ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κλινικές καταγγέλλουν καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ

Καθυστερήσεις και ολιγωρίες στην αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΚ, οι οφειλές αυτές υφίστανται από το 2007 έως και σήμερα και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, και τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, οι οφειλές δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί.

“Την ίδια στιγμή, το ποσό του 1,5 δις ευρώ που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα να κατευθυνθεί στην αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας – με καταληκτική ημερομηνία απορρόφησης την 31/12/2013 – δεν αξιοποιήθηκε όπως προβλεπόταν για τους ιδιώτες παρόχους υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ επισημαίνουν ακόμη την έλλειψη επικοινωνίας σε ένα κρίσιμο θέμα του κλάδου, που αφορά τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ και την ενημέρωση του κλάδου των κλινικών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Οργανισμού. “Το στοιχείο αυτό είναι ένα επιπλέον ενδεικτικό σημείο της έλλειψης οργάνωσης και συντονισμού και της αδυναμίας εφαρμογής των αποφάσεων της πολιτείας, με μόνιμα θύματα τους ιδιώτες παρόχους. Αντιμετωπίζοντας αυτήν την πραγματικότητα, ο ΣΕΚ, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, να καταγγείλει την αφερεγγυότητα των αρμοδίων» καταλήγει ο Σύνδεσμος.

 

Πηγή: arouraios.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version