Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Ροδόπης | 7 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Η ενημέρωση για την Θράκη των 6 θανάτων – θετικά νέα πάντως έφερε χθες ο Σ. Τσιόδρας ανακοινώνοντας μόλις 20 νέα κρούσματα πανελλαδικά.

Στα επτά ανέβηκαν τα περασμένα εικοσιτετράωρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σύμφωνα με τις ασφαλείς πηγές του «Χ». Τα κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης παραμένουν υψηλά -και συγκεκριμένα 20- ενώ ακολουθεί η Π.Ε. Έβρου με 15, η Π.Ε. Δράμας με 6 και η Π.Ε. Καβάλας με 4.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα ξεκίνησε η καθημερινή ενημέρωση, με τοπικά χαρακτηριστικά, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στο νομό Ροδόπης, σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ημερήσια έκθεση παρατήρησης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η Π.Ε. Ροδόπης εντάσσεται στο εύρος κρουσμάτων 5-9. Για τους υπόλοιπους νομούς της ΑΜΘ, ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι χθες: Π.Ε. Έβρου 10-49 επιβεβαιωμένα κρούσματα, Π.Ε. Ξάνθης, 10-49 επιβεβαιωμένα κρούσματα, Π.Ε. Καβάλας 0-4 επιβεβαιωμένα κρούσματα, Π.Ε. Δράμας 5-9 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επισημαίνεται, πως τα κρούσματα είναι ανά 100.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ν. Ροδόπης έχει περί των 110.000 κατοίκων, ο ν. Ξάνθης περί των 110.000, ο ν. Έβρου περί των 150.000, ο ν. Καβάλας περί των 125.000 και ο ν. Δράμας περί των 90.000.

Χθες, έγινε γνωστός κι ο έκτος θάνατος από κορωνοϊό στην Θράκη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένας άντρας 72ετών κατά πληροφορίες.

Παράταση «καραντίνας» στον Εχίνο ν. Ξάνθης
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται για μία επιπλέον εβδομάδα το καθεστώς «καραντίνας» στο οποίο έχει τεθεί ο οικισμός του Εχίνου στην Ξάνθη λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό παράταση αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους και λαμβάνοντας υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο και τα «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής» όπως είπε. Η καραντίνα του Εχίνου επρόκειτο να λήξει σήμερα 07/04, ενώ η παράταση δόθηκε για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι στον Εχίνο ισχύει καθολική «καραντίνα», που σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους, σε αντίθεση με τον «αυξημένο υγειονομικό περιορισμό» που εφαρμόζεται στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης βάσει του οποίου οι κάτοικοι εξέρχονται των σπιτιών τους υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και μόνο στο διάστημα 08.00-20.00.

Η καθημερινή ενημέρωση του Σ. Τσιόδρα
Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, στην Ελλάδα υπάρχουν πια 1755 καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού και το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 20 νέα. Οι συνολικοί θάνατοι συνολικά είναι 79 εκ των οποίων 6 οι τελευταίοι, ενώ 90 από τους νοσούντες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Επίσης, πάνω από 200 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο. Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα τα 36 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 655 με ήδη γνωστό κρούσμα.

xronos

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en