ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οικονόμου | Θετικό γεγονός η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα

«Όταν συναντάται ο πρωθυπουργός με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ υπάρχει ευρεία γκάμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος».

Ως ένα θετικό γεγονός χαρακτήρισε την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε: «Οι σχέσεις μας βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Όλα θα συζητηθούν και από εκεί και πέρα οι θέσεις Μπλίνκεν είναι γνωστές. Η χώρα μας δεν ετεροπροσδιορίζει τις σχέσεις της. Η Ελλάδα έχει φροντίσει με μια εξωτερική πολιτική και ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας να είναι ασφαλής. Είμαστε πολλά κεφάλαια μπροστά από την Τουρκία».

Για τη συνάντηση του κ. Μπλίνκεν και με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Ο προσανατολισμός της εξωτερικής μας πολιτικής δεν αμφισβητείται. Είναι θετικό ο ΥΠΕΞ να συναντάται με πολιτειακούς παράγοντες. Είναι γνωστή η συμπεριφορά τους. Είναι γνωστό ποιοι ψήφισαν τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και ποιοι τις καταψήφισαν. Αντανακλά τη στάση τους την εξωτερική πολιτική».

Για το τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης και Μπλίνκεν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την χώρα μας και την διεθνή πολιτική σκηνή. «Η χώρα μας πρωταγωνιστεί όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και στην ΕΕ. Όταν συναντάται ο πρωθυπουργός με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ υπάρχει ευρεία γκάμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος», είπε.

 

Πηγή: newsbeast.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version