Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Οι βασανιστικές ώρες της Ανθής στα χέρια του συζύγου της πριν το θάνατο

Συγκλονιστικές είναι οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η Ανθή, μητέρα τριών παιδιών, από τα χέρια του συζύγου της.

Ταυτόχρονα να σημειωθεί ότι προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου ζήτησε κι έλαβε ο 40χρονος Τ.T, που, όπως αποκαλύφθηκε, το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου δολοφόνησε τη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου, θάβοντας στη συνέχεια το πτώμα της σε χωράφι ιδιοκτησίας του στον Βελβεντό Κοζάνης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αναφέρεται και στο πιστοποιητικό θανάτου της άτυχης 37χρονης, ο 40χρονος αφού χτύπησε βάναυσα τη σύζυγό του στη συνέχεια την έπνιξε.

Με βάση τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε, ο θάνατος της Ανθής οφείλεται σε «πνιγμονή συνεπεία απόφραξης των αναπνευστικών οδών», ενώ το θύμα έφερε και θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου, το οποίο προηγήθηκε του πνιγμού.

Το τραύμα δείχνει ότι ο δράστης επιδίωκε πιθανότατα να αναισθητοποιήσει την άτυχη γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πάλης τους προσπάθησε να αμυνθεί, προκαλώντας εκδορές στο σώμα του 40χρονου, κάτι που ο ίδιος απέδωσε στις εργασίες για το κλάδεμα.

Επίσης, εντοπίστηκαν πολλαπλές εκχυμώσεις στο πρόσωπο της 37χρονης και συγκεκριμένα στην περιοχή των οφθαλμών, στα ζυγωματικά και στο άνω και κάτω χείλος.

Τραγικό της συγκλονιστικής υπόθεσης το γεγονός ότι η Ανθή δεχόταν τα απανωτά χτυπήματα από τον άντρα της την ώρα που τα τρία τους παιδιά (ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο δίδυμα εξάχρονα κορίτσια) κοιμόντουσαν σε διπλανά δωμάτια.

 

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Βούλα Σαββίδου, μετά τη μάχη μέσα στο δωμάτιο ο σύζυγος την έπνιξε είτε με μαξιλάρι, είτε με μεγάλη πίεση με τα χέρια του.

Μάλιστα η δικηγόρος μιλώντας στην Espresso ανέφερε ότι «η Ανθή ζούσε καταπιεσμένη. Ο σύζυγός της δεν της έδινε χρήματα και δεν την άφηνε να δουλέψει. Τα πεθερικά της δεν της μιλούσαν. Η αδελφή της μου είπε ότι ίσως να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση γιατί δεν ήθελε πια να έχει ερωτική επαφή μαζί του».

Οι λεπτομέρειες για το φρικιαστικό έγκλημα, αλλά και η κυνική ομολογία του δράστη σοκάρουν, ενώ νέα διάσταση δίνουν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση της άτυχης 37χρονης μητέρας τριών παιδιών. Ο συζυγοκτόνος ομολόγησε στον εισαγγελέα την αποτρόπαια πράξη του. Όπως είπε, έπνιξε το βράδυ του Σαββάτου τη σύζυγό του επειδή του ζητούσε επιτακτικά να χωρίσουν.

«Από το καλοκαίρι που έλεγε συνεχώς ότι θέλει να χωρίσουμε. Ήθελε να πάρει τα παιδιά και να φύγει. Μου το ξαναείπε εκείνο το βράδυ. Μαλώσαμε. Θόλωσα. Την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα. Μόλις κατάλαβα ότι είναι νεκρή την πήρα αγκαλιά, την τύλιξα σε μια κουβέρτα και την κατέβασα από την εσωτερική σκάλα στο γκαράζ. Την έβαλα στο αυτοκίνητο, την μετέφερα στο χωράφι και την έθαψα», φέρεται να είπε ο δράστης, ο οποίος όχι μόνο δήλωσε ο ίδιος την εξαφάνιση της συζύγου του, αλλά συμμετείχε στις έρευνες της αστυνομίας, αναζητώντας την εναγωνίως και ανησυχώντας για την τύχη της, όπως περιέγραφε ο ίδιος μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, καθώς έπεφτε εξαρχής σε αντιφάσεις. Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν οι πατερίτσες που χρησιμοποιούσε η 37χρονη, η οποία είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι, το κινητό της τηλέφωνο, αλλά και τα γυαλιά μυωπίας της. Επίσης, ο δράστης είχε αμυχές στο πρόσωπο, οι οποίες ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν από κλαδιά δέντρου στο χωράφι του. Ο δράστης “έσπασε” όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο χωράφι όπου είχε θάψει τη σύζυγό του, ομολογώντας μετά από τέσσερις ημέρες το φρικτό έγκλημα.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κηφισιά | Ξέχασαν αγόρι 4,5 ετών σε σχολικό για έξι ώρες – Δύο συλλήψεις

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, της συνοδού και του ιδιοκτήτη της εταιρείας των οχημάτων που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι άφησαν ένα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο.

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού προχώρησε στην υποβολή καταγγελίας για το περιστατικό.

Οπως κατήγγειλε ο πατέρας του, παρέδωσε τον γιο του στο σχολικό, για τη μεταφορά του στο 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς. Εκεί, ανακάλυψαν κατά τις μεσημεριανές ώρες ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο.

Από το νηπιαγωγείο κάλεσαν τους γονείς για να τους ενημερώσουν πως το παιδί δεν είχε δώσει το «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το παιδί είχε αποκοιμηθεί στα πίσω καθίσματα, όπου και εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Το αγοράκι φέρεται να έμεινε μέσα στο λεωφορείο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου όπως και η συνοδηγός.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (8-5-2024) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν. 

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα ο τρίτος διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο, μεταξύ των εμπορευμάτων, δεκαοχτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

«Αστυνομικοί δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα σε καταγγελίες πολιτών»

Προβληματισμός επικρατεί στις ανώτερες τάξεις της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες πολιτών ότι αστυνομικοί του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα, για να τους εξυπηρετήσουν.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία σημειώνει πως η ηγεσία της ΕΛΑΣ έστειλε έγγραφο με συστάσεις, μετά τις αναφορές πολιτών για περιστατικά βίας, που προσπάθησαν να τα καταγγείλουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είτε δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα είτε τους άφηναν για αρκετή ώρα στην αναμονή, με τις περισσότερες καταγγελίες να είναι αρκετά πρόσφατες, ειδικότερα μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, στους Αγίους Αναργύρους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η ηγεσία της ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να κάνει σύσταση –την 1η Μαΐου– στους αστυνομικούς, ζητώντας τους το αυτονόητο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en