Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Ξεκινά η κατασκευή σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας στη Μέστη Έβρου – Διόδια και στο Αρδάνιο προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ!

Πακέτο πήρε ο ΑΚΤΩΡ το έργο κατασκευής τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει την λειτουργία σταθμού διοδίων και στο Αρδάνιο Έβρου.

 Υπογράφηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου η σύμβαση για την κατασκευή τεσσάρων νέων μετωπικών σταθμών διοδίων στο δίκτυο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Πρόκειται για τους σταθμούς διοδίων στη Μέστη (Έβρος), στην Παμβώτιδα (Ιωάννινα), στους Ευζώνους (κάθετος άξονας Θεσσαλονίκης – Ευζώνων) και στην Ιεροπηγή (κάθετος άξονας Σιάτισας – Ιεροπηγής).

Τα έργα ανατέθηκαν “πακέτο” στον πρώτο μειοδότη, την εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” που κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 62% ενώ ο δεύτερος μειοδότης, η εταιρεία “Σιδηροδρομικά Έργα”, προσέφερε έκπτωση από τον αρχικό προϋπολογισμό της τάξης του 42%.

Σημειωτέον ότι με την έκπτωση που προσέφερε ο ΑΚΤΩΡ, ο συμβατικός προϋπολογισμός για τους τέσσερις σταθμούς διοδίων διαμορφώθηκε στα 2,8 εκατ. ευρώ. Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο εξάμηνο.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι που σχεδίαζαν να απεργήσουν ανέστειλαν την κινητοποίησή τους καθώς δεν έγινε, μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός για τον μετωπικό σταθμό στον Αλιάκμονα ενώ για σήμερα Πέμπτη 23/3 είναι η υποβολή προσφορών για τον σταθμό στο Βενέτικο.

Συγκεκριμένα το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε να δοθεί παράταση για την κατάθεση προσφορών και για τους δύο αυτούς σταθμούς στις 27 Απριλίου.

Να ληφθεί υπόψη ότι το ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί ότι οι σταθμοί διοδίων σε Αλιάκμονα και Βενέτικο δεν θα έχουν μεγάλη αποδοτικότητα σε ό,τι αφορά τα έσοδα και έχει αντιπροτείνει την λειτουργία σταθμών διοδίων σε Σιάτιστα και Αρδάνιο Έβρου.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. υλοποιεί την ΚΥΑ του πρώην υπ. Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη που προέβλεπε την λειτουργία 18 σταθμών διοδίων στον οριζόντιο άξονα και τους τρεις βασικούς καθέτους (Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα – Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας), δίχως όμως να προσαρμόζεται στη σαφή οδηγία για την εγκατάσταση, από το 2017, αναλογικών σταθμών διοδίων.

Για να ολοκληρωθεί το δίκτυο των 18 σταθμών διοδίων, πρόκειται να τοποθετηθούν σταθμοί σε τέσσερα ακόμη σημεία, στη Θεσσαλονίκη (στο ύψος του Ωραιοκάστρου), στο Στρυμονικό, στην Καβάλα και στην Ασπροβάλτα. Στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ώστε να προχωρήσει η ωρίμανση των μελετών και για τους σταθμούς αυτούς.

Ωστόσο, μετά και την απαίτηση από πλευράς ενδιαφερομένων ιδιωτών για τοποθέτηση επιπλέον 20 πλευρικών σταθμών στους 18 μετωπικούς που θα είναι σε λειτουργία (ήδη λειτουργούν οι 10) και τη σφοδρή αντίδραση του υπουργού Χρ. Σπίρτζη, όλα σε σχέση με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, είναι υπό συζήτηση και σε αναβρασμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αμφιβολία για το εάν θα τηρηθούν οι χρόνοι της διαγωνιστικής διαδικασίας που θέλει να τρέξει το ΤΑΙΠΕΔ με στόχο ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (20-5-2024) το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα (17/05), η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Γενικούς Διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (διά ζώσης και διαδικτυακά) για τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών.

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το 2024 έχει ανακηρυχθεί σε έτος «Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και το γεγονός αυτό όρισε εν πολλοίς το πλαίσιο της συζήτησης, καθώς λόγω αυτής της ανακήρυξης προγραμματίζεται μία σειρά πολλών δράσεων σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των Μεταφορών εν γένει. Παράλληλα, συζητήθηκε και η δημιουργία άτυπου Δικτύου Περιφερειών Ελλάδας σε θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η  Υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεταφορές και τους στρατηγικούς στόχους του εθνικού σχεδίου Μεταφορών που αφορούν στην:

  • Οικονομική ανάπτυξη, αποδοτικότητα και λειτουργία του συστήματος μεταφορών, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
  • Ενίσχυση της συνδεσιμότητας των μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει τη συνδεσιμότητα με τα νησιά και μεταξύ συμπληρωματικών μέσων μεταφοράς, τη συνεργασία των συστημάτων, την εδαφική συνοχή και τη διασυνοριακή σύνδεση με χώρες εντός/εκτός ΕΕ.
  • Εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τομέα μεταφορών.
  • Παροχή προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης σε σχέση με την απασχόληση, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τον πληθυσμό

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην αδήριτη ανάγκη μείωσης των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, που αποτελεί στόχο του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά ταυτόχρονα επί αυτού του σκοπού εργάζεται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως επιστέγασμα της συνάντησης συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αναφορικά με την προώθηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας των μεταφορών και της κινητικότητας.

1715933842829

 

1715933842870

 

b511d3f4 f082 4b7a 8bb8 c6b0a2b542c6

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Νεκρό 4 μηνών βρέφος στο Διδυμότειχο – Το βρήκα με αφρούς στο στόμα, λέει η μητέρα

Νεκρό μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου ένα 4 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τους γονείς του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του αγοριού ισχυρίζεται ότι το είχε ταΐσει τελευταία φορά στις 23:00 και σήμερα το πρωί το βρήκε νεκρό με αφρούς στο στόμα.

Κατά τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης η οικογένεια ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως και διεξάγει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μαζευτεί πλήθος συγγενών της οικογένειας προς συμπαράστασή της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en