Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Καβαλιώτες προπονητές της Α` Εθνικής και Super League

Βασίλης Δανιήλ: Είναι ο πιο επιτυχημένος Καβαλιώτης προπονητής. Το βιογραφικό του τα λέει όλα.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ομάδα της πόλης που γεννήθηκε, την Καβάλα (1979-1982), για να ακολουθήσουν η Καστοριά (1982-1983) και ο Απόλλων Καλαμαριάς (1984-1986 και 1992).

Το φθινόπωρο του 1986 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Τη δεύτερη χρονιά του στον αθηναϊκό σύλλογο κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1987-88 αποκλείοντας, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη Γιουβέντους.

Στον Παναθηναϊκό κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών προπονητή με 106 νίκες σε 161 αγώνες, οι οποίες σημειώθηκαν σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους (1986-1988, 1990-1992 και 1997-1999). Με τους «πράσινους» κατέκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 1990-91, αλλά και το κύπελλο της ίδιας περιόδου, πραγματοποιώντας το «νταμπλ».

Άξιο αναφοράς είναι και το πέρασμά του από τον πάγκο της Ξάνθης, σε τρεις διαφορετικές περιόδους (1992-1993, 1995 και 2012), όπου έχει απολογισμό 17 νίκες, 18 ισοπαλίες και 22 ήττες. Σε επίπεδο Α΄ Εθνικής έχει εργαστεί επίσης στον Ολυμπιακό Βόλου (1988-1990), τη Λάρισα (1994-1995) και τον Πανηλειακό (1996-1997).

Το 2010 επέστρεψε στην Ξάνθη σε διοικητικό πόστο και σήμερα είναι τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 και μετά από 11 χρόνια αποχής από την ενεργό προπονητική, ανέλαβε προσωρινά υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας αντικαθιστώντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Τη διετία 1999-2001 ο Βασίλης Δανιήλ ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας. Σε 30 αγώνες είχε απολογισμό 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες (τέρματα 46-34


Νίκος Καραγεωργίου: Στον ΑΟΚ αγωνίστηκε από το 1981 έως το 1985 και μετά πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Μέχρι τώρα δεν έχει καθίσει στον πάγκο του.

Ο Νίκος Καραγεωργίου ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του την περίοδο 1999-2000, μετά την 25η αγωνιστική, όταν πήρε τη θέση του Βαγγέλη Βλάχου στην τεχνική ηγεσία της Skoda Ξάνθης, ενώ παράλληλα ήταν και παίκτης της ακριτικής ομάδας.

Την περίοδο 2001-02, μετά την παραίτηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, κλήθηκε να αναλάβει για δεύτερη φορά τον σύλλογο, καθώς μέχρι τότε διατελούσε χρέη γενικού διευθυντή στην ακριτική ΠΑΕ, επιτυγχάνοντας την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Απομακρύνθηκε το καλοκαίρι του 2004 και τη θέση του πήρε ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Τον Φεβρουάριο του 2005 δέχθηκε κρούση από τον ΠΑΟΚ, αλλά απομακρύνθηκε από τον “Δικέφαλο του Βορρά” τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.  Τον Φεβρουάριο του 2006 ανέλαβε τον Εργοτέλη στον οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος της περιόδου 2011-12. Λίγο καιρό αργότερα ανέλαβε ως προπονητής την ομάδα του Παναιτωλικού και το 2013 ανέλαβε αρχικά (για τρίτη φορά στην προπονητική του καριέρα) τη Skoda Ξάνθη[2] και στη συνέχεια τον Λεβαδειακό, από τον οποίο αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2014.[4]

Τον Απρίλιο του 2014 βρέθηκε στην Κύπρο αναλαμβάνοντας την Ένωσις Νέων Παραλιμνίου, αποχώρησε όμως τον Νοέμβριο του 2015. Έναν περίπου μήνα αργότερα, τον Δεκέμβριο, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος (2015-16) ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καλλονής

Με την Καλλονή εργάστηκε στον Λεβαδειακό και πρόσφατα επέστρεψε στον πάγκο της Ξάνθης μετά από 7 χρόνια.


Παύλος Δερμιτζάκης: Ο προπονητής  του ΑΟΚ τα δυο τελευταία χρόνια. Οδήγησε την ομάδα από τη Γ` Εθνική στην FL.

Την προπονητική του καριέρα ο Παύλος Δερμιτζάκης την ξεκίνησε στον Εργοτέλη (Δ’ εθνική) την περίοδο 2001–02 διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Μύρωνα Σηφάκη, καταφέρνοντας να κερδίσει για την ομάδα την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Συνέχισε σε μία άλλη ομάδα του Ηρακλείου, τον Ατσαλένιο, τον οποίο επίσης ανέβασε από την Δ’ στην Γ΄ Εθνική.

