Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Θεσσαλονίκη με σειρά εκδηλώσεων

Γιορτάζουν την 25η επέτειο του Ελληνικού Τμήματος.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γιορτάζουν την 25η επέτειο του Ελληνικού Τμήματος και επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 15 Μαΐου για μια εβδομάδα εκδηλώσεων (έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, ενημερωτική συνάντηση για συμμετοχή σε αποστολή) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2Α), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του, το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θυμάται τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του και μοιράζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τις «στιγμές αλήθειας» των ανθρώπων που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν αυτή την ιστορία στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Φωτογραφικά πορτρέτα των «πρωταγωνιστών» της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα∙ εικόνες έντονες που αποτυπώνουν τον ανθρώπινο πόνο αλλά και την προσπάθεια για την ανακούφισή του∙ ιστορίες γεμάτες ευαισθησία και αλληλεγγύη που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο∙ γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή διαφορετικών ανθρώπων, ξένοι που ήρθαν κοντά για μια στιγμή και η μοίρα τους άλλαξε για πάντα.

«Από το 1990 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Τμήμα μέχρι σήμερα, εκατοντάδες Έλληνες “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή των ανθρωπιστικών κρίσεων, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που από την αρχή της πορείας μας στην Ελλάδα έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο έργο της οργάνωσης», αναφέρει η Μαριέττα Προβοπούλου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Η επέτειος των 25 χρόνων μας δίνει την ευκαιρία να επισκεφθούμε και πάλι τη Θεσσαλονίκη και να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο στην πόλη αναφορικά με την ανθρωπιστική δράση και μάλιστα σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική συγκυρία που βιώνουμε όλοι».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, λήγει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Έως τώρα έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 35.000 αιτήσεις.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες μέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Και στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα φέτος ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα Άτομα με Αναπηρία και τους μονογονείς, ενώ για πρώτη φορά μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία 2 χρόνια αλλά δεν έλαβαν επιταγή. 

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων παιδιών, οι οποίοι είναι: 

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή 
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 1.1.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή 
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. 

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο (μετά το πρώτο).

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Σύλληψη αλλοδαπού με κλεμμένο φορτηγό από τη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη την Τρίτη 7-5-2024 το πρωί σε περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή την 14-9-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 19-9-2023 στην ίδια Υπηρεσία.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και το ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

evros24.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κοινωνικός τουρισμός 2024» | Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους οι δικαιούχοι οι οποίοι πήραν το 2023 επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Τα εν λόγω άτομα μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ παράλληλα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρόγραμμα για την περίοδο 24 – 25, η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη Μαΐου.

Τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι δικαιούχοι προτίμησαν ως προορισμούς τον Νότιο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια αλλά και τα Ιωάννινα.

«Κοινωνικός τουρισμός 2024»: Τι ισχύει για το άνοιγμα της πλατφόρμας

  • Εντός Μαΐου μέσω gov.gr
  • Βρείτε τη δημόσια υπηρεσία που θέλετε μέσω Gov.gr
  • Βρείτε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των Υπουργείων, Φορέων, Ανεξάρτητων Αρχών και Περιφερειών, εύκολα και γρήγορα στο gov.gr, με κωδικούς Taxisnet
  • Διάρκεια προγράμματος: 1/7/2024 έως 31/7/2025
  • Δικαιούχοι: εργαζόμενοι και άνεργοι

Εξαργύρωση περσινών voucher έως 30/6/2024

  • Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την επιταγή -> κινδυνεύουν να αποκλειστούν για τα επόμενα 2 χρόνια
  • Εκτός: όσοι έλαβαν voucher πέρυσι (εξαιρούνται ΑμεΑ)

«Κοινωνικός Τουρισμός 2024»: Οι παροχές

Επιδοτεί έως και 100% διαμονή σε τουριστικά καταλύματα

  • Από 1-6 διανυκτερεύσεις
  • Έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε: Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω
  • Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε: Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια:

  • δωρεάν για άτομα με αναπηρία
  • συμμετοχή 20% οι πολύτεκνοι
  • συμμετοχή 25% οι υπόλοιποι

«Κοινωνικός Τουρισμός»: Το εισόδημα των δικαιούχων

  • Έως 30.000 ευρώ για όλους

Για μακροχρόνια ανέργους:

  • άγαμους: έως 16.000 ευρώ
  • έγγαμους: έως 24.000 ευρώ (+ 3.000 ευρώ / παιδί)

Οι δημοφιλέστερες περιφερειακές ενότητες:

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en