Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αδελφοί ΝΤΑΛΤΟΝ | η Ν.Δ. και ο καθοριστικός ρόλος του ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ…

image_print

Με πάσα ειλικρίνεια δεν κατάλαβα-τουλάχιστον μέχρι σήμερα-ποιό ήταν το νοητικό αίτιο που επέστρεψα (μετά από χρόνια) στην ανάγνώριση της εικονογραφημένης σειράς του Λούκυ Λούκ. Ξέρετε γι’αυτά τα αγαπημένα νεανικά περιοδικά του Βέλγου Μοrris και του Rene Goscinny. Αυτα τα περιοδικά που ο πανέξυπνος(και μοναχικός) Λούκυ Λούκ μαζί με το αγαπημένο του άλογο Ντόλυ, ήταν σε συνεχείς περιπέτειες με τα αδέλφια Τζόε,Τζάκ, Γουίλιαμ και τον ξεχωριστό (σε ύφός και συνεχή πείνα) Άβερελ ΝΤΑΛΤΟΝ.

 

Λοιπόν, αγαπητοί μου Φίλες και Φίλοι, αποφάσισα να σας “εξομολογηθώ για την αναγνωστική μου αμαρτία” με τον Λούκυ Λούκ και τους μοναδικούς αδελφούς Ντάλτον. Λοιπόν άρχισα ξανά την μελέτη των εικονογραφημένων περιπετειών, όταν προκηρύχθηκαν οι Εκλογές για νέο Αρχηγό (ή Πρόεδρο) αυτού του εκλεκτού και αξιαγάπητου Κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Το νοητικό ερέθισμα είναι σαφές: Τέσσερις (4) υποψήφιοι για την Αρχηγία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τέσσερις (4) και οι αδελφοί ΝΤΑΛΤΟΝ. Τώρα ποιός εκ των τεσσάρων υποψηφίων Αρχηγών/Προέδρων συνδέεται εκφραστικά ή σωματικά με του αδελφούς, θα μου επιτρέψετε να το εκχωρήσω στην δική σας αντικειμενική επιλογή και κρίση.

 

Προσωπικά με ενδιαφέρει ο πολιτικός χειρισμός του Λούκυ Λούκ (φυσικά και την Ντόλυς). Εκτιμώ ότι ο πανέξυπνος και αποτελεσματικός Λούκυ Λούκ θα δράσει την ώρα που πρέπει και ως ικανός αρχηγός/ρυθμιστής “θα καθαρίσει επί παντός επιστητού”στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Γνωρίζω,εξ ασφαλούς πηγής, ότι είναι (μαζί με την Ντόλυ και το μόνιμο τσιγάρο στο στόμα) σε κάποιο λόφο και παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις κινήσεις των αδελφών ΝΤΑΛΤΟΝ. Αυτοί (δηλ. οι ΝΤΑΛΤΟΝ) είναι εγκαταστημένοι σ’ένα μπάρ (που τυχαία το ονόμασαν Νέα Δημοκρατία) και απεργάζονται διάφορα σχέδια για να καταλάβουν μια περιοχή που την ονομάτισαν “οι ψηφοφόροι”. Στο Μπάρ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, γινόταν μεταξύ των αδελφών ΝΤΑΛΤΟΝ-της κακομοίρας. Φωνές, αντιδικίες, καρεκλιές, σπασμένα ποτήρια-πιάτα και κλωτσοπατινάδα του μικρόσωμου Τζόε και του ψηλού ‘Αβερελ. Ο καθένας εκ των τεσσάρων αδελφών ουδόλως σεβόταν τα ιερά και τα όσια της πολιτικής αγάπης και της κομματικής αλληλεγγύης. Τελικά κατάλαβαν ότι με την συνεχιζόμενη κλωτσοπατινάδα αποκλειόταν ή οποιαδήποτε πιθανότητα να “κερδίσουν την Χώρα/Ψηφοφόροι”. Έτσι αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα στον Λούκυ Λούκ ότι η τελική επίθεση τους θα γίνει την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου ενεστώτος έτους κι’ αν είναι γρήγορο πιστόλι να τους περιμένει στην είσοδο της Πόλης/Χώρας/Ψηφοφόροι.Υπάρχει ένα μυστικό για τους Ντάλτον: είπαν να δείξουν πρός τα έξω-κυρίως πρός τον Λούκυ Λούκ- ότι είναι ενωμένοι και αγαπημένοι. Δυστυχώς γι’ΑΥΤΟΥΣ ο Λούκυ Λούκ γνώριζε ότι ο Τζόε, ο Τζάκ, ο Γουίλλιαμ και ο Άβερελ ο καθείς χωριστά ήθελε για τον εαυτό του τη Πόλη/Χώρα/Ψηφοφόροι.

