Quantcast
Connect with us

VIDEOS

Οδηγός εξόδου για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Σύνταξη με χαμηλό όριο ηλικίας που ξεκινά από τα 52 μπορούν να κατοχυρώσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ επιλέγοντας τις προϋποθέσεις του 2011 ή του 2012. Μάλιστα, για πολλούς υπάρχουν κρυφά «μπόνους» που έχουν να κάνουν με τη μείωση των ποινών πρόωρης εξόδου, την αποφυγή περικοπών λόγω του μνημονίου, καθώς και με τη δυνατότητα απασχόλησης χωρίς αναστολή ή περιορισμό της σύνταξής τους.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τις ευκαιρίες αυτές μπορούν να αξιοποιήσουν περίπου 650.000 «παλαιοί» μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι. Όσοι επιλέγουν την έξοδο με χαμηλά όρια ηλικίας μπορούν να βγουν κερδισμένοι με 3+1 κρυφά «δώρα»:
Γλιτώνουν τις περικοπές του μνημονίου που ισχύουν για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, καθώς παίρνουν μειωμένη σύνταξη (κύρια και επικουρική), που συνήθως είναι κάτω από 1.000 ευρώ.

*Μπορούν, εφόσον είναι κάτω από 55 ετών να εργαστούν ξανά και να ζητήσουν μετέπειτα νέο υπολογισμό της σύνταξής τους με επιπλέον χρόνο ασφάλισης άρα και με μεγαλύτερο ποσό.
*Όσοι είναι άνω των 55 ετών μπορούν να ασκήσουν επίσης επάγγελμα ή εργασία χωρίς να έχουν αναστολή σύνταξης. Επιπλέον, αν το ποσό σύνταξης είναι μέχρι 990 ευρώ, δεν υπόκεινται στις μειώσεις που ισχύουν για τους συνταξιούχους που δηλώνουν ότι εργάζονται καθώς οι περιορισμοί αφορούν στο τμήμα σύνταξης που υπερβαίνει τα 990 ευρώ.

Το τέταρτο μπόνους έχει να κάνει με την ποινή εξόδου στη μειωμένη σύνταξη. Αυτή είναι 6% στο ποσό και φτάνει στο 30% εφόσον υπολείπονται 5 χρόνια από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που ισχύει κάθε φορά. Όμως, για χιλιάδες ασφαλισμένους ισχύει βάσει νόμου μικρότερη ποινή, καθώς η απόσταση στα όρια για πλήρη και μειωμένη σύνταξη δεν είναι πάντα 5 έτη αλλά πέφτει ακόμη και στα 2 έτη ή και στον ένα χρόνο. Που σημαίνει ότι η ποινή εξόδου μπορεί να περιοριστεί από το 30% στο 6%.
Για παράδειγμα, μητέρα με ανήλικο τέκνο βγαίνει σε σύνταξη με προϋποθέσεις του 2011. Η έξοδος στα 52 αντί στα 57 για μητέρες που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις του 2011 έχει ποινή 30%. Επειδή όμως το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι εξίσου χαμηλό, πολλές ασφαλισμένες μπορούν να επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν κοντά στην ηλικία αυτή, περιορίζοντας έτσι την ποινή εξόδου από το 30% στο 12%  ή 6%.

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en