ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΞΑΝΘΗ | Καθησυχαστικός ο Χαρδαλιάς για τον Εχινο

Καθησυχαστικός ήταν ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού στον Εχινο Ξάνθης.

 

Γράφει η Γιώτα Χατζηθεοδώρου 

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας πραγματοποίησε ο ίδιος και το κλιμάκιο του το μεσημέρι της Κυριακής 29, Μαρτίου.Έως και αυτήν την ώρα δεν παρατηρείται κανένα νέο κρούσμα στην περιοχή ωστόσο δύο νέο κρούσματα κορονοϊού επιβεβαίωσε η διοικήτρια του γενικό νοσοκομείο Ξάνθης Ροφαελα Έλενα. Πρόκειται για δύο στρατιωτικούς.

Νωρίτερα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μετιου του δημάρχου Μίκης Ντελη Χουσειν Ριτβαν , του δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και μειονοτικών βουλευτών Μπαραν Μπουρχαν και Χουσειν Ζειμπεκ.

Ό Υφυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση στην περιοχή και έδωσε οδηγίες για την λήψη και νέων μέτρων εάν χρειαστούν. Την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο «Νατάσα» στην Ξάνθη φιλοξενούντα τουλάχιστον 72 μουσουλμάνοι φοιτητές που επέστρεψαν από τα πανεπιστήμια Ανδριανουπολης και Κωσταντινούπολης. Οι φοιτητές θα παραμείνουν για τουλάχιστον 14 ημέρες έγκλειστοι στο ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους. Ενώ έχουν ληφθεί ήδη δείγματα ώστε να διαπιστωθεί εάν κάποιος από τους φοιτητές είναι θετικός στον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση αλλά και η περιφέρεια ΑΜΘ  κάνουν ότι χρειαστεί απαραίτητο σχετικά με τις λήψεις και τα μέτρα προστασίας ωστόσο ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ήταν αρκετά πιεστικός τόσο με τον περιφερειάρχη Χρηστο Μετιο όσο και με τους λοιπούς φορείς αναφορικά με την λήψη προληπτικών μέτρων σχετικά με τους φοιτητές αλλά και με τις ελλείψεις ιατρικού υλικού στο κέντρο υγείας Εχινου όσο και στο νοσοκομείο Ξάνθης.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version