ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η υλοποίηση κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής (video)

Στην Κομοτηνή ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και κλιμάκιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Ανδρέα Δρακόπουλο.

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν την Παρασκευή (23/3) ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και κλιμάκιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Δρακόπουλο στα πλαίσια υλοποίησης της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Δύο μόλις 24ωρα μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για δωρεά ποσού που αγγίζει τα 250 εκ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια Υγεία, οι δύο πλευρές προχώρησαν άμεσα στην πρώτη φάση υλοποίησης της δράσης ανανεώνοντας το ραντεβού τους στην πόλη της Κομοτηνής.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε την παρουσίαση της σύμβασης και την επιθεώρηση του χώρου 93 στρεμμάτων στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο και ο οποίος παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής για το σκοπό αυτό στην περιοχή του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου του πρώην Δήμου Αιγείρου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής το παρών έδωσε και ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο ο οποίος θα επιμεληθεί των σχεδίων του νέου κτιρίου. Παρόντες επίσης ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καράγιουσούφ, ο Διευθυντής της 4ης ΥΠΕ Ευστράτιος Πλωμαρίτης, το μέλος Π.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ Δημήτρης Χαρίτου και φυσικά ο Διοικητής του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version