Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Οι τηλεοράσεις της Samsung στο στόχαστρο της Ε.Ε. για ‘πειραγμένο’ λογισμικό

image_print

Μετά την VW και η κορεατική εταιρεία εμπλέκεται σε υπόθεση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών της

Δημοσιεύματα του Guardian και του BBC, τα οποία επικαλούνται τα αποτελέσματα εργαστηριακών τεστ μιας ανεξάρτητης εταιρείας ερευνών, εμπλέκουν την νοτιοκορεατική Samsung σε μια υπόθεση που αφορά σε διαφορές στην κατανάλωση μεταξύ εργαστηριακών τεστ και πραγματικής λειτουργίας, ορισμένων μοντέλων Smart TV οι οποίες κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Guardian, η εμφανής διαφορά μεταξύ της πραγματικής κατανάλωσής τους και αυτής που κατέγραψαν οι έλεγχοι στους οποίους υποβλήθηκαν οι τηλεοράσεις, παραπέμπει στο σκάνδαλο της VW που ξέσπασε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με την Κομισιόν να δηλώνει ότι σκοπεύει διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση και να θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα ελέγχου της ενεργειακής συμπεριφοράς πολλών καταναλωτικών προϊόντων.

Από την πλευρά της η Samsung αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των τέστ και της πραγματικής κατανάλωσης, οφείλονται στο χαρακτηριστικό “motion lighting” που προσαρμόζει την φωτεινότητα ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλει και επουδενί δεν είχε την πρόθεση να εξαπατήσει τις δοκιμές ενεργειακής απόδοσης.

Κάτι που όμως καταρρίπτει ο ιθύνων του τεστ Richard Kay, λέγοντας ότι “δεν είναι κανονικό, πρόκειται για δυσλειτουργία”, χωρίς όμως να μπορεί να προβάλει επαρκή στοιχεία ότι υπάρχει τεχνολογία στις τηλεοράσεις της Samsung που αναγνωρίζει τις συνθήκες εργαστηριακού ελέγχου, ώστε να πειράζει τα αποτελέσματα.

lifo.gr

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τραμπ απειλεί με πλήγματα στο Ιράν

image_print

Νέα προειδοποίηση για κλιμάκωση των αμερικανικών επιθέσεων κατά του Ιράν απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να πλήξει κρίσιμες ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές, εάν η Τεχεράνη δεν αποδεχθεί την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί, ενώ στη συνέχεια οι επιθέσεις ενδέχεται να επεκταθούν και σε γέφυρες.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί σημαντικά για το Ιράν, εάν η ηγεσία του δεν καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας.

Ερωτηθείς για τη διάρκεια των αμερικανικών βομβαρδισμών, οι οποίοι συνεχίζονται για τέταρτη διαδοχική ημέρα, ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν μόνο όταν ο ίδιος κρίνει ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι τους.

Παράλληλα, οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν νέο κύμα πληγμάτων εναντίον του Ιράν και την επαναφορά του αποκλεισμού στα νότια λιμάνια της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, πάντως, φάνηκε να υπαναχωρεί από προηγούμενη εξαγγελία περί επιβολής φόρου στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το καθεστώς της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Αναχαίτισε τρεις ιρανικούς πυραύλους

image_print

Τρεις ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους αναχαίτισαν και κατέστρεψαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ιορδανίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή τους.

Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν αμέσως μετά την είσοδό τους στον ιορδανικό εναέριο χώρο, καθώς η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι στοχοθέτησε στρατιωτική βάση την οποία χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στο χασεμιτικό βασίλειο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον ακριβή στόχο των πυραύλων ή για τυχόν ζημιές και τραυματισμούς από την αναχαίτιση.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πλήγματα σε 20 ρωσικά πλοία

image_print

Σε νέα κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 20 ρωσικά πλοία, εκ των οποίων τα 17 ήταν δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων μη επανδρωμένων συστημάτων, Ρόμπερτ Μπρόβντι, ανέφερε μέσω Telegram ότι ανάμεσα στους στόχους βρίσκονταν επίσης δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου και ένα ρυμουλκό.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία συνέχισε τις επιθέσεις της σε ουκρανικές λιμενικές εγκαταστάσεις, υποστηρίζοντας ότι έπληξε τέσσερα πλοία που μετέφεραν φορτία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τηλεκατευθυνόμενα όπλα ακριβείας και επιθετικά drones στα λιμάνια της Οδησσού και του Τσορνομόρσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έπληξαν εγκαταστάσεις εκφόρτωσης καυσίμων και λιπαντικών, δεξαμενές αποθήκευσης, καθώς και τέσσερα πλοία στα λιμάνια Τσορνομόρσκ και Ντνίπρο Μπουχ.

Οι ισχυρισμοί των δύο πλευρών για την έκταση των πληγμάτων και τις ζημιές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

Στο Κίεβο η φον ντερ Λάιεν

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφθασε στο Κίεβο, ανακοινώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών και ουκρανικών αμυντικών βιομηχανιών.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να αυξηθεί και να επιταχυνθεί η παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ουκρανία φέρεται να εξασφάλισε εξαίρεση που θα της επιτρέψει να χρησιμοποιήσει μέρος ευρωπαϊκού δανείου για την αγορά κινεζικών εξαρτημάτων κατασκευής drones.

Η εξαίρεση φέρεται να αφορά μέρος δόσης ύψους 6 δισ. ευρώ. Η σχετική πληροφορία, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en