Τελικά πέτυχε την άνοδο με τον Διαγόρα από την Γ΄ Εθνική στην Β΄ Εθνική την περίοδο 2007–08, διατηρώντας και πάλι το αήττητο της έδρας για την ομάδα της Ρόδου. Συνέχισε στη Β΄ Εθνική με τον Διαγόρα, όμως στις 30 Νοεμβρίου 2009παραιτήθηκε από τον πάγκο της ομάδας και τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τον ήδη υποβιβασμένο και χωρίς νίκη στη Super League Πανθρακικό, αντικαθιστώντας τον Αλμπέρ Καρτιέ και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βελτιώσει την ομάδα και να πετύχει τις πρώτες νίκες της στο πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι του 2010 το όνομα του ακούστηκε για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως αρχικά επέλεξε για τεχνικό τον Ιταλό Μάριο Μπερέτα. Όταν ο τελευταίος απομακρύνθηκε μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε τελικά την τεχνική ηγεσία, όμως στις 16 Οκτωβρίου του ίδιου έτους απομακρύνθηκε λόγω των τριών συνεχόμενων ηττών από Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

Τον Ιανουάριο του 2011 ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, όμως η συνεργασία του με τον αρκαδικό σύλλογο λύθηκε έπειτα από πέντε μήνες.

Στις 31 Οκτωβρίου 2012 ανέλαβε εκ νέου την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού στη Super League σε μια δύσκολη καμπή για την ομάδα, η οποία είχε μόλις 6 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές, την οδήγησε ωστόσο όχι μόνο στην αποφυγή του υποβιβασμού αλλά και στην κατάληψη της καλύτερης θέσης στην μέχρι τότε ιστορία της. Κατάφερε μάλιστα να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Το 2013 είχε ένα πέρασμα από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 βρέθηκε στον πάγκο του Εργοτέλη, του συλλόγου στον οποίο ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία, αποχώρησε όμως τρεις μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Τον Ιανουάριο του 2015 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τη Λαμία, θέση από την οποία αποχώρησε στα τέλη Μαρτίου του ίδιου έτους.


Χρήστος Τερζανίδης: Μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ (μεταγραφή από τον Ορφέα Ελ), Παναθηναϊκό, Εθνική Ελλάδας.

Σαν προπονητής ήρθε στον ΑΟΚ της Α` Εθνικής την περίοδο 1994-1995 αντικαθιστώντας τον Βούλγαρο Μπαρζόφ. Εργάστηκε και σ άλλες ομάδες όπως ο Μακεδονικός, ο Ιάλυσος κτλ.


Γιώργος Γεωργιάδης: Δεν αγωνίστηκε στον ΑΟΚ. Από τον Κεραυνό Κρηνίδων η πρώτη του μεταγραφή ήταν στη Δόξα Δράμας.

Την περίοδο 2008-09 εκτέλεσε χρέη σκάουτερ του ΠΑΟΚ και παράλληλα ανέλαβε προπονητής της ομάδας Νέων του συλλόγου. Τον Ιούλιο του 2009 υπήρξε μαζί με τον Κώστα Τσάνα τεχνικό δίδυμο της εθνικής Νέων, για να συνεχίσει την επόμενη χρονιά στην εθνική Ελπίδων.

Το 2012 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ εκτελώντας χρέη τεχνικού διευθυντή, ενώ το 2013 βρέθηκε προσωρινά στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου αντικαθιστώντας τον Γιώργο Δώνη, με την έναρξη όμως της περιόδου 2013-14 ανέλαβε και πάλι καθήκοντα τεχνικού διευθυντή. Τον Μάρτιο του 2014 επανήλθε στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ αντί του Χουμπ Στέφενς, κάτι που επαναλήφθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ακριβώς έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2015) όταν αντικατέστησε τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Το καλοκαίρι του 2015 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βέροιας, θέση από την οποία αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2016. Την επόμενη περίοδο (2016-17) ανέλαβε τα Τρίκαλα  αποχωρώντας μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2017.


Στέλιος Κατρακυλάκης:  Σε επίπεδο Α` Εθνικής ως προπονητής εργάστηκε στον ΑΟΚ την περίοδο 1997-1998 για 3 παιχνίδια όταν διαδέχτηκε τον Κώστα Ιωσηφίδη ενώ στη συνέχεια παραχώρησε τη θέση του στο Νίκο Γκουλή.

Επίσης στη Σουπερ Λιγκ εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στην Ξάνθη για 2 αγωνιστικές το 2009 όταν είχε αντικαταστήσει τον Γιάννη Μαντζουράκη.  Επίσης έχει εργαστεί σε πολλές άλλες ομάδες κυρίως του νομού μας: Ορφέας Ελ, Ηρακλής Καβάλας, Βυζάντιο, Ηρακλείτσα, Κεραυνό Κρηνίδων,  Μ. Α Ορφανίου, Ελπίδες. Ακόμη διετέλεσε και προπονητής στη Δόξα Δράμας.


Νίκος Καραμπετάκης: Ο Νίκος Καραμπετάκης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Α. Ε. Πιερέων, ομάδα Δ’ Εθνικής του Νόμου Καβάλας.

Στη συνέχεια εργάστηκε κατά σειρά: σε Άρη Ακροποτάμου, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ’ Εθνική, Νέστο Χρυσούπολης, με τον οποίο κατέκτησε πρωτάθλημα και άνοδο στην Γ Εθνική, αλλά και Κύπελλο της Ε. Π. Σ. Καβάλας, Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, Super Cup!

