν» προβοκάτσιας» από Γκιουλενιστές, προκειμένου να προκαλέσουν ισχυρά προβλήματα στον Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη μνεία στην κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού Αεροσκάφους το 2015 από τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα με τη Συρία. Τότε η κυβέρνηση Ερντογάν αλλά και μερίδα του τουρκικού Τύπου, είχαν κατηγορήσει Γκιουλενιστές αξιωματικούς, ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος, προκειμένου να δημιουργήσουν «θερμό» επεισόδιο με την Μόσχα.

Ψάχνει άλλοθι η Τουρκία;

Η Τουρκία, που μοιάζει να αποζητά ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο, επιχειρεί να δημιουργήσει και το κατάλληλο «άλλοθι» τόσο εντός της Τουρκίας όσο και εκτός συνόρων, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον εύκολο και «πολυφορεμένο» στόχο, τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Παράλληλα, μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, προετοιμάζει την κοινή γνώμη της χώρας για το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίου, αποδίδοντας στον Ερντογάν τον ρόλο του θύματος και στον Γκιουλέν και τους «κακούς» δυτικούς-ανάμεσα στους οποίους και η Ελλάδα-, αυτούς που επιβουλεύονται την Τουρκία και θα επιχειρήσουν να τη βλάψουν.

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version