Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι δύο “ύποπτες” offshore του Γιώργου Καρατζαφέρη | Οι δικαστικές αρχές ψάχνουν έμβασμα 1.6 εκατ. ευρώ

Με τίτλο: «Ψάχνουν δύο offshore του Καρατζαφέρη» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει εμβάσματα «ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων».

Η Realnews σημειώνει: «H Catalina Ltd και η Homeric είναι οι δυο εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα, για τις οποίες ο εισαγγελέας ζήτησε με έγγραφό του προς τη Βουλή να ενημερωθεί εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ».


Τι απαντά ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας στο δημοσίευμα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και “έχουν γνώσιν οι φύλακες”.

 

Κλειστή η πόρτα της Ν.Δ για τον Καρατζαφέρη

Κλειστή παραμένει η πόρτα της Νέας Δημοκρατίας για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη επιβεβαιώνουν γαλάζιες πηγές.

Οι πληροφορίες πως ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του κ.Καρατζαφέρη σε σκάνδαλο εξοπλιστικών γύρω από την εξαγορά ελικοπτέρων Super Puma με τον αρμόδιο εισαγγελέα να ζητά ενημέρωση από τη Βουλή ως προς το εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει συμπεριλάβει στο πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες στην Καραϊβική, έφεραν σε δύσκολη θέση όσους είχαν ανοίξει ζήτημα επαναπροσέγγισης του κ.Καρατζαφέρη με τη Ν.Δ, καθώς παρόλο που δεν μπορεί βεβαίως κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα της έρευνας, υπάρχει ζήτημα σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων.

Υπέρ της επιστροφής Καρατζαφέρη στη Ν.Δ είχαν ταχθεί με δημόσιες δηλώσεις τους οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, ενώ αντίθετη άποψη φέρονται να είχαν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρουσία χιλιάδων πιστών η περιφορά του Επιταφίου στην Κομοτηνή

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η συνάντηση των Επιταφίων από πέντε ενορίες στο Ηρώο Κομοτηνής.

Παρά τη βροχή, πλήθος πιστών ακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής κατά την κορύφωση του θείου δράματος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ περίπου στις 9:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά του στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στο Ηρώο Κομοτηνής.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και στην περιφορά, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νίκος Ευκαρπίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει, στο μεταξύ, στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Για το σκοπό αυτό μετέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY express θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στολισμός επιταφίου στους Ιερούς Ναούς της Καβάλας

Από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαϊου στολίζονται οι επιτάφιοι σε όλους του Ιερούς Ναούς της Καβάλας.

Δείτε φωτογραφίες με τον στολισμό σε κάθε ναό :

Αγία Βαρβάρα

Τίμιος Σταυρός

Άγιος Παύλος

Προφήτης Ηλίας

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en