Επόμενος σταθμός του ήταν ο Ηρακλής, ως βοηθός του Νίκου Παπαδόπουλου για δύο χρόνια, πρώτα στη Football League και μετά στη Super League.

Στη συνέχεια, πάλι ως πρώτος προπονητής, ακολούθησε η Δόξα Δράμας στη Γ’ Εθνική και ο Αγροτικός Αστέρας στη Football League. Με τον Νίκο Παπαδόπουλο συνεργάστηκαν και πάλι στον Ο. Φ. Η στον πάγκο του οποίου κάθισε και ως πρώτος προπονητής σε τέσσερα παιχνίδια της Super League, ενώ ήταν και συνεργάτης του Χάιμε Βέρα στην συνέχεια. Στο φετινό πρωτάθλημα της Football League κάθισε στον πάγκο του Ιάλυσου Ρόδου και της Τρίγλιας.

Πηγή άρθου: proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ολυμπιακής σκοποβολής | Βραβεία και διακρίσεις για τους αθλητές

Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαΐου 2024 στο σκοπευτήριο του Δρακοντίου Λαγκαδά, έγινε αγώνας ΑΒΓ κατηγορίας, του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ολυμπιακής σκοποβολής σκητ, στον οποίον συμμετείχανε συνολικά πέντε (5) αθλητές μας, οι οποίοι διακρίθηκαν στις κατηγορίες τους, με νίκες, μετάλλια, βαθμούς και με συλλογική επιτυχία, την πρωτιά, σε αριθμητική συμμετοχή αθλητών του ίδιου συλλόγου στον αγώνα.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα εξής παρακάτω :

Α κατηγορία :

3ος νικητής Βαβάκας Δημήτρης χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 111/125 & 7 βαθμούς. 

5ος Κουταλιάγκας Σοφοκλής με επίδοση 109/125 & 5 βαθμούς.

Β κατηγορία :

2ος νικητής Δαμιανός Παναγιώτης ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 99/125 & 9 βαθμούς.

6ος Απόστολος Κεφαλάς με επίδοση 88/125 & 4 βαθμούς.

7ος Δαμιανός Δημήτρης με επίδοση 83/125 & 3 βαθμούς.

Η αγωνιστική προσπάθεια όλων των αθλητών του συλλόγου μας, ανελλιπώς και άκαμπτη συνεχίζεται.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρά-Ταεκβοντό | Δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Ακόμη ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά χρώματος αργυρού, κατέκτησε στην αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παρά Ταεκβοντό  («European Para taekwondo Championships»), που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, η  ελληνική αποστολή.

Δύο βάθρα για τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, καθώς μετά το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε η Χριστίνα Γκέντζου, χθες (Σάββατο 11/5), στην κατηγορία Κ44 στα – 65κ., σήμερα (Κυριακή, 12/5) τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, η Ελένη Παπασταματοπούλου στην ίδια κατηγορία Κ44 στα + 65κ, ανέβηκε και αυτή στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Παπασταματοπούλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στο European Qualification Tournament και την πρόκρισή της,  στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, του Παρισιού, κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αν και αγωνίστηκε με διάστρεμμα στον αστράγαλο. Επικράτησε αρχικά της Γιελένα Ράσιτς, από τη διοργανώτρια Σερβία με 13-11 και στον ημιτελικό επικράτησε εύκολα με 11-5 της Ισπανίδας Ντάλα Μορένο, η οποία «μοιράστηκε» το χάλκινο μετάλλιο με τη Μαροκινή Ράτζα Ακερμας.

Στον τελικό όντας με το πρόβλημα τραυματισμού, με αντίπαλο την «αργυρή» παρά-ολυμπιονίκη (στα +58κ. στο Τόκιο) Έιμι Τρουσντέιλ, από τη Μ. Βρετανία, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το χρυσό στις λεπτομέρειες και τελικά πήρε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Μαζί με τις δύο «χρυσές» πρωταθλήτριες στην πρωτεύουσα της Σερβίας ήταν ο προπονητής Βασίλης Ζήκος και η trainer Ευαγγελία Βαγγέλογλου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Conference League: Σύσκεψη για το σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για τον τελικό στο Opap Arena τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί να γίνει η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας στο OPAP Arena, ενόψει του τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.
Η σύσκεψη θα γίνει υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και θα πάρουν μέρος ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν. Παρόντες θα είναι και οι υπεύθυνοι της UEFA. Μάλιστα, η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη ανεβάσει ειδική σελίδα στην οποία αναρτώνται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τον τελικό και ενημερώνεται συνεχώς

Βασικό κεφάλαιο στο site του τελικού αποτελεί το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί, το OPAP Arena, περιλαμβάνονται πληροφορίες για όσους θέλουν να ταξιδεύσουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, για τα μέσα μεταφοράς, τις εκδηλώσεις για τους φιλάθλους και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στην Αθήνα, όπως και χρηστικές πληροφορίες για άτομα με αναπηρία.  Όλος ο σχεδιασμός έχει επίκεντρο το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ καμία σκέψη δεν υπάρχει για αλλαγή της έδρας του μεγάλου τελικού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en