Quantcast
Connect with us

ΛΗΜΝΟΣ

Οι οπτικές ίνες ήρθαν Λήμνο

Δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς ξεκίνησε να υλοποιεί ο ΟΤΕ στη Λήμνο προσφέροντας στους συνδρομητές πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες 30 ή 50 Mbps.

Η ανάπτυξη του δικτύου έχει ολοκληρωθεί ήδη στην πόλη της Μύρινας και τις τελευταίες ημέρες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα χωριά του Κορννού και της Ατσικής και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Το νέο δίκτυο VDSL2 ακολουθεί την αρχιτεκτονική FTTC (Fiber to the Cabinet Οπτικές ίνες έως τον κατανεμητή). Αυτό σημαίνει ότι οι οπτικές ίνες αντικαθιστούν το χάλκινο καλώδιο από το κέντρο κάθε περιοχής έως τους κατανεμητές -τα γνωστά «καφάο».

Για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον και όπου αυτό είναι εφικτό, ο ΟΤΕ σχεδιάζει και λύσεις της αρχιτεκτονικής FTTB (Fiber to the Building), στην οποία οι οπτικές ίνες φθάνουν έως το κτίριο.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι ταχύτητες στο κατέβασμα θα είναι 30 ή 50 Megabit/sec και 2,5 έως 5 Mbps στο ανέβασμα.

Πηγή: limnosfm100.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κάθοδος των τρακτέρ στην Μύρινα της Λήμνου

*Ανταπόκριση από Λήμνο, Δέσποινα Βασιλειάδου

Πορεία με τρακτέρ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024 οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου.

Τα τρακτέρ επισκέφτηκαν αρχικά το Δημαρχείο όπου συνάντησαν την Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Δημότη και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα – Ελπίδα Διαματάρη και στην συνέχεια βρέθηκαν στο Επαρχείο της Λήμνου εκεί όπου είχαν σύντομη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων Άγγελος Βλάττα-Λαμπρινό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λήμνος μετράει τις πληγές της μετά την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που έπληξε τη Λήμνο κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και συνοδεύτηκε από πολύ έντομα φαινόμενα, καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους και ταυτόχρονη χαλαζόπτωση, υποχώρησε και άρχισαν να ξεδιπλώνονται τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμα της.

Έπληξε κυρίως το δυτικό μέρος του νησιού, όπου έπεσαν όπως μας δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Βασίλης Αρχοντίδης, 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en