Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νότης Μαριάς | Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της Fraport

Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία, προς χάριν της Fraport, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ TV στις 21/8/2017.

«Πριν την έξαρση των πυρκαγιών είχα καταγγείλει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της χώρας έχει αποδυναμωθεί, προς χάριν της Fraport», είπε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και συνέχισε ότι παραχωρήθηκαν «στην Fraport 400 περίπου πυροσβέστες για ενδεχόμενη πυρκαγιά στα περιφερειακά αεροδρόμια. Αναφέρω ως παράδειγμα τη Σάμο όπου από τους 80 πυροσβέστες που διαθέτει το νησί οι 37 είναι δεσμευμένοι από την Fraport. Για ένα αεροδρόμιο σαν αυτό της Σάμου στο οποίο γίνονται δεν γίνονται δέκα προσγειώσεις την ημέρα, η Κυβέρνηση, προς χάριν της Fraport, αποδυνάμωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού από το μισό της δυναμικό.

Αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της συμβατικής υποχρέωσης» έναντι της Fraport. Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η Κυβέρνηση όμως δεν το αποκαλύπτει, απεναντίας προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να κρύψει ότι η βασική αιτία έλλειψης στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας οφείλεται στο γεγονός ότι 400 Πυροσβέστες βρίσκονται σε 14 αεροδρόμια.

Αυτά όλα τα κρύβουν και απλά συζητούν πάνω στα αποκαΐδια. Εμείς από νωρίς και προπαντός, πριν την έξαρση των πυρκαγιών καταγγείλαμε το γεγονός και κάναμε την κριτική μας. Πιστεύουμε ότι οι παρεμβάσεις και οι κριτικές πρέπει να γίνονται από πριν για να προλαμβάνονται οι καταστροφές και όχι να κάνουμε επικοινωνιακή κριτική πάνω στα αποκαΐδια, την ώρα, μάλιστα, που υπάρχουν κονδύλια της ΕΕ για την αποζημίωση» από φυσικές καταστροφές, κονδύλια «για τα οποία δεν μιλάει ούτε η ΝΔ, ούτε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ η Κυβέρνηση πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Εγώ πραγματικά είμαι έκπληκτος και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ενημερώνω τους συμπολίτες μας, που αγωνιούν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές ότι στην ΕΕ, εδώ και ένα μήνα, υπάρχει πλέον μια διαφορετική νομοθεσία σε ισχύ για την αποκατάσταση των ζημιών, από φυσικές καταστροφές.

Ψηφίσαμε στις 13 Ιουνίου την αλλαγή του Κανονισμού και επιτρέπεται κάθε χώρα να δώσει το 5% των δαπανών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για να αποκατασταθούν οι ζημιές, από φυσικές καταστροφές.

Το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι 750 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα τεράστιο ποσό.

Τα χρήματα αυτά είναι δεσμευμένα για την Ελλάδα, είναι στη διάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης και μάλιστα υπάρχει δυνατότητα αναδρομικής αποκατάστασης των ζημιών από το 2014 και μετά. Μου είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς άλλος δεν μιλούσε μέχρι τώρα γι’ αυτό».

Βέβαια μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Νότη Μαριά, επί του θέματος, «ξύπνησαν» σήμερα κάποιοι και προσωπικά το αναφέρουν. Καλό είναι αυτό, Κάλιο αργά παρά ποτέ.  

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ στον ιππικό όμιλο στο Πολύστυλο Καβάλας

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ πραγματοποιήθηκαν στον ιππικό όμιλο Καβάλας στο Πολύστυλο την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με την ημέρα να είναι αφιερωμένη σε όλα τα κορίτσια που θυσιάστηκαν ώστε σήμερα να γίνεται για δεύτερη χρόνια η πραγματοποίηση των αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας στην καβάλα.

Μια ιστορία που γράφτηκε από παλιά με πόνο κόπο και ιδρώτα τόσο για τους αθλητές τους προπονητές και ακόμη περισσότερο για τους γονείς όπου χωρίς εγκαταστάσεις υποδομές -προπονητές –κατέγραφαν πολλά χιλιόμετρα για αρκετά χρόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για την καθημερινή τους προπόνηση και την ευζωία των ίππων τους.

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή συνάντηση από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με αφορμή την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ στις αρχές Νοεμβρίου 2023 και πιστό στη δέσμευση να διατηρήσει ανοιχτό τον διάλογο με την τοπική κοινωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης του έργου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργάνωσε μια ακόμη ανοιχτή συνάντηση για το κοινό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής – Ομίλου ΑΒΑΞ.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en