ΘΑΣΟΣ

Οι πλοιοκτήτες “έβαλαν λουκέτο” στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου!

Οι δύο από τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις τοπικές πορθμειακές γραμμές, η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου (Α.Ν.Ε.Θ.) και η εταιρεία Thassos Ferries, ανακοίνωσαν ότι τροποποιούν το πρόγραμμα των δρομολογίων τους, λόγω της μειωμένης επιβατικής κίνησης. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου (Λιμένα) και αναστέλλουν τη λειτουργία της γραμμής Καβάλας-Πρίνου!

Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό εάν την τροποποίηση αυτή ενέκρινε το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο, που είναι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.). Πριν μερικές ημέρες, αν δεν κάνουμε λάθος, έγινε γνωστό ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες επρόκειτο να καταθέσουν σχετικό αίτημα, εγγράφως, προς το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, στο οποίο υπάγεται το Σ.Α.Σ. Γιατί υποβλήθηκε το αίτημα προς το Υπουργείο, αφού οι ναυτιλιακές εταιρείες προχώρησαν, μονομερώς, στην αλλαγή του εγκεκριμένου (από το Σ.Α.Σ.) δρομολογιακού προγράμματος και στην κατάργηση της σύνδεσης της πρωτεύουσας του Νομού με το νησί;

Συμφωνεί, επίσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας με την μονομερή, επαναλαμβάνουμε, απόφαση των ναυτιλιακών εταιρειών και, κυρίως, με την αναστολή των δρομολογίων στη μία από τις δύο τοπικές πορθμειακές γραμμές; Ο λιμενάρχης συνυπέγραψε το σχετικό αίτημα των διοικήσεων των ναυτιλιακών εταιρειών; Τα αναφέρουμε αυτά, διότι θεωρούμε σκανδαλώδη την πρωτοβουλία των πλοιοκτητών, οι οποίοι με πρόσχημα την λογική και αναμενόμενη μείωση της επιβατικής κίνησης, λόγω της έκτακτης κατάστασης με τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία λόγω κορονοϊού, βρήκαν την ευκαιρία να «βάλουν λουκέτο» σε μία πορθμειακή γραμμή!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει άμεση αντίδραση και διαμαρτυρία προς το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, από τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, τους δημάρχους Καβάλας-Θάσου, τους φορείς και τους τοπικούς συλλόγους. Διότι, η γραμμή Καβάλας-Πρίνου πρέπει να λειτουργεί και όχι να είναι δευτερευούσης σημασίας. Δυστυχώς, οι ναυτιλιακές εταιρείες πέτυχαν, όλα αυτά τα έτη, να αναγάγουν την γραμμή Κεραμωτής-Θάσου (Λιμένα) ως κύρια γραμμή, για τη σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα και την γραμμή Καβάλας-Πρίνου, που ήταν η βασική γραμμή σύνδεσης, ως υποκατάστατο.

Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν ανέστειλαν τα δρομολόγια στα πορθμεία της Κεραμωτής και του Λιμένα, για να λειτουργήσει μόνο η γραμμή Καβάλας-Πρίνου με τον ίδιο αριθμό δρομολογίων (τρία αν δεν κάνουμε λάθος); Έτσι, οι λιγοστοί κάτοικοι που θέλουν να μετακινηθούν, για σοβαρό λόγο, θα εξυπηρετούνται καλά και θα γίνεται κανονικά ο ανεφοδιασμός του νησιού.

Στην Καβάλα, λόγω των περιοριστικών μέτρων, έχει ελαττωθεί σημαντικά η κυκλοφορία των οχημάτων. Επομένως, τα βαρέα οχήματα που ταξιδεύουν προς και από το νησί της Θάσου, δεν θα έχουν δυσκολία στην κίνηση, ούτε θα προκαλέσουν πρόβλημα στην κίνηση των άλλων οχημάτων. Οι πολίτες, επίσης, θα έχουν άμεση πρόσβαση στην πόλη της Καβάλας και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο. Αναμένουμε την αντίδραση των τοπικών φορέων.

k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version