Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νύχτα αιματηρών επεισοδίων σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Άγρια επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα Αλγερινών παρενόχλησε γυναίκες Κούρδων προσφύγων από τη Συρία. Οι Κούρδοι εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν με ξύλα και μαχαίρια εναντίον των νεαρών Αλγερινών. Οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονται στο φυλάκιο του κέντρου φιλοξενίας κάλεσαν ενισχύσεις και προσπάθησαν να γλιτώσουν τους Αλγερινούς από τη μανία των εξοργισμένων Κούρδων. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα. Οι Αλγερινοί αποχώρησαν από τον χώρο φιλοξενίας, βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενη δασική έκταση. Από εκεί συνέχισαν να προκαλούν τους Κούρδους πετώντας πέτρες για αρκετή ώρα.

yhsl87lc

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, περιπολικά, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να δώσουν τέλος στη σύρραξη. Τρεις ώρες αργότερα οι πρόσφυγες επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. Πέντε από τα άτομα που προκάλεσαν το επεισόδια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλινδοίων. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ένας από τους τραυματίες έφερε χτυπήματα από μαχαίρι και έχασε αρκετό αίμα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

5zi5zvan

 

30m7s8rf

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα προβλήματα προκαλούνται συνήθως από Αλγερινούς και Μαροκινούς που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα και δήλωσαν ότι προέρχονται από τη Συρία. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες έχουν ζητήσει από τις ΜΚΟ και την Αστυνομία να μην τους φέρνουν σε επαφή με τέτοια άτομα.

atv63msj

 

amgz37rv

Στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων των Λαγκαδικίων βρίσκονται κυρίως οικογένειες Κούρδων. Οι Αραβόφωνοι από την Αλγερία και το Μαρόκο διαμένουν στα δικά τους οικήματα, σε διαφορετικό χώρο από εκείνα όπου διαμένουν οι οικογένειες από τη Συρία. «Είμαστε φιλήσυχοι και δεν πειράζουμε κανέναν. Αραβόφωνοι από την Αλγερία και το Μαρόκο έρχονται εδώ, ακόμη και χωρίς να είναι γραμμένοι στο camp, και παρενοχλούν τις οικογένειές μας. Φέρνουν εδώ μέσα ναρκωτικά, καπνίζουν χασίς και δεν ξέρουν τι κάνουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας και γι’ αυτό δεν θέλουμε τέτοια άτομα εδώ» τόνισε στο thestival.gr πρόσφυγας από τη Συρία.

newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en