ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οικονομική Επιτροπή | Αποφάσεις που ενδιαφέρουν επαγγελματίες του τόπου

Αποφάσεις που αφορούν τους επαγγελματίες του τόπου έλαβε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Κομοτηνής στην χθεσινή της συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα, οι αποφάσεις αφορούν εν πολλοίς εφαρμογή κυβερνητικών μέτρων που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί για τους επαγγελματίες.

Πρώτον, επαγγελματίες οι όποιοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν επιπλέον κοινόχρηστο χώρο δικαιούνται μείωση κατά 50% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων. «Σύμφωνα με το νόμο, όπου μπορούσαμε δώσαμε 100% επιπλέον κοινόχρηστο χώρο. Σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε επιπλέον διαθέσιμος κοινόχρηστος χώρος, εκεί ο νόμος προβλέπει έκπτωση 50%», ενημέρωσε τον «Χ» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί αιτήματα από 6 επιχειρήσεις.

Δεύτερον, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την απαλλαγή μισθώματος του κυλικείου που στεγάζεται εντός του κλειστού γυμναστηρίου από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα, καθώς επί της ουσίας δεν έχει δουλέψει καθόλου από τότε λόγω κορωνοϊού.

Τρίτον, ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με τη διαγραφή χρηματικών ποσών που αφορούν δημοτικό φόρο-τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κλπ. «Επειδή οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές, ο νόμος τις προστατεύει από τη στιγμή που δεν λειτουργούν. Έχουμε 27 επιχειρήσεις που έκαναν αίτημα να απαλλαγούν για το διάστημα που ήταν κλειστές λόγω κορωνοϊού», πληροφόρησε ο κος Πολιτειάδης. Το συνολικό ποσό απαλλαγής για τις 27 επιχειρήσεις είναι περίπου 8.500 ευρώ.

Τέταρτον, 12 επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ακίνητα από τον Δήμο Κομοτηνής έκαναν αιτήσεις για μείωση ενοικίου κατά 40% έως 80% για το διάστημα της πανδημίας.

Οι αιτήσεις παραμένουν ανοιχτές για όλες τις επιχειρήσεις που δικαιούνται τα μέτρα.

 

Πηγή: https://www.xronos.gr/

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version