ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανθιώτης ο 27χρονος που κατηγορείται για τον ιό που «μόλυνε» το Facebook.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο 27χρονος Κ.Κ. είναι ένας Θρακιώτης που ζει στην Αθήνα και συνελήφθη,κατηγορούμενος για τη διασπορά του ιού lecpetex που μόλυνε υπολογιστές σε όλο τον πλανήτη μέσω του facebook. Η πληροφορία είναι ακριβής όπως και το γεγονός ότι ο ίδιος και ο φερόμενος ως συνεργός του δεν αποκόμισαν κανένα οικονομικό όφελος αλλά ήθελαν να δοκιμάσουν και να παραβιάσουν την αντοχή των συστημάτων ασφαλείας.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στο χώρο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κάτι τέτοιο δεν θεωρείται έγκλημα αλλά μάλλον παράσημο.

Ήθελε να καταρρίψει την ασφάλεια του Facebook και το κατάφερε!

Ο 27χρονος είναι Ξανθιώτης, είναι γνωστός στο χώρο του διαδικτύου πανελλαδικά με το ψευδώνυμό του (δεν δημοσιεύεται γιατί θα αποτελούσε πράγματι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων) και απασχολούνταν πρόσφατα σε εταιρία συστημάτων ασφαλείας στην Αθήνα. Βασική του επιδίωξη στο διαδίκτυο είναι να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ασφάλεια 100% σε κανένα χώρο ή πλατφόρμα, ακόμη και στο πολυδιαφηισμένο facebook, όπως και τα κατάφερε.

Είναι ο Τεχνικός των συστημάτων ασφαλείας του XanthiPress.gr

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ο ΚΚ είναι ο τεχνικός που έχει αναλάβει την ασφάλεια των συστημάτων του ΧanthiPress.gr και όλων των portalsτου δικτύου της Hellas Press. Παράλληλα, ασχολείται με την παροχή συμβουλών και εθελοντικών υπηρεσιών σε άτομα και φορείς για η βελτίωση της ασφάλειας των ιστοτόπων τους. Επίσης συμμετείχε σε σχετική ομάδα της greenappleγια την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Πρωτοπόρα η Ξάνθη στους  crackers !

H Ξάνθη φαίνεται ότι «βγάζει» αρκετούς νέους με ταλέντο στους υπολογιστές, το διαδίκτυο και, ειδικά, τις παραβιάσεις των συστημάτων ασφαλείας. Από την Ξάνθη ήταν ο πρώτος Έλληνας που συνελήφθη, πριν από αρκετά χρόνια για διαδικτυακά εγκλήματα, ο γνωστός cyberia , φοιτητής, που στη συνέχεια απορροφήθηκε από εταιρίες του κλάδου.

Ξανθιώτης ήταν και ο διαχειριστής του tainies.org, οι περιπέτειες του οποίου με τη δικαιοσύνη δεν έχουν τελειώσει αν και τα δικά του «εγκλήματα» δεν είχαν σχέση με το «σπάσιμο» συστημάτων αλλά με την αξιοποίηση του διαδικτύου για τη διανομή πνευματικών έργων.

Ξανθιώτης και ο K.Κ, ο οποιός ξεπέρασε κάθε όριο και κατάφερε να τρομοκρατήσει τo Facebook με τα κατορθώματά του! Ίσως στη συνέχεια της καριέρας του να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του πραγματικού ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό και όπως έχει πει και ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, θα ήταν κάτι αρκετά χρήσιμο.

Πηγή: xanthipress

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version