ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δράστες της δολοφονίας του Τρ. Κουκούδη καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη

Με την επιβολή των καταδικαστικών ποινών στους κατηγορουμένους «έπεσε η αυλαία» της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του αείμνηστου δημάρχου Παγγαίου, Τριαντάφυλλου Κουκούδη, από τους τότε υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, Σ. Σαλτουρίδη και Ι. Μόνο, πλησίον των παιδικών εξοχών της Νέας Περάμου. Το πτώμα του δημάρχου βρέθηκε κλεισμένο στο χώρο των αποσκευών Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες σε κοντινή παραλία της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών στην «παραλιακή Εγνατία οδό». Το περιστατικό συνέβη το 2009 και ήταν η «κορύφωση» της αντιπαράθεσης μεταξύ του Τρ. Κουκούδη και των δημοτικών υπαλλήλων, για την υπεξαίρεση ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από το ταμείο του Δήμου.

Στη δίκη, που διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, οι μάρτυρες ξεπέρασαν τους τριάντα. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η μητέρα και ο αδελφός του θύματος «ξέσπασαν» εναντίον των κατηγορουμένων και το προεδρείο αναγκάστηκε να τους απομακρύνει από την αίθουσα. Στις απολογίες τους, αμφότεροι οι δράστες δήλωσαν μεταμέλεια για την πράξη τους και επιχείρησαν να ελαφρύνουν τη θέση τους, ισχυριζόμενοι ότι οδηγήθηκαν στην ανθρωποκτονία, επειδή το θύμα τους εκβίαζε πως θα αποκαλύψει την υπεξαίρεση των χρημάτων.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή τους, δίχως ελαφρυντικό. Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στους δύο βασικούς κατηγορούμενους την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ ο συνεργός τους, Ν. Κουτζικάρης, ο οποίος τους προμήθευσε το όπλο της ανθρωποκτονίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δεκαεπτά ετών. Την πολιτική αγωγή εκπροσώπησε ο Καβαλιώτης δικηγόρος, Χρυσόστομος Βελάκης και την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι δικηγόροι, Στέργιος Γιαλάογλου από την Ξάνθη, Χάρης Σύψας από την Αθήνα, Λίτσα Παρασχάκη από την Κομοτηνή.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version