ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά το ECO Festival (5-8 Ιουνίου ~ πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά)

Με θέμα την έναρξη του οικολογικού θεσμού «ECOFESTIVAL» που διοργανώνεται από το Δήμο Σερρών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Μπιτζίδου – Σαρακενίδου  Σοφία, ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Σερρών κ Στεργίου Νικόλαος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος.

Κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη την 5η Ιουνίου γιορτάζεται με δράσεις η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σκοπό την υπενθύμιση ότι η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Όταν μιλούμε για το περιβάλλον μιλούμε για την ποιότητα της ζωής, για την ίδια τη ζωή.

Για το λόγο αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνουν εκδηλώσεις προκειμένου να εκφράσουν και να δημοσιοποιήσουν την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Σερρών στην πολυσήμαντη έννοια του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή, τόνισε ο κ. Αγγελίδης από το 2011 μέχρι τώρα απέδειξε ότι την προτεραιότητα της στο περιβάλλον την κάνει πράξη με έργα, παρεμβάσεις και δράσεις που στόχο έχουν έναν καθαρό και πράσινο Δήμο. Εξάλλου γιά την περιβαλλοντική του επίδοση ο Δήμος Σερρών τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σερρών πραγματοποίησε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποίησε ήπιες μορφές ενέργειας σε δημοτικά κτίρια όπως στα Δημοτικά σχολεία 5ο και 20ο , στο κλειστό Γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο, στο Δημαρχείο, και τοποθέτησε φωτοβολταικά στις στέγες 32 σχολικών κτιρίων. Υλοποιεί τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και άλλες αναπλάσεις, όπως πεζοδρομήσεις.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθαρό περιβάλλον, αποκατέστησε 3 ΧΑΔΑ (Κωνσταντινάτου, Προβατά, Άνω Βροντού), προμηθεύτηκε 2 απορριμματοφόρα, 400 κάδους ανακύκλωσης, 150 κάδους κομποστοποίησης, 150 κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων, ενώ παρέδωσε 150 μικρούς κάδους απορριμμάτων σε 150 μονοκατοικίες, με στόχο την εξαφάνιση των κάδων απορριμμάτων από τους δρόμους.  Λειτουργεί το πρώτο άτυπο πράσινο σημείο. Αποφασίσθηκε επίσης η προμήθεια ακόμη 300 μικρών κάδων που θα διανεμηθούν σε μονοκατοικίες και η αγορά πέντε απορριμματοφόρων.

Θεσμοθέτησε και υλοποιείται  με μεγάλη επιτυχία ο οικολογικός θεσμός «ECOFESTIVAL».

Τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη την Αντιδήμαρχο κ. Μπιτζίδου Σοφία που είναι η ψυχή του θεσμού, όπως επίσης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν, στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, εθελοντές κλπ.

Τον λόγο έλαβε η κ. Σοφία Μπιτζίδου η οποία αναφέρθηκε στα παρακάτω;

«Το ECOFESTIVAL τελεί υπό τις Αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version