Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανθιώτης ο 27χρονος που κατηγορείται για τον ιό που «μόλυνε» το Facebook.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο 27χρονος Κ.Κ. είναι ένας Θρακιώτης που ζει στην Αθήνα και συνελήφθη,κατηγορούμενος για τη διασπορά του ιού lecpetex που μόλυνε υπολογιστές σε όλο τον πλανήτη μέσω του facebook. Η πληροφορία είναι ακριβής όπως και το γεγονός ότι ο ίδιος και ο φερόμενος ως συνεργός του δεν αποκόμισαν κανένα οικονομικό όφελος αλλά ήθελαν να δοκιμάσουν και να παραβιάσουν την αντοχή των συστημάτων ασφαλείας.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στο χώρο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κάτι τέτοιο δεν θεωρείται έγκλημα αλλά μάλλον παράσημο.

Ήθελε να καταρρίψει την ασφάλεια του Facebook και το κατάφερε!

Ο 27χρονος είναι Ξανθιώτης, είναι γνωστός στο χώρο του διαδικτύου πανελλαδικά με το ψευδώνυμό του (δεν δημοσιεύεται γιατί θα αποτελούσε πράγματι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων) και απασχολούνταν πρόσφατα σε εταιρία συστημάτων ασφαλείας στην Αθήνα. Βασική του επιδίωξη στο διαδίκτυο είναι να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ασφάλεια 100% σε κανένα χώρο ή πλατφόρμα, ακόμη και στο πολυδιαφηισμένο facebook, όπως και τα κατάφερε.

Είναι ο Τεχνικός των συστημάτων ασφαλείας του XanthiPress.gr

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ο ΚΚ είναι ο τεχνικός που έχει αναλάβει την ασφάλεια των συστημάτων του ΧanthiPress.gr και όλων των portalsτου δικτύου της Hellas Press. Παράλληλα, ασχολείται με την παροχή συμβουλών και εθελοντικών υπηρεσιών σε άτομα και φορείς για η βελτίωση της ασφάλειας των ιστοτόπων τους. Επίσης συμμετείχε σε σχετική ομάδα της greenappleγια την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Πρωτοπόρα η Ξάνθη στους  crackers !

H Ξάνθη φαίνεται ότι «βγάζει» αρκετούς νέους με ταλέντο στους υπολογιστές, το διαδίκτυο και, ειδικά, τις παραβιάσεις των συστημάτων ασφαλείας. Από την Ξάνθη ήταν ο πρώτος Έλληνας που συνελήφθη, πριν από αρκετά χρόνια για διαδικτυακά εγκλήματα, ο γνωστός cyberia , φοιτητής, που στη συνέχεια απορροφήθηκε από εταιρίες του κλάδου.

Ξανθιώτης ήταν και ο διαχειριστής του tainies.org, οι περιπέτειες του οποίου με τη δικαιοσύνη δεν έχουν τελειώσει αν και τα δικά του «εγκλήματα» δεν είχαν σχέση με το «σπάσιμο» συστημάτων αλλά με την αξιοποίηση του διαδικτύου για τη διανομή πνευματικών έργων.

Ξανθιώτης και ο K.Κ, ο οποιός ξεπέρασε κάθε όριο και κατάφερε να τρομοκρατήσει τo Facebook με τα κατορθώματά του! Ίσως στη συνέχεια της καριέρας του να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του πραγματικού ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό και όπως έχει πει και ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, θα ήταν κάτι αρκετά χρήσιμο.

Πηγή: xanthipress

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en