ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ξάνθη | Κινητοποίηση και πορεία για την φερόμενη “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

Από τα γραφεία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά τις 11:00 πορεία που διοργανώνουν σκληροπυρηνικοί κύκλοι και υποστηρικτές της ΤΕΞ, στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Η κινητοποίηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την χρήση του όρου «τουρκική» στο εν λόγω σωματείο, μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και σε κύκλους που πρόσκεινται στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Παράλληλα σε πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Αχμέτ Ιμάμ στο enanews.gr και στο ENA Channel ο ίδιος τόνισε ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις πρέπει να απαγορευτούν και πως κινούνται από την Τουρκία. Μάλιστα σχολίασε ότι σκόπιμα επιλέχτηκε η μέρα του Σαββάτου καθώς αυτή την μέρα διοργανώνεται το παζάρι στην Ξάνθη με αποτέλεσμα να δείξει ότι υπήρξε συγκέντρωση στην πορεία, κάτι που δεν ισχύει καθώς οι Έλληνες Πομάκοι και μουσουλμάνοι ποτέ δεν θα γίνουν Τούρκοι.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία στην Ξάνθη

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version