ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι ηρωικές γυναίκες των προσφύγων | Μάνες με νεογνά δίχως τον πατέρα τους

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των γυναικών προσφύγων στη Νέα Καρβάλη. Οι γυναίκες που με περίσσιο θάρρος αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση προσπαθώντας ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να τα οδηγήσουν σε ένα τόπο πραγματικά ασφαλή, μακριά από τη φρίκη του πολέμου. Αυτή εδώ η γυναίκα κρατά το νεογγένητο μωρό στην αγκαλιά της, ένα μωρό που δεν έχει δει ποτέ τον πατέρα του καθώς εκείνος βρίσκεται ήδη στην Γερμανία. Είναι η κραυγή απελπισίας μίας μανας που ενώ κρατά το θαύμα της ζωής στα χέρια της βλέπει την ζωή αυτού του νεογνού να βαλτώνει στη χώρα μας.

Τούτη εδώ η ηλικιωμένη γυναίκα, έχει μείνει μόνη της. Ψάχνει για τον γιο της που πρόλαβε και έφθασε στην Γερμανία. Ζητά να τον συναντήσει, και αν αυτό δεν γίνεται μας λέει ας μας στείλουν πίσω στα σπίτια μας.

Αυτή εδώ η μάνα είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα χωρισμένης οικογένειας σε διαφορετικές χώρες. Ο άντρας της, τα αδέρφια της και 4 από τα παιδιά της είναι στην Γερμανία ενώ η ίδια παγιδεύτηκε στην Ελλάδα με τα δύο της παιδιά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version