Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νυμφαία | Ξεκινούν άμεσα οι έλεγχοι για το παρεμπόριο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Απριλίου στο γραφείο του στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο Πρόεδρος Α.Γραβάνης με τον προϊστάμενο της Κινητής Μονάδας Ελέγχων Κομοτηνής, κ. Νάκο Χρήστο. Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η καταπολέμηση του παρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης αγαθών και προϊόντων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μείζον πρόβλημα της επιχειρηματικότητας της χώρας αλλά και πιο συγκεκριμένα της περιοχής της Κομοτηνής, δυσχεραίνοντας το οικονομικό περιβάλλον και τον ανταγωνισμό για τους επαγγελματίες.

Επιβεβαιώθηκε τέλος η πολύ καλή συνεργασία καθώς το Επιμελητήριο έχει συνδράμει σημαντικά στο έργο και τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ο κ. Γραβάνης με τον κ. Νάκο συζήτησαν την επαναλειτουργία του ISOBOX, που είχαν κάνει δωρεά τα Επιμελητήρια Ροδόπης για την καταπολέμηση του παρεμπορίου. Εξαιτίας της δύσκολης υγειονομικής κατάστασης, το ISOBOX, μέχρι πρότινος, είχε παραχωρηθεί στον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για τον εντοπισμό του κορωνοϊού. Εφόσον οι περιορισμοί και τα υγειονομικά πρωτόκολλα άλλαξαν και ο ΕΟΔΥ αποχώρησε, η υποδομή μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για το λόγο που τοποθετήθηκε. Οι υπηρεσίες του τελωνείου θα πραγματοποιήσουν άμεσα αυτοψία στο χώρο και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διενέργεια αυστηρών και συστηματικών προληπτικών ελέγχων, για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και της παράνομης εισαγωγής προϊόντων στην
χώρα.

Ο περιορισμός και εξάλειψη του λαθρεμπορίου και οποιασδήποτε παράνομης εισαγωγής προϊόντων και αγαθών είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Επιμελητηρίου, το οποίο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, και να συνδράμει τα μέγιστα για την επίτευξη του κοινού αυτού σκοπού.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας | Ημέρες Καρδιολογίας “ΔΑΥΙΔ” ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Lucy, οι εργασίες της επιστημονικής ημερίδας καρδιαγγειακών παθήσεων, που διοργανώσε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, με τον γενικό τίτλο “ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ “ΔΑΥΙΔ” ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ.

 Στην ημερίδα, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καρδιολόγου, Δαυίδ Συμεωνίδη, μίλησαν διεκεκριμένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος και μεταξύ αναφέρθηκαν στη πρόοδο που παρατηρείται στη θεραπεία της θρόμβωσης και της πνευμονικής εμβολής, στο παρόν και το μέλλον της παιδιοκαρδιολογίας, στη διαχείριση αρρυθμιών, στον προαγωνιστικό έλεγχο του αθλητή, στην προνοσοκομειακή αντιμετώπιση του θωρακικού άλγους και στην αντιμετώπιση του εμφράγματος μυοκαρδίου σε επαρχιακό νοσοκομείο.
Οι εργασίες της διημερίδας “ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ‘ΔΑΥΙΔ’ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ” συνεχίστηκαν και την Κυριακη (26/5), με ενημερωτικές διαλέξεις για τους πολίτες της Καβάλας, της Ελευθερούπολης και της Θάσου. Η θεματολογία τους αφορά την αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου για την αρτηριακή πίεση, τον σακχαρώδη διαβήτη, την δυσλιπιδαιμία και τη στεφανιαία νόσο, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες από το κάπνισμα, την παχυσαρκία, τη διατροφή και την έλλειψη άσκησης.
https://youtu.be/GBujgA76J6M

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024 | 111 χρόνια Ελεύθερης Ελληνικής και Δημιουργικής Καβάλας

Φέτος συμπληρώνονται 111 χρόνια Ελεύθερης, Ελληνικής και Δημιουργικής Καβάλας.

Στο πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων, εκτός τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης και την έλευση του Αποστόλου των εθνών Παύλου στην Καβάλα, εχουν ενταχθει και ειδικές δράσεις για όσα συνέβησαν στην Κύπρο πριν από πέντε ακριβώς δεκαετίες και για 25 χρόνια Αδελφοποίησης και σε κάθε περίπτωση στενής συνεργασίας ανάμεσα στην Καβάλα και τη Νυρεμβέργη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΝΟΘΑΚ | Α’ φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής ανδρών 2023-2024

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2024, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας θα διεξήχθη η Α’ φάση του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής ανδρών 2023-2024 υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες σε 4 ομίλους.

Στον όμιλο που συμμετέχει η ανδρική ομάδα του ΝΟΘΑ Καβάλας θα αντιμετωπίσει τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης που αγωνίζονται στην κατηγορία, ΝΓΣ Ηρακλής, ΣΑΠΚ Νεάπολης και ΧΑΝΘ.

Στόχος για τον ΝΟΘΑΚ που εδώ και 2 χρόνια βρίσκεται στην κατηγορία είναι να εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου για τα play off, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στο φίλαθλο κοινό της περιοχής, να γνωρίσει ακόμη περισσότερο το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Ο Β’ γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en