ΚΑΒΑΛΑ

Οδηγός περιήγησης για το μονοπάτι «Ο δρόμος του νερού»

Οι δράσεις ανάδειξης του μονοπατιού «Ο δρόμος του νερού» (Παλαιά Καβάλα – Άγιος Κωνσταντίνος Καβάλας) συνεχίζονται με την παραγωγή επιλεγμένων εκδόσεων, οι οποίες αναλαμβάνουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ιδιαιτερότητες και αξίες του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Ήδη διανέμεται σε υποδομές και υπηρεσίες παροχής τουριστικών υπηρεσιών της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, ο 32σέλιδος οδηγός περιήγησης στο μονοπάτι. Εύχρηστος σε μέγεθος και δομή, κατάλληλος για χρήση στο πεδίο, με τεκμηριωμένο περιεχόμενο, εύληπτα κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και χάρτη της διαδρομής, η έκδοση συγκεντρώνει και ενσωματώνει όλη την πληροφορία που απαιτείται ώστε ο επισκέπτης να κινηθεί άνετα και ικανοποιητικά στο «δρόμο του νερού», αλλά και να επισκεφθεί προορισμούς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιάς Καβάλας, να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της Καβάλας και να ενημερωθεί για υποδομές ενημέρωσης, πολιτιστικά δρώμενα, και ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Ο οδηγός περιήγησης σχεδιάστηκε και παράχθηκε στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων. Εκδόθηκε σε 2.300 αντίτυπα και διανέμεται από το Δήμο Καβάλας.

Η ταυτότητα του έργου

Το έργο «Οργάνωση και ανάδειξη του μονοπατιού «Ο δρόμος του νερού» (Παλαιά Καβάλα – Αγ. Κωνσταντίνος, Καβάλα)», υλοποιείται από το Δήμο Καβάλας, σε συνεργασία με τη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με στόχο να συμβάλει στην ανάδειξη μιας διαδρομής ιδιαίτερης αξίας, να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες ενημέρωσης και αναψυχής.

Το έργο, ύψους 561.150,00 € και διάρκειας 36 μηνών, εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι κύριες δράσεις του αφορούν σε τεχνικές εργασίες βελτίωσης και οργάνωσης της διαδρομής, στην τεκμηρίωση και ερμηνεία των στοιχείων του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του μονοπατιού, σε ενέργειες ενημέρωσης και προβολής, σε αρχαιολογικές εργασίες στο τμήμα που ταυτίζεται με το μεσαιωνικό υδραγωγείο Καβάλας, καθώς και στη σύνταξη σχεδίου προβολής του έργου για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version