ΚΑΒΑΛΑ

“Οι προτάσεις της Καβάλας για τοΧωροταξικό είναι νίκη σε βάρος του λαϊκισμού και της αδράνειας”

“Οι προτάσεις της Καβάλας για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό είναι νίκη σε βάρος του λαϊκισμού και της αδράνειας”

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 απέδειξε πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η σοβαρή και αξιόπιστη διαβούλευση, η οποία πρέπει να στηρίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση.

Θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, τοπικοί φορείς και πολίτες διατύπωσαν απόψεις και κατέθεσαν προτάσεις που συμπλήρωσαν την εισήγηση του Δήμου Καβάλας σε αρκετά σημεία. Το κυριότερο όμως, έδωσαν την αίσθηση της συστράτευσης σε ένα κοινό σκοπό.

Σημαντική ωστόσο ήταν η αλλαγή στάσης της Δημάρχου και μερίδας της αντιπολίτευσης σε σχέση με την αντιμετώπιση προτάσεων του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού που υποβαθμίζουν τη θέση της Καβάλας. Ευτυχώς, αυτή τη φορά ο λαϊκισμός δεν επικράτησε τελικά.

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, από την πρώτη στιγμή και με αίσθημα ευθύνης, βρέθηκε απέναντι στην άποψη περί «αδικημένης και ριγμένης Καβάλας» και επισήμανε ότι η λύση δεν βρίσκεται σε μία «λαϊκιστικού τύπου» αντιδικία με άλλες πόλεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Τέτοιες πρακτικές:

  • αποδυναμώνουν το κοινό μέτωπο που πρέπει να έχουν όλες οι πόλεις της Περιφέρειάς μας απέναντι σε συμφέροντα που δρουν στο κεντρικό κράτος
  • καλύπτουν τις δικές μας παραλείψεις, ευθύνες και λάθη και τις «φορτώνουν» αποκλειστικά σε «εξωτερικούς εχθρούς».

Αντίθετα, παροτρύναμε συστηματικά τη Δημοτική Αρχή να βασιστεί στις δυνατότητες και στα αντικειμενικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, ώστε ο Δήμος μας να έχει επιχειρήματα, για να απαντήσει αποτελεσματικά στις μεθοδεύσεις που όντως υπάρχουν σε βάρος της Καβάλας και να διαπραγματευτεί τη θέση και τον ρόλο που της αξίζει.

Η Δήμαρχος Καβάλας διαθέτει πλέον διαμορφωμένες θέσεις, συγκεκριμένα επιχειρήματα και τη νομιμοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Οφείλει λοιπόν με αποφασιστικότητα και δυναμισμό να καταθέσει στην επικείμενη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ τις τεκμηριωμένες θέσεις μας απέναντι στις αστοχίες της προτεινόμενης μελέτης για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό και να καταστήσει σαφές ότι τα έργα προτεραιότητας του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version