Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στον ανασχηματισμό Σαμαρά

«Κυβέρνηση τοποτηρητής των δανειστών»
ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, κατηγορώντας την μάλιστα ότι «προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών».

«Κανείς δεν πιστεύει πως ο σημερινός ανασχηματισμός θα επηρεάσει, έστω και κατ’ ελάχιστο, την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά» αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση, συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει».

«Το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε προ ημερών ο κ. Σόιμπλε, “καμιά σκέψη για χαλάρωση”. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι οι ανέξοδοι ανασχηματισμοί, αλλά μια κυβέρνηση που θα πάψει να είναι τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών» καταλήγει.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Για ανακύκλωση γνωστών και αποτυχημένων στελεχών που αποδεικνύει το αδιέξοδο του παλαιοκομματικού συστήματος μιλά ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Μια κυβέρνηση για τα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα και όχι για λύσεις. Η ανακύκλωση γνωστών και αποτυχημένων, σε πολλές περιπτώσεις, στελεχών αποδεικνύει το αδιέξοδο του παλαιοκομματικού συστήματος.
Η χώρα για να σωθεί πρέπει να φύγει μπροστά αλλά οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποδεικνύονται απλοί ισορροπιστές, δέσμιοι του παρελθόντος τους και τελικά λάτρεις της ακινησίας.»

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ
Ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρει σε «άτυπο σχόλιο», το ΠΑΣΟΚ διατήρησε την αναλογία της συμμετοχής του στο νέο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να υπολογίζεται η παρουσία του κ. Βενιζέλου.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται, διατηρεί σε επίπεδο υπουργού τα υπουργεία Εξωτερικών (Βενιζέλος ), Περιβάλλοντος (Γ.Μανιάτης) και Υποδομών (Μ.Χρυσοχοϊδης) και αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας με τον συνεργαζόμενο μέσω της «Ελιάς» Ανδρέα Λοβέρδο).

Επίσης, αντί του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει τώρα τη θέση του αναπληρωτή υπουργού (Π.Κουκουλόπουλος).

Αποκτά επιπλέον αναπληρωτή υπουργό στο Υγείας (Λ.Γρηγοράκος) αντί του Εσωτερικών στο οποίο όμως αποκτά τώρα θέση υφυπουργού (Γ.Ντόλιος).

Διατηρεί τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ‘Αμυνας (Φώφη Γεννηματά ) και τις θέσεις των υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Εύη Χριστοφιλοπούλου), Εργασίας (Β.Κεγκέρογλου) και Εξωτερικών (Δ.Κούρκουλας).

Αποκτά επίσης υφυπουργούς στα Υπουργεία Ανάπτυξης (Οδ. Κωνσταντινόπουλος ) και Πολιτισμού (Αντζελα Γκερέκου).

ΔΗΜΑΡ: Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα, αλλά από τις πολιτικές
Οι κυβερνήσεις «δεν κρίνονται από τα πρόσωπα αλλά από το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών» σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για τον ανασχηματισμό, λέγοντας πως εάν το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν εγκαταλείψει τις «πολιτικές εμμονές και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που σημάδεψαν το προηγούμενο, δεν θα ανασάνει ούτε η χώρα ούτε η οικονομία».

«Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος που οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΝΕΛ: Ο ανασχηματισμός «επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα»
Σε δήλωσή του για τον ανασχηματισμό, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουΐκ αναφέρει ότι «ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα, τοποθετεί πρόσωπα που έχουν ψηφίσει αμετανόητα τα μέτρα δυστυχίας του ελληνικού λαού και συνεχίζει την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στα φαντάσματα Σημίτη».

«Όμως τι σημασία έχει ποιος είναι υπουργός, όταν σε κάθε υπουργείο υπάρχει και ένας επίτροπος των δανειστών που δίνει εντολές» αναφέρει.

«Ο πραγματικός ανασχηματισμός θα γίνει όταν οι υπουργοί θα εφαρμόσουν το Σύνταγμα και θα επανέλθει η εθνική κυριαρχία της χώρας» καταλήγει η δήλωση του κ. Κουίκ.

Η Χρυσή Αυγή για τον ανασχηματισμό

Σε σχόλιο της για τον ανασχηματισμό η Χρυσή Αυγή αναφέρει τα ακόλουθα :

«Η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά συνεχίζει την ίδια εθνοκτόνο πολιτική της, συνεχίζει να αποτελεί φερέφωνο των ξένων τοκογλύφων και συνεχίζει να κρατά παράνομα στη φυλακή τον αρχηγό και βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας.

Παρά την καταδίκη αυτής της άθλιας πολιτικής από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η Ελλάς παραμένει δέσμια του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος που λογοδοτούν μόνο στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία.

Ο αγώνας για εθνική ελευθερία συνεχίζεται».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en