Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ν. Παναγιωτόπουλος | Ερωτήσεις στη Βουλή για την ενίσχυση των ΑΤ Αερολιμένα Καβάλας και Θάσου

Με ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή 3 Ιουνίου ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να εξετάσει την ενίσχυση του ΑΤ Αερολιμένα Καβάλας με 23 άτομα προσωπικό ώστε να καλυφθούν επιπλέον και οι ανάγκες του ΑΤ Θάσου ενόψει της τουριστικής κίνησης και της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣτον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση του ΑΤ Αερολιμένα Καβάλας και κάλυψη των αναγκών του ΑΤ Θάσου ενόψει τουριστικής περιόδου

Στην περσινή περίοδο, το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας ενισχύθηκε με 23 άτομα που κάλυψαν ικανοποιητικά τις ανάγκες σε Αστυνομικό Προσωπικό συνολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη φετινή περίοδο, η αντίστοιχη ενίσχυση αριθμεί 13 μόλις άτομα, από τα οποία τα 8 είναι Δόκιμοι Αστυφύλακες με συγκεκριμένα καθήκοντα. Με αυτά τα δεδομένα, είναι αδύνατο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του ΑΤ Αερολιμένα αλλά και του ΑΤ Θάσου που ενόψει της τουριστικής περιόδου επιφορτίζεται με την προστασία του αυξημένου πληθυσμού του νησιού που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσεγγίζει τις 100.000 έναντι των 15.000 τον υπόλοιπο χρόνο.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κάθε χρόνο και ενόψει της τουριστικής περιόδου, διατάσσει αποσπάσεις, χωρίς να προκύπτει δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου, στα αεροδρόμια της χώρας που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση.

Γνωρίζουμε όλοι πως η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος δεσμεύει σημαντικό τμήμα της Αστυνομικής Δύναμης, ωστόσο είναι επίσης γνωστό πως ο Τουρισμός αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και οφείλουμε όλοι μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των τουριστών και των κατοίκων των περιοχών που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατόπιν των παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε να εξετάσετε την ενίσχυση του ΑΤ Αερολιμένα Καβάλας με 23 συνολικά άτομα, ώστε όπως και κατά την περσινή τουριστική περίοδο να καλυφθούν οι ανάγκες και του ΑΤ Θάσου, χωρίς να προκύπτει δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Παναγιωτόπουλος

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en