Quantcast
Connect with us

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Νύχτα «θρίλερ» στις Σέρρες

image_print
Καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα αναχώματα στον ποταμό Στρυμόνα
Σαν χάρτινοι πύργοι πέφτουν πλέον τα προστατευτικά αναχώματα, κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα, στους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας Σερρών. Τα ορμητικά νερά έσπασαν και το ανάχωμα στο Ψυχικό στη θέση Σαραντάρι, ανοίγοντας και άλλες πληγές στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, που πλέον παραμένει ανοχύρωτος μετά και την κατάρρευση του αναχώματος στο Πεθελινό.

Την ίδια ώρα έσπασε και το ανάχωμα στο Πατρίκι του δήμου Βισαλτίας, ενώ τους τεράστιους όγκους νερών, που εισέρχονται στην Ελλάδα από το βουλγαρικό έδαφος, δεν κατάφερε να συγκρατήσει και το ανάχωμα του Αχινού, που είναι σπασμένο πλέον σε δύο πλευρές.

Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης χαρακτήρισε άκαρπη τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, βουλευτές του νομού Σερρών και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την οικονομική υποστήριξη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, με το ποσό των 20.000.000 ευρώ. “Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Όταν οι συνθήκες το καλούν πρέπει να δίνονται κάποια χρήματα”, δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης.

Νωρίτερα, σε άλλη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις ζημιές που υπέστησαν, ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, δήλωσε ότι «ο κ. Αποστόλου δεν δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο , ενώ υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τις αποζημιώσεις και κυρίως των αγροτών που δεν πρόλαβαν να σπείρουν και δεν θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ».

Να σημειωθεί, ότι πριν από μερικές ημέρες ικανοποιήθηκε το χρόνιο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, για την υπογραφή και ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για το ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης , από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ύψους 3.700.000 ευρώ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

EKTAKTO: Σεισμός τώρα με επίκεντρο στην Ξάνθη

image_print

Σεισμική δόνηση εκτιμώμενου μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 9:16 το πρωί στην περιοχή της Ξάνθης. Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 16 χιλιόμετρα από την πόλη, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα η δόνηση να γίνει αισθητή τόσο σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και σε γειτονικά τμήματα της βουλγαρικής επικράτειας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. Η σεισμική δραστηριότητα της περιοχής παρακολουθείται στενά από τα αρμόδια γεωδυναμικά ινστιτούτα, καθώς η ζώνη αυτή είναι γνωστή για την αυξημένη σεισμικότητά της.

Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την προσωπική τους ασφάλεια, ιδιαίτερα σε περίπτωση μετασεισμών. Οι αρχές συνεχίζουν την καταγραφή και αξιολόγηση της κατάστασης.

Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Πυρκαγιά κατέστρεψε μονοκατοικία στα Αμισιανά

image_print

Στις φλόγες τυλίχθηκε μία μονοκατοικία τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των Αμισιανών, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 02:00, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα για την κατάσβεση.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο σπίτι, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν βρέθηκε κανένα άτομο στο εσωτερικό της οικίας.

Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

image_print

Οι εκτιμήσεις Παπαζάχου – Παπαδόπουλου

Αναστατώθηκε η Χαλκιδική από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Οι σεισμολόγοι παίρνουν θέση, καθώς το χτύπημα του εγκέλαδου έγινε αισθητό μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και δήλωσε ότι «είναι μια περιοχή χαμηλής σεισμικότητας, τόσο από τα ενόργανα στοιχεία- από τότε που έχουμε σεισμογράφους, από τον 20ο αιώνα και μετά- όσο και πιο πριν, δεν υπάρχουν ιστορικές περιγραφές για ισχυρούς σεισμούς στην περιοχή, ούτε ιστορικές περιγραφές για καταστροφές».

«Δεν είναι σεισμός που πρέπει να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία είναι σε περιοχή χαμηλής σεισμικότητας. Επειδή είναι θαλάσσια η περιοχή, δεν έχουμε καλή εικόνα για τα ρήγματα κτλ και βασιζόμαστε αποκλειστικά σε σεισμολογικά στοιχεία. Και αυτά τα στοιχεία μιλούν για περιοχή χαμηλής σεισμικότητας χωρίς ισχυρούς σεισμούς», επισήμανε ο καθηγητής Γεωφυσικής.

Ωστόσο, ο κ. Παπαζάχος διευκρίνισε ότι «θα έχουμε μια αρκετά σημαντική μετασεισμική ακολουθία, απαιτητική, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι από τα Νέα Πλάγια στην περιοχή του Σάνη, τη Σίβηρη , την Κασσάνδρα γενικότερα θα “κουνιούνται” για ένα διάστημα, θα νιώθουν αρκετούς μετασεισμούς. Ήδη, έχουν γίνει πολλοί μετασεισμοί».

«Θα παρακολουθούμε το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες, αλλά λόγω του ιστορικού της περιοχής, δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα ανησυχητική αυτή η μετασεισμική ακολουθία, φαίνεται μια συνηθισμένη ακολουθία που έχει σοβαρές πιθανότητες να ολοκληρωθεί ομαλά το επόμενο διάστημα. Μετασεισμούς βέβαια θα έχουμε πολλούς», κατέληξε ο κ. Παπαζάχος.

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε»

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς να βγει συμπέρασμα αν ήταν ο κύριος σεισμός ή αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

www.newsbeast.gr
DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en