 

Ο Λούκυ Λούκ, η Ντόλυ και το μισοσβημένο τσιγάρο τράβηξαν για άλλα σοβαρά μπάρ, γιατι ο ευφυής (και γιατί όχι σοφός) καουμπόης ήταν απόλυτα βέβαιος ότι η Πόλη/Χώρα/Ψηφοφόροι θα είναι για τους εγωπαθείς και τραγικούς ΝΤΑΛΤΟΝ μια χαμένη υπόθεση. Και χαιδεύοντας την Ντόλυ της είπε στο αυτί: μακρυά κι’αλάργα(προσωρινά) από τους αδελφούς ΝΤΑΛΤΟΝ…

Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μηχανή άμεσης επέμβασης αποκτά το ΕΚΑΒ Καβάλας

image_print

Μία ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση για τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αναμένεται να αποκτήσει η Καβάλα μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς το ΕΚΑΒ της πόλης πρόκειται να εξοπλιστεί για πρώτη φορά με μηχανή άμεσης επέμβασης. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των διασωστών και των στελεχών της υπηρεσίας, καθώς μέχρι σήμερα ο Τομέας ΕΚΑΒ Καβάλας δεν διέθετε αντίστοιχο επιχειρησιακό μέσο, παρά τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στις συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χαρίλαος Λώτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια. Ο κ. Λώτης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της ταχύτερης ανταπόκρισης στα επείγοντα περιστατικά.

Η απόκτηση της μηχανής άμεσης επέμβασης αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου προσέγγισης σε περιστατικά που εκδηλώνονται εντός του αστικού ιστού, ιδιαίτερα σε σημεία με αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Παράλληλα, θα δώσει τη δυνατότητα στους διασώστες να φτάνουν γρηγορότερα στον τόπο ενός συμβάντος, παρέχοντας τις πρώτες κρίσιμες βοήθειες μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βούλγαροι εθνικιστές έστησαν πλάκα για τον Γκότσε Ντέλτσεφ στο χωριό Καρυές των Σερρών

image_print

Μαρμάρινη αναθηματική πλάκα στη μνήμη του κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ (1872-1903) τοποθέτησαν αυθαίρετα και προκλητικά Βούλγαροι εθνικιστές στο μισοερειπωμένο κωδωνοστάσιο του εγκαταλελειμμένου χωριού Καρυές, με παλαιότερη ονομασία Μπάνιτσα, ανατολικά της Ορεινής Σερρών.

Η πλάκα, στην οποία απεικονίζεται η μορφή του, αναγράφει: «Γκότσε Ντέλτσεφ. Σε αυτό το μέρος στις 4 Μαΐου 1903 έπεσε (1872–1903)». Κάτω από τη φωτογραφία του Βούλγαρου επαναστάτη σημειώνεται: «Βούλγαρος επαναστάτης και βοεβόδας, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής της Σόφιας. Έζησε και αγωνίστηκε για την ελευθερία των Βουλγάρων στη Μακεδονία και την Αδριανούπολη. Αιώνια η μνήμη του!».

Η ύπαρξη της πλάκας στο μισοερειπωμένο καμπαναριό προκαλεί ερωτήματα, καθώς μέχρι πρόσφατα παρέμενε άγνωστο ποιοι ακριβώς και πότε την τοποθέτησαν. Αναφορές στο θέμα κάνουν τις τελευταίες ημέρες ενημερωτικά μέσα στη Σόφια και τα Σκόπια, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες που εικονίζουν δύο άνδρες να τοποθετούν την πλάκα στο καμπαναριό.

 

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχέδιο έξι σημείων για «φρένο» στα ενοίκια και τις τιμές κατοικιών

image_print

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η νέα Εθνική Στρατηγική για τη Στεγαστική Πολιτική 2026-2035, η οποία περιλαμβάνει έξι βασικές παρεμβάσεις με στόχο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών και τον περιορισμό των ακραίων αυξήσεων σε ενοίκια και τιμές ακινήτων.

Μεταξύ των σημαντικότερων προτάσεων βρίσκεται η δημιουργία ενός Εθνικού Δείκτη Τιμών Ακινήτων, ο οποίος θα παρακολουθεί τις τιμές πώλησης και ενοικίασης σε όλη τη χώρα. Μέσω του μηχανισμού αυτού θα μπορεί να εντοπίζονται περιοχές με έντονη στεγαστική πίεση και, όπου κρίνεται απαραίτητο, να εξετάζεται η επιβολή ανώτατων ορίων στα μισθώματα ή άλλων ρυθμίσεων προστασίας των ενοικιαστών.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμη φορολογικά κίνητρα για την κατασκευή νέων κατοικιών που θα διατίθενται αποκλειστικά για μακροχρόνια μίσθωση, ειδικό καθεστώς Golden Visa που θα συνδέεται με την προσφορά κατοικιών προς ενοικίαση, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις στις τράπεζες ώστε να χορηγούν χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους και νοικοκυριά με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα.

Παράλληλα, προτείνονται ειδικά πολεοδομικά σχέδια για την ανάπτυξη κοινωνικής κατοικίας, αλλά και εκσυγχρονισμός του συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών, με στόχο την ταχύτερη ανέγερση νέων κατοικιών και την ενίσχυση της προσφοράς στην αγορά.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en